Ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμό στο 90’+6’

Σε ματς γκραν γκινιόλ με τον Παναθηναϊκό (2-2)

Δημοσίευση: 04 Νοε 2019 20:16

Παιχνίδι με μεγάλες συγκινήσεις στην κατάμεστη Τούμπα, όπου ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αγωνίστηκαν για τη νίκη, την οποία όμως δεν γεύτηκε κανείς, αφού το τελικό 2-2 στο ντέρμπι με τις έντονες συγκινήσεις κράτησε σε υψηλό επίπεδο την αδρεναλίνη

των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών.
Στο 3′ οι «πράσινοι» έφθασαν με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, το σουτ του Δώνη όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Λίγο αργότερα, στο 6′, σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τον «Δικέφαλο», με το σουτ του Μίσιτς όμως να φτάνει εύκολα στα χέρια του Διούδη.
Μέχρι το πρώτο ημίωρο ο ΠΑΟΚ δεν είχε πείσει για την ανταγωνιστική παρουσία του και στο 32' ήρθε το πρώτο καλό σουτ από τον Στοχ, που όμως δεν αιφνιδίασε τον Διούδη. Η πίεση αυτή, με τους δύο φορ περιοχής καρποφόρησε σύντομα και στο 65' ο Βιεϊρίνια με σουτ κεραυνό στη δεξιά γωνία του Διούδη πέτυχε την ισοφάριση «ανάβοντας φωτιές» στην ασθμαίνουσα ως τότε Τούμπα.
Στο 72', κι ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε διορθωτικές κινήσεις στη μεσαία γραμμή της ομάδας του, ο Ακπομ μέσα από την περιοχή έστειλε δύσκολο, γυριστό αλλά άστοχο σουτ. Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 77΄ όταν η κεφαλιά του Μάτος από σέντρα του Βιεϊρίνια εξοστρακίστηκε από το δοκάρι του Διούδη και έτσι παρέμενε το 1-1.
Στο 87΄ο ΠΑΟΚ «αγκάλιασε» το δεύτερο γκολ, ο Διούδης όμως έσωσε την εστία του στο πλασέ του Ινγκασον και στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτός το δεύτερό του γκολ στο ίδιο λεπτό με τον Μακέντα πετυχαίνοντας το 1-2 και δημιουργώντας ένα απίθανο κοντράστ συναισθημάτων.
Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη και με τρίλεπτη καθυστέρηση και τη βοήθεια του VAR o Σλοβένος ρέφερι το καταλόγισε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που πέτυχε το 2-2 ισοφαρίζοντας ένα παιχνίδι γκραν-γκινιόλ.
Λίγο πριν την εκτέλεση του πέναλτι, ο Γιώργος Δώνης αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στον καταλογισμό του πέναλτι.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Στοχ, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Γιόχανσον - Μακέντα, Σένκεφελντ, Ινσούα, Διούδης
Κόκκινες: Γιώργος Δώνης (προπονητής)
ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Αουγκούστο (64' Ακπομ), Λημνιός (46' Βιεϊρίνια), Στοχ (46' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιοχάνσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ (70' Περέα), Χατζηγιοβάννης (68' Κολοβέτσιος), Μπουζούκης (81' Αποστολάκης), Μακέντα.

Λύτρωση στο 93’ για την ΑΕΚ
Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20΄, ισοφαρίστηκε στο 89΄, όμως τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει 3-2 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος σημείωσε δύο γκολ, το νικητήριο στο 90’+3΄, και έτσι η Ένωση ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης της Super League μετά από 9 αγωνιστικές.
Οι Περιστεριώτες άνοιξαν στο σκορ στο 20΄. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ο Μανούσος εκτέλεσε πέναλτι που κέρδισε ο Ανδρούτσος σε ανατροπή του από τον Οικονόμου. Ο Τσιντώτας απέκρουσε, αλλά ο εκτελεστής του πέναλτι πρόλαβε τους αμυντικούς και έγραψε το 0-1. Στο 62΄ η ΑΕΚ ισοφάρισε όταν, από σουτ του Ολιβέιρα, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Μανδά για να καταλήξει στα δίχτυα (αυτογκόλ). Στο 71΄ ο νεαρός Μανδάς υπέπεσε σε τραγικό σφάλμα, χαρίζοντας ουσιαστικά στον Πορτογάλο ακόμα ένα γκολ και στην ΑΕΚ το προβάδισμα. Στο 89΄ ο Ανδρούτσος ισοφάρισε με προβολή από κοντά, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολιβέιρα έγραψε το 3-2 μετά από κόρνερ του Λόπες και κεφαλιά του Μάνταλου.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (81΄ Γαλανόπουλος), Βέρντε (67΄ Αλμπάνης), Ντέλετιτς (59΄ Μάνταλος), Λιβάγια, Ολιβέιρα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ραούλ Μπαένα (48΄ λ.τρ. Στρούγγης), Μανούσος (77΄ Πέτρος Γιακουμάκης), Ενσικουλού (68΄ Ρόσα), Βέλλιος

Ισόπαλο το ματς στο Αγρίνιο
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο Αγρίνιο μεταξύ του Παναιτωλικού και του Αστέρα Τρίπολης, για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι, που δεν έχουν ακόμη νίκη τη φετινή σεζόν, προηγήθηκαν στο 18' με τον Μαρσιάλ, αλλά η ομάδα της Τρίπολης ισοφάρισε με πέναλτι του Μπαράλες στο 39ο λεπτό.
Στο 18ο λεπτό ο Παναιτωλικός κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ. Τότε ύστερα από κόρνερ του Λουσέρο από τα αριστερά, ο Μαρσιάλ με την κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε ν' αντιδράσει, πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων και τα κατάφερε στο 39'.
Γύρισμα του Βλάχου (μετά από ωραίο άνοιγμα παιχνιδιού από τον Μουνάφο) από τα δεξιά και ο Καπίγια από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα εκτός, αλλά είχε προηγηθεί αντικανονικό μαρκάρισμα του Μαρσιάλ. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπαράλες εκτέλεσε άψογα το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Γιαννακόπουλου.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Γιαννακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Σίεντσεντ, Ταχάρ (66' Τσιγγάρας), Μιμίτο (76' Ντουάρτε), Ντάλσιο, Ντίας, Μπαΐροβιτς (60' Γκμπολί).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (72' Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ (90' Σίτο), Καπίγια, Μπαράλες (80' Χαουρέγκι).

Απώλεια του Ολυμπιακού
Σημαντική απώλεια είχε προχθές το απόγευμα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που περιορίστηκε στο «λευκό» 0-0 απέναντι στην Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδιών.
ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80' Ντίρεσταμ), Μουλέν (69' Εντουάρντο Τεσέιρα), Τερκί, Ντε Αμορίμ, Τζούριτσκοβιτς (60' Φοσέ), Στούρτζεον, Κοβάτσεβιτς,
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά (65' Μασούρας), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (83' Βαλμπουενά), Σουντανί (65' Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Με ψυχή και τύχη ο Πανιώνιος, κράτησε το 1-1 κόντρα στον Αρη
Μετά από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, Πανιώνιος και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League. Με δέκα παίκτες έπαιξαν σε όλο σχεδόν το β' μέρος οι γηπεδούχοι, που προχώρησαν και σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, ωστόσο κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ και να αντέξουν ως το 85ο λεπτό. Με την τύχη της μπορεί να τα βάλει η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ που... τράκαρε στον Ζερεμί Μαλέρμπ και τα δοκάρια του!
Μέτριο το πρώτο μέρος, με τον Άρη να απειλεί σε φάση διαρκείας με τους Νικολά Ντιγκινί και Μπράουν Ιντέγε στο 23' και τον Πανιώνιο να "απαντά" με την κεφαλιά του Στέφανου Ευαγγέλου στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Μαλέρμπ είδε την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του στο σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη, ενώ αντέδρασε εντυπωσιακά στην προσπάθεια του Ιντέγε στο 35'. Οι "κυανέρυθροι" σκόραραν στο 37', όμως το γκολ του Μπατσανά Αραμπούλι ακυρώθηκε, καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ υποχρεώθηκαν σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Νόβιτσα Μαξίμοβιτς να τραυματίζεται σοβαρά στον αστράγαλο και να εγκαταλείπει με ασθενοφόρο το γήπεδο!
Ο αντικαταστάτης του Μαξίμοβιτς, Νεμάνια Μιλόγεβιτς, αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών (46' για σκληρό μαρκάρισμα στον Χαβιέ Ματίγια και 48' για "θέατρο", ζητώντας πέναλτι) και αποβλήθηκε! Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν, με τον Μαλέρμπ να αποκρούει το σουτ του Ντιγκινί στο 55' ενώ στο 63' ο Μπρούνο Γκάμα ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Ευάγγελος Μανούχος -με τη συνδρομή του VAR- έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Τρία λεπτά μετά και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ: ο Πέδρο Άρτσε σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Κόρχουτ και κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάν Έμαν για το 1-0! Αναγκαστική αλλαγή έγινε λίγο αργότερα και ο σκόρερ Άρτσε... Ο Ένινγκ τα έπαιξε όλα για όλα και εν τέλει είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει με πανέμορφη ενέργεια και δεξί σουτ του Λίντσεϊ Ρόουζ στο 85'! Τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Φραν Βέλεθ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ, με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να διώχνει στη συνέχεια στο σουτ του Ντάνιελ Λάρσον. Οι "κίτρινοι" πρόλαβαν να καταγράψουν και δεύτερο δοκάρι, στο 94ο λεπτό, σε κεφαλιά του Μάρτιν Τόνσο, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μαξίμοβιτς (41' Μιλόγεβιτς), Άρτσε (71' Τσιλούλης), Αραμπούλι, Παπανικολάου (83' Ρέντζας).
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν (84' Μαντσίνι), Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (65' Τόνσο), Ντιγκινί (78' Λάρσον), Φετφατζίδης, Ιντέγε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass