Γρίφος για δυνατούς λύτες

*ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ *ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ ΤΩΝ ΑΛΙ ΚΑΖΑΛ ΚΑΙ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2020 15:00

Γρίφος για δυνατούς λύτες αποτελεί το παιχνίδι που δίνει σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ στο Ael Fc Arena κόντρα στον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League (15.00), αλλά ακόμα πιο δυνατός γρίφος είναι η αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου, αφού πήρε όλους τους παίκτες στην αποστολή, αλλά δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Αιγύπτιο Αλι Καζάλ και τον Βραζιλιάνο Βινίσιους για τους οποίους δεν έχει έρθει η μπλε κάρτα τους και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι.

Στην αποστολή είναι και ο Μπράλιτς που από την ΠΑΕ ΑΕΛ συνεχίζουν να αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής είναι εκτός πλάνων, ενώ όσο είναι παίκτης της ομάδας θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή όπως έγινε και με τον Ντάουντα.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο Μιχάλης Γρηγορίου που κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας, είναι οι Κρίστινσον, Νάγκυ, Ζίζιτς, Κάτσε, Σεσέροβιτς, Ουάρντα, Βινίσιους, Αλί Γκαζάλ, Μπούστος, Μπράλιτς, Μούζεκ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Γκόλιας, Καρανίκας, Μπάλλας, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος, Πινακάς, Παπάζογλου και Ηλιάδης.

Εκτός από την μπλε κάρτα των Βινίσιους και Αλί Καζάλ ερωτηματικά υπάρχουν και για άλλες δύο θέσεις. Το πρώτο είναι αν θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ο Ζίζιτς αντί του Μπράλιτς (σε περίπτωση τακτικής 3-5-2) και το δεύτερο αν δούμε τον Μούζεκ αριστερό μπακ και δεξιά τον Καρανίκα.

Επειδή τα σενάρια για το αρχικό σχήμα είναι αρκετά, μάλλον θα μπερδευτούμε κι εμείς…

ΜE ΜΟΥΝΙΕ

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ενισχυμένος με τον Αντονί Μουνιέ θα εμφανιστεί ο Παναιτωλικός στη σημερινή αναμέτρηση. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή από τον Μάκη Χάβο και αναμένεται να κάνει την παρθενική του εμφάνιση με την κυανοκίτρινη φανέλα, έστω και ως αλλαγή.

Στον αντίποδα, από την ομάδα του Αγρινίου θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Ταχάρ, οι τραυματίες Αριγίμπι, Λουσέρο, Λιάβας, Καββαδίας, Γιαννιώτης και ο άρρωστος Μαλής. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Κνετ, Γιαννακόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ρόσα, Μιμίτο, Μπαΐροβιτς, Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Άλβαρες, Μουνιέ, Κέβιν, Ντάουντα, Τζανακάκης, Παρράς, Τσιγγάρας, Μαρσιάλ, Σιέστεντ.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Πιερ Σανιά και τον Ζοάν Ρομάν. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός συμμετείχε σε 18 αγώνες πρωταθλήματος, σημειώνοντας ένα γκολ, ενώ ο Ισπανός επιθετικός αποχωρεί έχοντας καταγράψει μόλις 7 συμμετοχές.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ Η ΑΕΛ

Έξι ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία για την Παρασκευή (24/1), από το το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, με βάση τα φύλλα αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών για τις αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής. Πιο συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ που θα απολογηθούν θα είναι η ΑΕΚ για τον αγώνα με την ΑΕΛ, ο Ατρόμητος για το παιχνίδι με τον Βόλο, ο Ολυμπιακός για το ματς με τον Αρη, ο Παναθηναϊκός για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη, ο Πανιώνιος για τον αγώνα με τον ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα κλήθηκαν να απολογηθούν οι ΠΑΕ ΑΕΛ και Βόλος, με βάση τις πειθαρχικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον τους από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Για την ΠΑΕ ΑΕΛ η κλήση : «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2306/17-1-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-01-2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 11:00.».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΒΑΤΣΙΟΣ

Ο 33χρονος διαιτητής, Αριστείδης Βάτσιος, αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος ανήκει στον Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής θα διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό.

Βοηθοί του οι Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Άγγελος Ζήρδας (Αθηνών). Τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) στο VAR, διαιτητής ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) με βοηθό τον Παντελή Σπυρόπουλο (Ανατολικής Αττικής) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Νίκος Αγαδάκος από την Ε.Π.Σ. Πειραιά.

«ΟΠΛΟ» Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Έντεκα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΛ και ο Παναιτωλικός, στη Λάρισα. Την ΑΕΛ ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια με την ομάδα του Παναιτωλικού, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν οκτώ νίκες, οι φιλοξενούμενοι δεν πέτυχαν καμία, ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα στην κανονική διάρκεια, με τον Παναιτωλικό στο ένα για το Κύπελλο Ελλάδας, να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της ΑΕΛ με 18-6.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό

24/02/1997 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-1 Β' Εθνική

14/03/1998 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 3-1 Β' Εθνική

07/10/1998 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 4-2 Β' Εθνική

16/01/2000 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-0 Β' Εθνική

10/03/2001 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 2-0 Β' Εθνική

20/01/2002 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-0 Γ' Εθνική

21/12/2011 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 0-0 (9-10 πεν) Κύπελλο Ελλάδος

10/03/2013 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 0-0 Β' Εθνική

18/03/2017 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-0 Α' Εθνική

15/04/2018 ΑΕΛ-Παναιτωλικός 4-2 Α' Εθνική

ΣΤΟ «ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ»

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εξαιρετικά δύσκολες αποστολές έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στην -εμβόλιμη- 20ή αγωνιστική της Super League. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να παίξει με τον, ανεβασμένο ψυχολογικά μετά το διπλό στη Νέα Σμύρνη, ΟΦΗ, ενώ ο ΠΑΟΚ, που ακολουθεί κατά πόδας, φιλοξενείται στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας από τη Λαμία, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο της.

Εκτός έδρας παίζει και η ΑΕΚ που, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αντιμετωπίζει τον ΝΠΣ Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Ο Παναθηναϊκός θα ψάξει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του υποδεχόμενος στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο, ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» Άρης και Ξάνθη θα τεθούν για τρίτη φορά αντιμέτωποι σε διάστημα 20 ημερών. Στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ο ουραγός Πανιώνιος ψάχνει... σανίδα σωτηρίας στην Τρίπολη, ενώ ο προτελευταίος Παναιτωλικός θα προσπαθήσει να κόψει τη φόρα της ΑΕΛ προς την εξάδα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής της Super League:

ΣΗΜΕΡΑ

15:00 «AEL FC ARENA», ΑΕΛ - Παναιτωλικός (NS1)

17:15 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος - ΑΕΚ (NS3)

17:15 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ - Ολυμπιακός (NS2)

19:30 Ολυμπιακό Στάδιο, Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (NS1)

ΑΥΡΙΟ

17:15 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος (NS3)

19:00 ΔΑΚ Λαμίας, Λαμία - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ)

19:30 «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης - Ξάνθη (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(μετά από 19 αγώνες):

1. Ολυμπιακός        47      41-8

2. ΠΑΟΚ       46      41-18

3. ΑΕΚ          34      32-20

4. Παναθηναϊκός      28      20-19

5. ΟΦΗ         26      29-25

6. Άρης         26      31-24

7. Ατρόμητος 26      28-28

8. Ξάνθη       26      17-24

9. Λαμία        23      16-25

10. Λάρισα    23      22-27

11. ΝΠΣ Βόλος        22      19-32

12. Αστέρας Τρίπολης       18      25-30

13. Παναιτωλικός     9        12-32

14. Πανιώνιος          6        14-35

---------------------------------------------------

*** Ο Πανιώνιος ξεκίνησε τη σεζόν με -6 βαθμούς

* * *

Στον Παναιτωλικό ο Φατιόν!

*«ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ» ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Στον Παναιτωλικό θα συνεχίσει την καριέρα του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης (Άντονι) Φατιόν μετά από συμφωνία των δύο πλευρών. Τον παίκτη διεκδικούσαν ακόμα Λεβαδειακός και Απόλλωνας Σμύρνης.

Χθες αποχαιρέτησε την ΑΕΛ γράφοντας σε προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής: «Ένας κύκλος 3,5 χρόνων έκλεισε αλλά πάντα αυτή η ομάδα θα είναι στην καρδιά μου. ‘Όλα αυτά τα χρόνια πέρασα πανέμορφες στιγμές που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΛ που ακόμα και στα δύσκολα ήταν κοντά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο κ. Κούγια για τη συνεργασία μας και το ότι μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ επίσης τη διοίκηση της ΑΕΛ αλλά και όλους τους αφανείς ήρωες (ιατρικό τιμ, φροντιστές, φυσικοθεραπευτές) για όλα όσα έκαναν για έμενα και τέλος θέλω ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για όλα όσα περάσαμε μαζί είτε άσχημα είτε όμορφα πράγματα που μας έφεραν πιο κοντά και πλέον πολλοί από αυτούς είναι φίλοι για μια ζωη #64#».

Τελευταία μεταγραφή για την ΑΕΛ θα είναι μάλλον ο Γιάννης Μασούρας που αναμένεται να επιστρέψει ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, χθες κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ μας έλεγε: «Δικός μας είναι ο Μασούρας».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass