Ουάρντα-Ντάουντα 2-2

*Η ΑΕΛ ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΜΕ 2-0 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 79', ΑΛΛΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΔΥΟ ΕΥΣΤΟΧΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΟΥΑΡΝΤΑ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2020 22:07

Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου το επιθετικό δίδυμο της ΑΕΛ ήταν ο Ντάουντα με τον Ουάρντα, αλλά στις αρχές του 2020 οι δρόμοι τους χώρισαν, καθώς ο πρώτος πήγε στο Αγρίνιο για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό. Χθες στο Ael Fc Arena βρέθηκαν αντίπαλο, οι δυο τους και έμελλε να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης στο 2-2 μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.


Η ομάδα του Αγρινίου προηγήθηκε 2-0 με τέρματα του Ντάουντα στο 28' και στο 63', με τα οποία... πλήγωσε την παλιά ομάδα του, αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει με ισάριθμα τέρματα του Ουάρντα με πέναλτι στο 79' και στο 86'. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά οι «βυσσινί» στο δεύτερο μέρος ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.
Αν πριν τον αγώνα κάποιος έλεγε ότι η ΑΕΛ θα έφερνε ισοπαλία με τον Παναιτωλικό θα υπήρχε δυσαρέσκεια, αλλά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι είναι σημαντική επιτυχία ο βαθμός που κατέκτησαν οι «βυσσινί».
Εντύπωση έκανε που από πολύ νωρίς ορισμένοι φίλαθλοι έδειξαν μια ιδιαίτερα επιθετική διάθεση προς τους παίκτες της ΑΕΛ, αλλά χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την απόδοσή τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει επίσης ότι και οι παίκτες δικαιολογούνται να έχουν τέτοια άσχημη απόδοση. Είδαμε στο πρώτο μέρος τη χειρότερη φετινή ΑΕΛ και οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να κάνουν και αυτοί την αυτοκριτική τους. Δεν είναι χαμένη μόνο η ομάδα αλλά και οι ίδιοι, και αν ορισμένοι συνεχίσουν με τέτοια απόδοση δύσκολα θα βρούνε επαγγελματική στέγη επιπέδου Super League.
Στα αξιοσημείωτα το ότι είδαμε και τους τρεις νεομεταγραφέντες να αγωνίζονται στην ομάδα. Ο Μούζεκ ως αριστερό μπακ, που για πρώτο παιχνίδι ήταν καλός, ο Αλί Γκαζάλ που έδειξε μεγαλύτερη προσαρμογή από το αναμενόμενο, ενώ ο Βινίσιους στα πλάγια δεν φάνηκε παρότι ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις στη λαρισινή ομάδα.
Αυτό που προβληματίζει είναι η απόδοση του Παπάζογλου που δείχνει βαρύς και ίσως να θέλει μια μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής στην επιστροφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και μια παρατήρηση για τους ανθρώπους στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Μήπως έπρεπε να είχε φύγει τέλη του μηνός ο Ντάουντα ώστε να μην παίξει αντίπαλος της ΑΕΛ; Και μια άλλη εκδοχή θα ήταν να μπει όρος στο συμβόλαιό του, να μη αγωνισθεί στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.
Βαθμολογικά η ΑΕΛ ελπίζει ακόμα για την εξάδα, αλλά με τέτοια απόδοση μάλλον θα παίξει πλέι άουτ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Καρανίκα(δεξιά), Μούζεκ(αριστερά), Μόρα και Μιχαήλ αμυντικό δίδυμο, στη μεσαία γραμμή αγωνίσθηκαν Κάτσε και Σετσέροβιτς αμυντικά χαφ, με τον Μιλοσάβλιεβιτς στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ήταν οι: Ουάρντα (αριστερά), Παπάζογλου και Μπούστος (δεξιά).
Ο προπονητής του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος έπαιξε με σύστημα 4-2-3-1, με τον Κνετ τερματοφύλακα, Τζανακάκη δεξιά στην άμυνα, Κέβιν αριστερά, στόπερ οι Γιοβάνοβιτς και Μαρσιάλ. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι Τσιγγάρας και Σιέστεντ, με τον Ντίαζ δεξιά στην επίθεση, Ρόσα αριστερά, Άλβαρεζ σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Ντάουντα να είναι στην κορυφή της επίθεσης.
Από την αρχή φάνηκε η κακή μέρα για την ΑΕΛ, αφού μέχρι να κάνει ο Ντάουντα το 0-1 στο 28' ήταν ανύπαρκτη στον αγωνιστικό χώρο.
Στη συνέχεια αντέδρασε αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει το πρώτο κόρνερ στον αγώνα στο 37'.
Στο δεύτερο μέρος ο τεχνικός της ομάδας έβαλε στον αγώνα τον Βινίσιους στη θέση του Κάτσε. Τότε πήγε ο Μπούστος στον άξονα και η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο. Αλλά στη μια και μοναδική φάση στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός έκανε το 0-2 πάλι με τον Ντάουντα στο 63'.
Ο Γρηγορίου βάζει τον Νούνιτς αντί του Παπάζογλου για να γίνει πιο κινητική η επιθετική γραμμή και τον Αλι Γκαζάλ αντί του Μιλοσάβλιεβιτς. Και ένας βαθμός τελικά θα σωθεί από δύο λάθη της άμυνας του Παναιτωλικού που απέφεραν δύο πέναλτι στα οποία ευστόχησε ο Ουάρντα.
Στο 77' ο Κέβιν δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και έκανε ένα αστείο πέναλτι βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι για να μη πάει στον Βινίσιους, ενώ στο 84' ο Ντουάρτε ανέτρεψε τον Ουάρντα μέσα στην περιοχή, αφού πρώτα είχε χάσει τον Αιγύπτιο.
Οι φιλοξενούμενοι στο 89' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσιγγάρα, αλλά στο διάστημα που απέμενε μέχρι το 90'+4, (με τις καθυστερήσεις) δεν έγινε ούτε μία επικίνδυνη φάση.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
10' Ο Ντάουντα σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κρίστινσον αποκρούει την μπάλα.
28' Σέντρα από αριστερά του Κέβιν, παραλήπτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή γίνεται ο Ντάουντα που αφού ξεπερνάει τον Κρίστινσον και από αρκετά πλάγια θέση, σουτάρει και διαμορφώνει το 0-1.
29': Σέντρα του Ουάρντα από δεξιά και ο Κάτσε από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
34': Ο Ρόσα κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Κρίστινσον αποκρούει δύσκολα.
48': Μακρινό σουτ του Ουάρντα, η μπάλα καταλήγει άουτ.
60' Σουτ από τον Μπούστος έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Κνετ.
63': Από αριστερά κάνει σέντρα ο Ρόσα και ο Ντάουντα κάνει το 2-0 μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
77': Ο Μούζεκ έκανε τη σέντρα με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Κέβιν μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Ουάρντα και μειώνει σε 2-1.
84': Ο Φρεντ Ντουάρτε κρατάει τον Ουάρντα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Ο Κνετ έπεσε στη σωστή γωνία, όμως δεν μπόρεσε να αποκρούσει την εκτέλεση του Ουάρντα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κανείς παίκτης της ΑΕΛ δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται στα γκολ που δέχθηκε και απλά έκανε δύο καλές αποκρούσεις. Τα δύο σέντερ μπακ, ο Μόρας και ο Μιχαήλ, «πελαγοδρομούσαν», ενώ ο Μούζεκ είχε ελαφρυντικό ότι ήταν το πρώτο παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο Καρανίκας όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Ο Κάτσε με τον Σετσέροβιτς σαν να μην υπήρχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπως και ο Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Μπούστος φάνηκε στο δεύτερο μέρος που έπαιξε στον άξονα, ενώ ο Ουάρντα απέδειξε ότι είναι άριστος εκτελεστής στα πέναλτι. Ο Παπάζογλου δεν έκανε τίποτα, ενώ ο Νούνιτς έδωσε γρήγορη κίνηση μπροστά. Ο Βινίσιους επίσης σε χαμηλό επίπεδο, ενώ μας άρεσε ο Αλι Γκαζάλ.
Από τον Παναιτωλικό κορυφαίος ο Ντάουντα που σημείωσε δύο πολύ όμορφα γκολ (κυρίως το πρώτο) και παραλίγο να κερδίσει μόνος την πρώην ομάδα του. Μάλιστα δεν πανηγύρισε τα τέρματα που σημείωσε.
Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι: Ρόσα, Ντίας, Άλβαρες.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Αριστείδη Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) που έδειξε κόκκινη κάρτα στο 89' στον Τσιγγάρα (2η κίτρινη) και κίτρινες κάρτες στους: Μιχαήλ, Παπάζογλου, Καρανίκα, Μιλοσάβλιεβιτς, Άλβαρες, Τζανακάκη, Τσιγγάρα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Μιχαήλ, Μούζεκ, Κάτσε (46' Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς (75' Γκαζάλ Αλί), Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (62' Νούνιτς).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (78' Ντουάρτε), Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν Γκαρσία, Σιένστεντ, Τσιγγάρας, Ντίας, Άλβαρες (87' Ντάλσιο), Ρόσα, Ντάουντα (80' Μπαΐροβιτς).

 

Τέσσερις κίτρινες ο Αλέξης Μιχαήλ

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Κίτρινη κάρτα είδε ο Αλέξης Μιχαήλ, που έφθασε τις τέσσερις και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια των «βυσσινί», ενώ ακόμα κίτρινη είδαν οι Νίκος Καρανίκας, Θανάσης Παπάζογλου και Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς. Στο όριο βρίσκονται ο Έργκους Κάτσε, ο Αντνάν Σετσέροβιτς, ο Νίκος Καρανίκας με έξι, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν δύο παιχνίδια, ενώ ο Μάρκο Νούνιτς, ο Αμρ Ουάρντα, ο Τζόναθαν Μπούστος, ο Μανώλης Μπέρτος και ο Βαγγέλης Μόρας με τρεις και αν δεχτούν ακόμα μία, θα απουσιάσουν σ' έναν αγώνα.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Το χειρότερο πρώτο μέρος

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: «Θεωρώ πως κάναμε το χειρότερο πρώτο ημίχρονο από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα. Δεν αναγνώριζα ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες αυτό που βλέπαμε. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούσαμε και δικαιούμαστε κακές εμφανίσεις, αλλά όχι έτσι. Ήμασταν ασύνδετοι, δίχως να κρατάμε μπάλα, ευκαιρίες δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κι ο Παναιτωλικός δίκαια ήταν μπροστά στο σκορ. Μπαίνοντας στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο με μία τελική βρεθήκαμε 2-0 πίσω κι έπαιξαν και οι τρεις νέοι παίκτες με μόνο μία προπόνηση με εμάς», είπε αρχικά. Και συνέχισε. «Σαν αποτέλεσμα στεκόμαστε στο ότι δεν χάσαμε αυτό το ματς από τη στιγμή που ήμασταν με 2-0 πίσω στο 78’. Σαν εικόνα όμως με ανησύχησε η σημερινή εμφάνιση. Κι επειδή είναι κοντά το ματς με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να δούμε την εικόνα μας και να φτιάξουμε τα πλάνα μας. Η εικόνα μας μετά τις γιορτές δεν είναι αυτή που βλέπαμε πιο πριν. «Μετά τον Ιανουάριο και τις προσθαφαιρέσεις χάνεται η συνοχή, όπως και το μυαλό των παικτών μπορεί να πάει αλλού. Έφυγαν κάποιοι παίκτες που έπαιζαν, ενώ ήρθαν κι άλλοι που χρειάζεται χρόνος να προσαρμοστούν. Εκεί μπορώ να σταθώ για την εικόνα, αλλά δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε άμεσα την εικόνα μας. Για μένα το ματς με την Ξάνθη που αξίζαμε τη νίκη ήταν κομβικό, καθώς το χάσαμε και επηρεάστηκε η ψυχολογία των παικτών, ενώ και με την ΑΕΚ ήμασταν καλοί μέχρι το γκολ που δεχθήκαμε». Για το αν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές σχολίασε πως «θα δούμε αν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος, αλλά οι παίκτες που χρειάστηκαν για να καλύψουν τις θέσεις ήρθαν». *Όταν ήρθατε στην ομάδα στόχος ήταν η παραμονής μετά έγιναν τα πλέι οφ. Μήπως η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στον αρχικό στόχο; «Από μένα δεν ακούσατε ποτέ την εξάδα. Οι ομάδες βελτιώνονται σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Το ότι εμείς καταφέραμε να έχουμε αποσπαστεί από τον Νοέμβριο από τις τελευταίες ομάδες και να έχουμε μία κάποια σιγουριά δεν σημαίνει πως γίναμε υπερομάδα. Ο πρώτος στόχος παραμένει να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Τώρα το γεγονός ότι καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάποια υψηλότερη θέση προέκυψε. Είπαμε να κυνηγήσουμε ό,τι μας προκύψει, αλλά στόχος παραμένει αυτό που θέσαμε από την αρχή. Κανείς πάντως δεν είναι δυσαρεστημένος από τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε και θα προσπαθήσουμε εννοείται για το κάτι παραπάνω».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass