ΜΑΚΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ:

Να γίνει αθλητική πρέσβειρα των Φαρσάλων διεθνώς η πρωταθλήτρια Κρίστυ Αναγνωστοπούλου

Δημοσίευση: 03 Νοε 2019 16:11

Τη δέσμευση πως ο Δήμος Φαρσάλων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη της αξιέπαινης πορείας της στον αθλητισμό έδωσε ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου στην πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο συνάντησής τους, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης.

Η Φαρσαλινή δισκοβόλος που με τις επιδόσεις της έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενημέρωσε τον κ. Εσκίογλου για τη μέχρι τώρα πορεία της στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και για τους μελλοντικούς της στόχους.

Από την πλευρά του ο κ. Εσκίογλου συνεχάρη την κ. Αναγνωστοπούλου σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «με τις επιδόσεις της στο διεθνές αθλητικό στερέωμα έχει κάνει υπερήφανους τους Έλληνες και πολύ περισσότερο τους Φαρσαλινούς, ούσα κι αυτή γέννημα – θρέμμα της περιοχή μας. Γι’ αυτό και επιδίωξή μας είναι η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου να γίνει αθλητική πρέσβειρα των Φαρσάλων διεθνώς. Αποτελεί δε, αυτονόητη δέσμευση από την πλευρά μας, η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας ως Δήμος, ως επαρχία και κοινωνία, να στηρίξουμε αυτή την αξιέπαινη πορεία της δικής μας πρωταθλήτριας και για τον σκοπό αυτό το προσεχές διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Επιπρόσθετα, θέλουμε η Κρίστυ μέσα από συνέργειες με Δήμο και φορείς, να αποτελέσει το υγιές πρότυπο για τη νεολαία μας και το παράδειγμά της να ακολουθηθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους και περισσότερες. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι».

ΒΑΖΕΙ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (CISM) της Κίνας, η Φαρσαλινή δισκοβόλος Κρίστι Αναγνωστοπούλου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση σηματοδότησε το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά.

Η Φαρσαλινή δισκοβόλος του Λιμενικού Σώματος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών με βολή στα 58.27μ. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Κινέζα Bin Feng με 64.85μ και τη δεύτερη η Βραζιλιάνα Borges Martin με 61.60μ. Θα πρέπει να τονισθεί ότι το χάλκινο μετάλλιο της Αναγνωστοπούλου ήταν το μοναδικό της ελληνικής αποστολής. Στην προηγούμενη διοργάνωση που έγινε στην Κορέα το 2015 η Φαρσαλινή δισκοβόλος κατετάγη πέμπτη.

Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα του Κατάρ (27/9-6/10) όπου κατέλαβε τη 15η θέση -με την καλύτερη φετινή επίδοση στα 59.91μ- ανάμεσα σε 33 αθλήτριες. Ήταν η τρίτη της συμμετοχή σε μετά το 2015 στο Πεκίνο και το 2017 στο Λονδίνο και φέτος είχε την καλύτερη παρουσία.

Ένας ακόμη στόχος για τη φετινή χρονιά ήταν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων που διεξήχθη στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας (9-10/8) όπου κατέλαβε την τρίτη θέση με βολή στα 59.02μ.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Πάτρα κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο για 9η συνεχή χρονιά στη δισκοβολία γυναικών.

Όπως τονίζει η ίδια "θα ήθελα να ευχαριστήσω το προπονητή μου τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου που συνεργαζόμαστε από τον Ιούλιο μαζί (προηγ. Δόνδωρος Γιάννης), την Ομοσπονδία, το ΣΕΓΑΣ και όλους όσοι είναι δίπλα μου και στηρίζουν την προσπάθειά μου αυτή κατακτώντας την κορυφή. ΣΤΟΝ

* Το 2020 είναι ολυμπιακή χρονιά με κορυφαία γεγονότα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Γαλλία. Η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς θα γίνει με όριο 63.50μ., ή με το ranking όπου προκρίνονται οι 32 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη 32άδα του κόσμου, που σημαίνει ότι βάζει πλώρη για Τόκιο.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στο ΟΑΚΑ στις 4 Νοεμβρίου. Ο πρώτος αγώνας για το 2020 θα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, τον Μάρτιο στην Πορτογαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass