Πάμε σαν άλλοτε;

*Η ΑΕΛ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ *ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ AEL FC ARENA *ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΧΘΕΣ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΑΜΙΑ-ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2019 22:06

 «Πάμε σαν άλλοτε;» Οι στίχοι, χωρίς ερωτηματικό, του Αλέκου Σακελλάριου στο γνωστό τραγούδι μάλλον ήρθαν το μυαλό όλων όσων ήταν προχθές στον αγώνα της ΑΕΛ με τον ΟΦΗ, που για μια ακόμα φορά η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή και αποδείχθηκε ότι το παιχνίδι κυπέλλου στην Καλαμάτα ήταν μια άσχημη παρένθεση.

Η ΑΕΛ αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο δείχνει να μπαίνει σε ευρωπαϊκά μονοπάτια, κάτι που έμοιαζε ανέκδοτο πριν από λίγα χρόνια.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η ομάδα δείχνει να μπορεί να ανατρέπει σε βάρος της καταστάσεις που δημιουργούνται στα παιχνίδια της. Δεν είχαν περάσει πολλές μέρες από την τελευταία φορά που η ΑΕΛ κέρδισε αγώνα, ενώ βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ. Ήταν στις 28 Σεπτέμβρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όταν επικράτησε του Άρη με 3-2, αφού έχανε 2-0. Μάλιστα το έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός έδρας. Μετά από πέντε εβδομάδες το επανέλαβε με τον ΟΦΗ εντός έδρας με το ίδιο σκορ. Στο γήπεδό της, ανατροπή από δύο γκολ είχε να πετύχει από τις 4 Οκτωβρίου 2008, με τον ίδιο αντίπαλο, τον ΟΦΗ!

Τότε είχε επικρατήσει με 4-3 (26' κεφαλιά Πάρα, 71' κεφαλιά Τσίγκας, 84' σουτ Τσίγκας, 90' κεφαλιά Ιγκλέσιας - 14' αυτογκόλ Ιγκλέσιας, 44' σουτ Σίμιτς, 67' σουτ Σίμιτς). Το παιχνίδι αυτό ήταν στο Αλκαζάρ, κάτι που σημαίνει ότι στο Ael Fc Arena έκανε για πρώτη φορά ανατροπή από δύο γκολ.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΛΑΜΙΑ- ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

Χθες οι παίκτες που δεν έπαιξαν στον αγώνα με τον ΟΦΗ έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Για το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας εντός έδρας κόντρα στα Λαμία ο προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Γιάκο, Σικάφκα, Φιλίποβιτς.

Πριν την προπόνηση ο προπονητής μίλησε στους παίκτες και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη, ενώ τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια και στον εντός έδρας αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με τη Λαμία, λέγοντας ότι κάποια παιχνίδια που φαίνονται ευκολότερα από άλλα, στην πράξη είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ο προπονητής χθες το βράδυ ταξίδεψε στη Λαμία για να δει την αναμέτρηση Λαμία-ΝΠΣ Βόλος που είναι προσεχείς αντίπαλοι των «βυσσινί».

Σήμερα οι παίκτες έχουν ρεπό και επανέρχονται σε προπονητικούς ρυθμούς αύριο.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα επίσημα εισιτήρια που κόπηκαν την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague 1. Συνολικά κόπηκαν στα έξι παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα, 48.163 εισιτήρια, με το μέσο όρο των εισιτηρίων ανά αγώνα, να ανέρχεται στα 8.027. Τα περισσότερα κόπηκαν στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 22.466 εισιτήρια ενώ στον αγώνα, ΑΕΛ-ΟΦΗ, στο ΑΕL FC Arena, δηλώθηκαν 4.049 εισιτήρια. Το καλύτερο ρεκόρ είναι από το παιχνίδι ΑΕΛ-ΑΕΚ(4.404)

Αναλυτικά τα εισιτήρια της 9ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος - Άρης 1.557 εισιτήρια

Ξάνθη - Ολυμπιακός 3.315 εισιτήρια

ΑΕΛ - ΟΦΗ 4.049 εισιτήρια

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1.647 εισιτήρια

ΑΕΚ - Ατρόμητος 15.129 εισιτήρια

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 22.466 εισιτήρια

ΠΕΡΙ ΚΙΤΡΙΝΩΝ

Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ένας εξ αυτών ο Έργκους Κάτσε που αν δεχτεί ακόμα μία, θα απουσιάσει σ' ένα αγώνα, ενώ ακόμα κίτρινη κάρτα είδαν οι Σλάβκο Μπράλιτς και Νίκολα Στάνκοβιτς.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στην Superleague 1 τη σεζόν 2019-2020.

Αντνάν Σετσέροβιτς 4 (Θα εκτίσει με Βόλο), Αλέξης Μιχαήλ, Έργκους Κάτσε 3, Νίκος Καρανίκας, Φατιόν Αντόνι, Μανώλης Μπέρτος, Αμρ Ουάρντα, Σλάβκο Μπράλιτς, Νίκολα Στάνκοβιτς 2, Παναγιώτης Μπάλλας, Μάρκο Νούνιτς, Αμπιόλα Ντάουντα, Βαγγέλης Μόρας, Τζόναθαν Μπούστος, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Έγκμουντουρ Κρίστινσον 1.

ΑΡΙΘΜΟΙ…

Από τη Super League ανακοινώθηκαν διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά. Σταχυολογούμε αυτά με λαρισινό ενδιαφέρον:

Ο Αμρ Ουάρντα, ο Νίκος Γιαννακόπουλος και ο Νέλσον Ολιβέιρα συνέδεσαν την αγωνιστική με τον αριθμό 100.

100... Ο Αμρ Ουάρντα έφτασε τις 100 συμμετοχές στη Super League, έχοντας 23 γκολ και 15 ασίστ, δίνοντας μια και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Έχει 39 αγώνες με τον Παναιτωλικό, 35 με τον Ατρόμητο, 19 με τον ΠΑΟΚ και επτά με την ΑΕΛ.

100... Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Νίκος Γιαννακόπουλος έφτασε τους 100 αγώνες πρωταθλήματος στην καριέρα του. Τους 77 στη Super League και άλλους 23 στο κυπριακό πρωτάθλημα.

100... Ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ Νέλσον Ολιβέιρα πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο... ηθικός αυτουργός του αυτογκόλ του νεαρού Μανδά. Το γκολ με το οποίο έκανε το σκορ 2-1 ήταν το 100ό που πετυχαίνουν οι γηπεδούχες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

10... Για 10η φορά στην ιστορία της στην κατηγορία η ΑΕΛ πέτυχε νίκη με 3-2. Οι πέντε είναι στην έδρα της και οι πέντε εκτός.

«WHY VAR»

«WHY VAR» έγραψε ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ, Αμρ Ουάρντα, που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη συνδρομή του VAR. Ο Ουάρντα ξέσπασε για το γκολ το οποίο δεν μέτρησε ελέω VAR και σε ανάρτησή του στα social media μετά το παιχνίδι έγραψε: "WHY VAR, WHY VAR;".

Μας θύμισε η ανάρτηση το «Why War?» που είναι ο τίτλος μιας επιστολής που γράφτηκε από τον Albert Einstein στον Sigmund Freud και τόσο η επιστολή όσο και η απάντηση του Freud δημοσιεύθηκαν το 1933 από το Διεθνές Ινστιτούτο Διανοητικής Συνεργασίας.

Του Σωτ. Κέλλα

* * *

Ο Μιλοσάβλιεβιτς καλύτερος του Γιουσέφ Ελ-Αραμπί !

*ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΚΟΛ/ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΣ

Στον πίνακα των στατιστικών της Super League υπάρχει μια λαρισινή πρωτιά και αυτή είναι του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς που είναι πρώτος στον πίνακα «Γκολ/Τελικές προσπάθειες» με 2,3 αφού σε 9 τελικές προσπάθειες πέτυχε 4 τέρματα.

Το ίδιο νούμερο έχει και ο Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ και ακολουθούν οι: Χοακίν Τόρες, Μπρούνο Γκάμα, Γιουσέφ Ελ Αραμπί

* * *

Συνάντηση Super League με Λευτέρη Αυγενάκη

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 14:00, θα γίνει η συνάντηση που είχε ζητήσει η Super League με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στη συνάντηση θα παραστούν εκ μέρους της διοργανώτριας ο πρόεδρός της, Μηνάς Λυσσάνδρου, ο νομικός σύμβουλός της και εκπρόσωποι των ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, είναι η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για την τροποποίηση της αθλητικής νομοθεσίας (Ν.2725/1999), η πρόοδος στο ζήτημα των μετακινήσεων φιλάθλων και η ανταλλαγή απόψεων για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass