Τέλος Φατιόν και Στάνκοβιτς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 2-1 - ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ - ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΒΗΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΑΚ

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 22:25

Μέσα σε τέσσερα λεπτά η ΑΕΛ γνώρισε την πρώτη της ήττα το 2020 και την έβδομη φετινή στο πρωτάθλημα της Super League προχθές στην Ξάνθη, κόντρα στη φερώνυμη ομάδα καθώς προηγήθηκε με τον Μιλοσάβλιεβτς στο 64’ αλλά από δύο γκολ του Γάλλου Φοσέ στο 67’ και στο 68’ βρέθηκε πίσω στο τελικό σκορ με 2-1 και στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Δυστυχώς στον αγώνα αυτό πλήρωσε τα παιδικά λάθη στην άμυνα και ιδιαίτερα του Στάνκοβιτς.
Η ήττα αυτή έφερε καταιγιστικές εξελίξεις καθώς χθες το πρωί στα αποδυτήρια ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον Κούγια τέθηκαν εκτός ομάδας ο Φατιόν για πειθαρχικό παράπτωμα (αντέδρασε μόλις έγινε αλλαγή τόσο προς τον προπονητή όσο και προς τον μεγαλομέτοχο) αλλά και ο Στάνκοβιτς, στο οποίο χρεώνονται και τα δύο τέρματα της ομάδας. Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέκης Κούγιας μιλώντας χθες στη «ΕτΔ» τόνισε: «Η ΑΕΛ δεν πρόκειται να πάρει ξανά Σέρβο παίκτη και ειδικά από το Βελιγράδι. Δεν θα μας τη διαλύσει κανείς. Μαζί με τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου θα φτιάξουμε ομάδα έστω και αν χρειαστεί πολύς κόπος. Η ΑΕΛ θα γίνει υπόδειγμα και δεν θα μας επηρεάζει τίποτα».
Για τον Φατιόν η αλλαγή του έγινε από φόβο μην αποβληθεί στο παιχνίδι, κάτι που εξήγησε ο Γρηγορίου στα αποδυτήρια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι… «το αφεντικό είμαι εγώ».
Οι δύο παίκτες δόθηκε εντολή να μην προπονούνται με τους υπόλοιπους και να βρούνε ομάδα. Παράλληλα ο Φατιόν συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από τα δύο επόμενα παιχνίδια στα τέσσερα προσεχή της ΑΕΛ, ενώ ο Στάνκοβιτς θα απουσιάσει σε ένα από τα τέσσερα επόμενα. Λογικά και οι δύο θα δηλωθούν με τον Άρη και ο Φατιόν και στο μεθεπόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Η ήττα στην Ξάνθη στοίχισε βαθμολογικά αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα και η ΑΕΛ απέχει μόλις ένα βαθμό από την 6η θέση της βαθμολογίας. Κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Άρη είναι βαθμολογικά και ψυχολογικά για την ομάδα οριακό.

 

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
Μετά την απόκτηση των Παπάζογλου, Ηλιάδη η ΑΕΛ ετοιμάζεται και για άλλες μεταγραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζει στη λαρισινή ομάδα ο Γιάννης Μασούρας που επιστρέφει στην ομάδα μέσω Ολυμπιακού. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται δανεικός στον Πανιώνιο από τους Πειραιώτες.
Επίσης σήμερα αναμένεται να βρίσκεται στη Λάρισα τερματοφύλακας από χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για Ίβηρα αριστερό μπακ.
Στόχος είναι οι μεταγραφές να ολοκληρωθούν αυτή τη βδομάδα, ώστε στη συνέχεια απερίσπαστη η ομάδα να επιδιώξει μόνο τη βαθμολογική συγκομιδή για τον στόχο της εξάδας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη και σκορ, εκ των οποίων τα τρία συνοδεύτηκαν από ήττα, η Ξάνθη πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο» με ανατροπή, 2-1, επί της ΑΕΛ, στα... ανεμοδαρμένα Πηγάδια, για τη 17η αγωνιστική της Super League. Μέσα σε 4 λεπτά μπήκαν και τα τρία γκολ του αγώνα! Η Λάρισα προηγήθηκε στο 64’ με προβολή του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, μετά από σέντρα του Αιγύπτιου Ουάρντα. Η... χαρά των «βυσσυνί» δεν κράτησε, όμως για πολύ. Ο Γάλλος σέντερ φορ της Ξάνθης, Ζορντάν Φοσέ, βρήκε δίχτυα στο 67’ με προβολή και στο 68’ με δυνατό σουτ μετά την κεφαλιά ασίστ του Στούρζεον γεμίζοντας ικανοποίηση τον Γιώργο Παράσχο που αναζητούσε την πρώτη του νίκη και το πρώτο γκολ στον πάγκο, από τις 8 Δεκεμβρίου, όταν άρχισε επισήμως η τρίτη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της ακριτικής ομάδας!
Παράπονα από τη διατησία του κ. Τσαγκαράκη (Χανίων) έχει η λαρισινή ομάδα αλλά και από τη φιλοξενία της ομάδας της Ξάνθης.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καμαρά, Καρασαλίδης, Φοσέ – Φατιόν, Καρανίκας.
ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Στάρτζεον, Τεσέιρα (62’ Μπαριέντος Ακόστα), Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (72’ Σόσα), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Φοσέ (92’ Φασίδης)
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε (72’ Νούνιτς), Μπούστος, Φατιόν (59’ Σεσέροβιτς), Στάνκοβιτς (79’ Μπάλλας).Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 17ης αγωνιστικής στη Super League:
*ΟΦΗ-Βόλος    1-2
(58’ Νέιρα - 35’ Λύρατζης, 79’ Ζοάο)
*Άρης-ΠΑΟΚ    4-2
(17’ Λάρσον, 41’ Βέλεθ, 47’ Ρόουζ, 70’ Σάσα - 10’ Σφιντέρσκι, 77’ Μάτος)
*Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 2-1
(76’, 90’ πέν. Μανούσος - 78’ Μπαράλες)
*ΑΕΚ-Παναιτωλικός    3-1
(29’ πέν., 56’ Λιβάγια, 83’ πέν. Βέρντε - 42’ Ντίαζ)
*Ξάνθη-ΑΕΛ    2-1
(67’, 68’ Φοσέ - 64’ Μιλοσάβλιεβιτς)
*Πανιώνιος-Λαμία    0-1
(11’ Καραμάνος)
*Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός    1-0
(74’ Ελ Αραμπί)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγ.)
1. Ολυμπιακός    41
2. ΠΑΟΚ    40
3. ΑΕΚ    31
4. Άρης    25
5. ΟΦΗ    23
. Ξάνθη    23
7. ΑΕΛ    22
. Παναθηναϊκός    22
. Ατρόμητος    22
. Λαμία    22
11. Βόλος    21
12. Αστέρας Τρίπολης    15
13. Παναιτωλικός    8
14. Πανιώνιος    6
Ο Πανιώνιος άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
17:15 Βόλος – Ξάνθη
19:30 ΑΕΛ – Άρης
20:00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020
15:00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
17:15 Λαμία – Ολυμπιακός
19:30 Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
19:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
10 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
9 ΓΚΟΛ: Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
8 ΓΚΟΛ: Ολιβέιρα (ΑΕΚ)
6 ΓΚΟΛ: Λιβάγια (ΑΕΚ), Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βέλλιος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Τουράμ (ΛΑΜΙΑ), Σουντανί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σεμέντο (ΟΦΗ), Αραμπούλι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass