Champions League: 308 γκολ σε 96 ματς, αλλά και… μονοπώλιο για λίγους

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 16:44

Συνολικά 308 γκολ έχουν σημειωθεί έως τώρα σε 96 παιχνίδια από τα 125 του Champions League, ολοκληρώνοντας τη φάση των ομίλων στην κορυφαία διοργάνωση.


Έτσι, έχουν μπει 3,21 γκολ ανά ματς, με τα περισσότερα (63) να έχουν επιτευχθεί στο χρονικό διάστημα από το 76ο μέχρι το 90ό λεπτό και τα λιγότερα (4) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.
Την καλύτερη επίθεση παρουσιάζει η Μπάγερν με 24 γκολ (ακολουθεί η Τότεναμ με 18), ενώ οι Βαυαροί είχαν και τις πιο πολλές (151) προσπάθειες στην αντίπαλη εστία.
Πρώτος σκόρερ, είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν) με 10 γκολ, πρώτος σε ασίστ, είναι ο Ζίγες (Άγιαξ) με πέντε, ενώ πρώτος σε προσπάθειες στην εστία είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 11. Τα περισσότερα φάουλ (17) έχει κάνει ο Πέτερ Ολαγίνκα (Σλάβια Πράγας).
ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ
Champions League για λίγους! Και οι 16 ομάδες που εξασφάλισαν θέση, στη φάση νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης προέρχονται από τα πέντε ισχυρά πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία), κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα. Είναι ο θρίαμβος των πλουσιότερων πρωταθλημάτων.
Ο Άγιαξ έμεινε έξω στον «τελικό» με τη Βαλένθια, η Σαχτάρ κατέρρευσε μπροστά στην Αταλάντα και η Ζενίτ αποκλείστηκε από μια Μπενφίκα που ήταν ήδη... αποκλεισμένη.
Ο τύπος των play-off του Μισέλ Πλατινί από το 2009, ο οποίος εξασφάλισε πέντε θέσεις στις πρώτες της βαθμολογίας στα μικρά πρωταθλήματα, είχε για μερικά χρόνια εγγυημένη λίγο ευρύτερη εκπροσώπηση, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της διοργάνωσης.
Η μεταρρύθμιση του 2018, με δεκαέξι ομάδες από τα πρώτα τέσσερα πρωταθλήματα απευθείας στους ομίλους, φαίνεται ότι δημιουργεί νέα δεδομένα που ήδη φαίνονται, καθιστώντας το Champions League ήδη ένα μονοπώλιο των κορυφαίων πρωταθλημάτων και παράλληλα αφήνοντας πλέον ως αναμνήσεις στους φιλάθλους, τη μεγάλη Μπενφίκα του Εουσέμπιο, τον Άγιαξ του Κρόιφ, την Στεάουα Βουκουρεστίου του Ντουκαντάμ, τον Ερυθρό Αστέρα του Σαβίτσεβιτς ή την Πόρτο του Ζοσε Μουρίνιο. Πρωταθλητές Ευρώπης, από χώρες που πλέον δεν... μετράνε τόσο πολύ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass