«Θηλιά» ο αντικαπνιστικός για τα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ

*ΕΦΕΡΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ *ΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2020 22:12

 «Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται σχεδόν καθολικά και όσοι δεν τον τηρούν αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό, οι οποίοι, βέβαια, αναλαμβάνουν και τις συνέπειες.

Από την αρχή της εφαρμογής του νόμου είπαμε ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις μας» μας είπε ο πρόεδρος των πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ νομού Λάρισας Νίκος Τσολάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοπής πίτας του συλλόγου προχθές το βράδυ στο κατάστημα «Τα δέοντα».

Και συνέχισε: «Δυστυχώς από τότε που έπιασαν τα κρύα ο τζίρος των πρακτορείων ειδικά τις καθημερινές έχει μειωθεί καθώς οι καπνίζοντες δεν μπορούν να καθίσουν πολύ στο μαγαζί ούτε να μπαινοβγαίνουν. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα που τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε αιχμή ο τζίρος έχει πέσει. Ποιος θα παίξει όταν κάθε λίγο οι καπνιστές θα βγαίνουν έξω για τσιγάρο; Χάνεται η σειρά του παιχνιδιού».

Ο Νίκος Τσολάκης αναρωτιέται: «Γιατί μας άφησαν να δώσουμε χρήματα γι’ αυτούς τους χώρους και πλέον μας λένε ότι καταργούνται; Ας απαγορεύσουν γενικά το τσιγάρο στη χώρα. Δώσαμε χρήματα για εξαερισμούς και εξοπλισμούς, ώστε ο παίκτης να αισθάνεται ότι ο χώρος είναι οικείος, αλλά ποιος θα καθίσει μέσα για αρκετή ώρα όταν καπνίζει; Πότε θα γίνουν απόσβεση αυτά τα χρήματα;».

Πώς θα αντιδράσουν οι πράκτορες;

«Πολλοί συνάδελφοι σταμάτησαν όλους τους έξτρα υπαλλήλους που δούλευαν τα Σαββατοκύριακα. Πάνω από 20% πρακτορεία και λόγω της οικονομικής κρίσης έκλεισαν στον νομό Λάρισας, ενώ περιμένουν και τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου του έτους που διανύουμε. Δεν αναφερόμαστε και στα προβλήματα που μπορούν να υπάρξουν από τις συνεχείς οικονομικές συναλλαγές και φυσικό είναι όταν κάποιος δουλεύει πολλές ώρες να κάνει και ταμειακά λάθη.

Ας μη ξεχνάμε ότι τα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ δεν κλείνουν καμία μέρα. Είμαστε διαρκώς ανοιχτά από νωρίς το πρωί, ενώ συμπληρώνουμε μέχρι και 20 ώρες συνεχούς λειτουργίας».

Πάντως παρά τα προβλήματα προχθές πάρα πολλοί πράκτορες γλυκάθηκαν από τη γιορτή που διοργανώθηκε από τον σύλλογο με τον πρόεδρο να μιλάει για την επίτευξη του φορολογικού τεκμαρτού, ενώ έκανε κάλεσμα και σε νέους να ασχοληθούν με τα συνδικαλιστικά του κλάδου.

Τα δύο τυχερά φλουριά βρήκαν ο Δημήτρης Παπάζογλου και ο Γιάννης Ντόντος.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass