Ελλιπής χρηματοδότηση και υποστελέχωση στο ΕΑΚ Λάρισας

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΚΕ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2019 21:00

Στα προβλήματα των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας επανέρχεται ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης υποβάλλοντας αυτή τη φορά επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Αθλητισμού, όπου επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας, που αποτελούν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του αθλητισμού σε ολόκληρο τον Νομό Λάρισας, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της αδυναμίας εξασφάλισης της σωστής συντήρησής τους, της έλλειψης των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών και της αδυναμίας της Διεύθυνσης Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να καλύψει οικονομικά το τεράστιο εύρος των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ανάγκη τόσο της συντήρησης, όσο και της ενεργειακής αναβάθμισης των εθνικών γυμναστηρίων στη Λάρισα και όχι μόνο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν:
• Στο Κολυμβητήριο απαιτούνται η κατασκευή υδροδοτικού δικτύου, εργασίες συντήρησης και προμήθειες απαραίτητες για τη λειτουργία του.
• Στο Στάδιο Αλκαζάρ χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας των κερκίδων του, εργασίες συντήρησης, καθώς και ανακατασκευή του χλοοτάπητα.
• Στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ αναμένεται η απάντηση για την έγκριση ή μη της εκπονηθείσας μελέτης στατικής επάρκειας.
• Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης απαιτείται συντήρηση μηχανοστασίου, καθώς και επισκευή μονάδων θέρμανσης-ψύξης.
• Παράλληλα, λόγω υποστελέχωσης, η τεχνική υπηρεσία, οι επιτροπές διαγωνισμών, οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί κ.ά. δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.
• Συγχρόνως απαιτείται αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε με την παραχώρηση της έκτασης περιμετρικά του Κλειστού Νεάπολης στη ‘’ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε. ’’, με αποτέλεσμα να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης.
• Έργα που είναι ενταγμένα στο ΠΔΕ από τον Ιούλη του 2017 παρουσιάζουν καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, όπως η αντιπλημμυρική προστασία του κτιρίου του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης, οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο ΕΑΚ Λάρισας, καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης για τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του κόστους λειτουργίας της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass