«Θέλουμε να χτίσουμε μία δυνατή ομάδα»

*ΤΟΝΙΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ *ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2019 22:06

Πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του νέου τεχνικού της Λάρισας ΚΑΕ, Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στις πρώτες προτεραιότητες και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, τονίζοντας ότι η παρουσία του στους «κυανοέλυκους» αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο.

Τον νέο τεχνικό παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θεόδωρος Ριζούλης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να καλωσορίσω στην οικογένεια της ΚΑΕ Λάρισας τον Βαγγέλη Αγγέλου. Έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε στις δυνατότητές του και ότι με ομαδική δουλειά και των τριών παραγόντων (παίκτες-προπονητικό τιμ-παράγοντες) θα καταφέρουμε τελικά να πετύχουμε τον στόχο, ο οποίος όπως έχουμε πει από την αρχή είναι να μείνει η ομάδα έστω και με μισό βαθμό στην κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κ. Φραγκιά για τη συνεργασία που είχαμε αυτούς τους 2,5 μήνες. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για την ομάδα και το ξέρουμε όλοι. Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και χωρίζουμε σαν φίλοι» κατέληξε ο κ. Ριζούλης.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός της Λάρισας ΚΑΕ, Βαγγέλης Αγγέλου τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια αυτή. Γιατί πραγματικά είναι μια οικογένεια αυτή η ομάδα. Είναι μια πρόκληση γιατί ο αθλητισμός είναι μια πρόκληση και είναι ο χώρος εκείνος που σου αρέσει να δοκιμάζεσαι και να δοκιμάζεις τα όριά σου και να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που τολμούν. Τη σημερινή εποχή δεν είναι μόνο δύσκολη η θέση της ομάδας, είναι σχεδόν όλα τα πράγματα δύσκολα. Άρα λοιπόν υπάρχει και ένα μήνυμα σε αυτή την προσπάθεια και μέσω του κ. Ριζούλη εγώ το εισέπραξα και ήταν τόσο αυθεντικό και ξεκάθαρο, ώστε όταν σου λέει ένας άνθρωπος σε μια εποχή που γύρω μας όλα είναι όχι τόσο εύκολα, ότι θέλω να κάνω αυτό και για την πόλη και γιατί το πιστεύω και θέλω και έστω και με μισό βαθμό να διεκδικήσω αυτή την προσπάθεια, νομίζω πως είναι μια πρόκληση που είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που δουλεύουμε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αυτό που είπα χθες είναι ότι είναι πολύ καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις να μιλάς λιγότερο και να δείχνεις αυτό που κάνεις. Μια πρώτη εκτίμηση αν και υπάρχει στη ζωή, το μυαλό σου δεν πρέπει να το εμπιστεύεσαι ποτέ, αυτό που πρέπει να εμπιστεύεσαι είναι η καρδιά σου και στην καρδιά κατοικεί και ο Θεός αλλά και η αντίθετη περίπτωση από τον Θεό. Νομίζω πως εδώ υπάρχει καρδιά και αυτή θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε και στους παίκτες και να εναρμονιστούμε και εμείς όλοι μαζί.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά, αλλά δεν είναι και δύσκολη. Σίγουρα όμως θα πάρουμε στα χέρια μας αυτήν την πρόκληση και με τη βοήθεια του Θεού, θα προσπαθήσουμε με στοχευμένα βήματα που θα προέρχονται από τον διάλογο και από την αρμοδιότητα ρόλων, να προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά σε ένα χτίσιμο μιας δομής που να υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά ώστε να ακουμπήσει επάνω αυτή η προσπάθεια.

Είδα την προσπάθεια, την οποία έχει κάνει ο κ. Φραγκιάς. Η δουλειά του προπονητή είναι πολλές φορές σαν του τερματοφύλακα στα πέναλτι και εύχομαι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του».

***

Απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Τύπου ο Βαγγέλης Αγγέλου επισήμανε τα εξής:

 

-Θα γίνουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας;

«Στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξουμε κάτι που μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα, αλλά αν ρισκάρουμε σε κάτι τέτοιο μπορεί να τραυματίσουμε την ήδη τραυματισμένη ομάδα. Καταλήξαμε λοιπόν στο ότι θα πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες, να τους γνωρίσουμε από μια πιο φρέσκια ματιά και να δούμε τι μπορούν να κάνουν. Ταυτόχρονα έχουμε οργανώσει κάποια βήματα για να δούμε πού βρίσκεται ενεργειακά η ομάδα, ποιες είναι οι επόμενες υποχρεώσεις και ποια βήματα μπορούν να γίνουν. Δύο αλλαγές μπορεί να κάνει η ομάδα στον α’ γύρο. Κάνουμε μία ανίχνευση στην αγορά, αλλά δεν είναι εύκολο. Θα δούμε».

 

-Τι θα γίνει με τους Ρέινολτς και Φλόιντ;

«Ο προπονητής βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία το άθλημα, όπως υπάρχει και η δημοσιογραφική ματιά που είναι διαφορετική. Άκουσα για τους Ρέινολτ και Φλόιντ, αλλά εγώ θέλω να πω ότι δεν είναι καλό όταν δοκιμάζεις έναν άνθρωπο να τον αμφισβητείς κιόλας. Μπορεί να υπάρχει το ένα ή το άλλο σενάριο, που όμως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ανάλογα με το τι υπάρχει στην αγορά. Δηλαδή εγώ μπορεί να θέλω κάτι από την αγορά, αλλά να μην υπάρχει. Δεν σημαίνει ότι εγώ θα σκίσω το μπουφάν γιατί θα πάρω κάτι άλλο, γιατί εάν βρέξει, θα βραχώ. Επομένως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

 

-Στο ματς με τον Κολοσσό η ομάδα θα είναι έτοιμη να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο;

«Είναι δύσκολο το αποτέλεσμα να είναι αυτοσκοπός. Το αποτέλεσμα σ’ αυτήν την ομάδα έχει φάσεις και έχει και μία διάρκεια 20 αγωνιστικών. Έχουμε επικεντρωθεί σε τρεις στόχους. Πρώτον να μπορούμε να χτίσουμε μία ανταγωνιστικότητα, δεύτερον να μπορούμε να χτίσουμε μία ομαδικότητα και τρίτον να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Σ’ αυτήν την περίοδο είναι πολύ δύσκολο να χτίζεις και να έχεις αποτέλεσμα ταυτόχρονα. Εάν εμείς βάλουμε τέτοιους στόχους, ότι δηλαδή παίζουμε έναν τελικό με τον Κολοσσό, έναν τελικό την επόμενη αγωνιστική, έναν τελικό την άλλη κ.λπ., αυτό που θα κάνουμε είναι να τραυματίσουμε την ίδια την προσπάθεια, ενώ εμείς θέλουμε να χτίσουμε κάτι και ψάχνουμε να βρούμε τον πιο ασφαλή τρόπο για να χτίσουμε, ώστε η ομάδα να έχει διάρκεια και δομικά να είναι καλά».

 

-Ο στόχος της παραμονής μπορεί να επιτευχθεί;

«Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ο πρόεδρος ο κ. Ριζούλης ήταν ρεαλιστής και πολύ συγκεκριμένος. Δεν υπάρχει το αν μπορούμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό να γίνει. Οπότε γι' αυτό είπα ότι είναι πρόκληση».

 

-Θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του τεχνικού τιμ;

«Κανόνας σ’ αυτό το άθλημα είναι το απρόοπτο. Πρέπει να έχεις δύο βασικές μπαταρίες γεμάτες. Να είσαι δυνατός στο απρόοπτο και ταπεινός στο καλό. Δόξα το Θεό από απρόοπτα από χθες μέχρι σήμερα έχουμε μπόλικα, οπότε πάλι με ταπεινότητα θα δούμε τι έχει προκαλέσει αυτό το απρόοπτο και τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να πούμε ότι ήρθε, έφερε και άλλαξε και όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι λάθος. Γιατί αυτό θα φορτίσει την ομάδα κι εμείς θέλουμε να την αποφορτίσουμε. Άρα λοιπόν θέλουμε να συνεχίσουμε λίγο με διαφορετικό άνεμο, με διαφορετικό πανί με διαφορετική οπτική γωνία την προσπάθεια».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass