Ο Κρίστινσον έσωσε τον βαθμό

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ (0-0) - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 24’ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ - ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2020 22:23

ΟΦΗ και ΑΕΛ έμειναν πιστοί στην παράδοση, που τους θέλει να μένουν ισόπαλοι στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια χωρίς τέρματα.

Αυτό επιβεβαίωσαν και χθες… Η ΑΕΛ έμεινε ευχαριστημένη από την ισοπαλία και τον βαθμό που πήρε χάρη στον εντυπωσιακό Κρίστινσον (στις καθυστερήσεις έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις) και παράλληλα διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες που έχει για να παίξει στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο ΟΦΗ είναι χωρίς νίκη στην έδρα του το 2020 (η ΑΕΛ δεν την έχει «γευτεί» ούτε εντός ούτε εκτός έδρας) αλλά διατήρησε αυξημένες ελπίδες για να παραμείνει στην πρώτη εξάδα.
Ο ΟΦΗ έχασε πιο κλασικές ευκαιρίες απέναντι στους «βυσσινί» αλλά η ΑΕΛ θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη όταν στο 63’ ο Νούνιτς βρέθηκε μόνος προ του Σωτηρίου και αστόχησε.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι υπήρξαν τρείς αναγκαστικές αλλαγές, δύο από την ΑΕΛ και μία από τον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα στο 24’ αποχώρησε ο Μασούρας, στη συνέχεια ο Παπάζογλου (52’) και τέλος ο Φερέιρα που βγήκε στο 86’ με το φορείο από τον αγωνιστικό χώρο…
Αν η ΑΕΛ κέρδισε κάτι άλλο εκτός από τον βαθμό, αυτό ήταν η πολύ καλή απόδοση του Μπέρτου και η σταθερά ανοδική πορεία του Αιγύπτιου Αλί Γκαζάλ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η ΑΕΛ κόντρα στον ΟΦΗ με τον Μιχάλη Γρηγορίου να έχει κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Μιχαήλ, Μόρα, Μούζεκ (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Γκαζάλ, Σετσέροβιτς, πιο μπροστά τους: Μασούρα (δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα (αριστερά), και στην επίθεση τον Παπάζογλου.
Και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν τεχνικός του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σωτηρίου, στην άμυνα οι: Μπράουν (δεξιά), Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Κοροβέσης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Νέιρα, Μεγιάδο, πιο μπροστά οι: Τσιλιανίδης (δεξιά), Βαζ, Σεμέδο (αριστερά) και στην επίθεση ο Φιγκεϊρέδο.
Ο ΟΦΗ άρχισε να πιέζει στο πρώτο τέταρτο του αγώνα με την ΑΕΛ να αμύνεται, αλλά κάπου στο τέταρτο της αναμέτρησης το παιχνίδι ισορρόπησε. Ο τραυματισμός του Μασούρα στο 24’ έδωσε χώρο στον Σεμέδο και ανάγκασε τον Μπέρτο να παίξει αμυντικά όλη τη δεξιά πλευρά μιας και ο Μπούστος δεν είναι ο καλύτερος στα μαρκαρίσματα.
Οι παίκτες του ΟΦΗ προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, χωρίς όμως επιτυχία.
Αντίθετα η ΑΕΛ στηρίχθηκε στις αντεπιθέσεις και σε μία απ’ αυτές ο Νούνιτς έφθασε κοντά στο 0-1.
Τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΟΦΗ δημιούργησε μια διπλή ευκαιρία, αλλά τόσο το σουτ του Ναμπί όσο και την κεφαλιά του Φιγκεϊρέδο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κρίστινσον.

 

ΦΑΣΕΙΣ
3’: Ο Ουάρντα εκτελεί το φάουλ και ο Φιγκεϊρέδο προ του Μόρα μέσα στη μεγάλη περιοχή διώχνει σε κόρνερ.
6’: Σουτ του Βαζ, αποκρούει ο Κρίστινσον με υπερένταση σε κόρνερ.
13’: Σουτ Φιγκεϊρέδο μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Κρίστινσον διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
16’: Ο Φιγκεϊρέδο κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
31’: Σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Σεμέδο, αποκρούει ο Κρίστινσον.
38’: Μακρινό σουτ του Σεμέδο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
49’: Μακρινό σουτ του Βαζ και ο Κρίστινσον μπλοκάρει εύκολα.
63’: Σε κόντρα επίθεση ο Νούνιτς ξεπερνάει σε ταχύτητα τον Κοροβέση, μπαίνει στη μικρή περιοχή, σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.
66’: Σουτ του Βαζ από το σημείο του πέναλτι ενώ είναι μόνος αμαρκάριστος, η μπάλα καταλήγει άουτ.
67’: Ο Βαζ σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
69’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα από πλάγια και δεξιά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.
73’: Σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ και ο Φικγεϊρέδο μετά το λάθος του Γκαζάλ σουτάρει μόνος προ του Κρίστινσον αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
74’: Ο Ναμπί σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, αλλά η μπάλα ενώ έχει πορεία προς τα δίχτυα βρίσκει το Νέιρα και καταλήγει άουτ.
90’+4’: Ο Ναμπί κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ και ο Κρίστινσον αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Ναμπί πιάνει μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Φιγκεϊρέδο και ο Κρίστινσον διώχνει πάλι σε κόρνερ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Κρίστινσον και τον ακολούθησε ο Μπέρτος. Ο Μούζεκ από αριστερά πάλεψε αμυντικά αλλά επιθετικά δεν φάνηκε. Ο Μόρας με τον Μιχαήλ στάθηκαν αρκετά καλά μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αλί Γκαζάλ αναδεικνύεται σε μορφή, ενώ ο Σετσέροβιτς έχει πτώση. Ο Ουάρντα καλός για μια ακόμα φορά όπως και ο Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Μπούστος από τα δεξιά όχι πολλά πράγματα, ενώ ο Μασούρας στάθηκε άτυχος στον τραυματισμό του.
Ο Παπάζογλου δεν φάνηκε καθόλου, ενώ ο Νούνιτς που τον αντικατέστησε έδειξε πιο κινητικός. Ο Βινίσους αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται.
Ο Ρικάρντο Βαζ, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στα εβδομήντα λεπτά στα οποία αγωνίσθηκε ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ, με συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις καλές στιγμές της ομάδας του.
Ακολούθησαν οι: Μαρινάκης, Κουτρουμπής και Νέιρα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Δεν καταλάβαμε αν υπήρχε διαιτητής στον αγώνα. Ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) πέρασε απαρατήρητος όπως και οι βοηθοί του, ενώ δεν έγινε καμία χρήση του VAR. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μεγιάδο, Κοροβέση, Τσιλιανίδη - Μιλοσάβλιεβιτς, Γκαζάλ, Μπούστος, Μούζεκ.ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Κοροβέσης, Νέιρα (90’ Μάνος), Μεγιάδο, Βαζ (70’ Ναμπί), Τσιλιανίδης, Σεμέδο (86’ Σόουζα), Φιγκεϊρέδο.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπέρτος, Μόρας, Μούζεκ, Γκαζάλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας (24’ λ.τ. Μπούστος), Σεσέροβιτς, Ουάρντα (87’ Βινίσιους), Παπάζογλου (52’ Νούνιτς).

 

 

Δέκα μέρες εκτός ο Μασούρας

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΤΟΣ Ο ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ

Ο τραυματισμός του Γιάννη Μασούρα στο 24’ αποδείχθηκε σοβαρός και ο παίκτης θα απουσιάσει δέκα μέρες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αντίθετα με τον τραυματισμό του Παπάζογλου που δεν ήταν σοβαρός και θα απέχει από τις προπονήσεις μέχρι την Τετάρτη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΑΕΛ ήταν η έβδομη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Μιλοσάβλιεβιτς και θα απουσιάσει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια (εκτίει και για τις τέσσερις κίτρινες) με Λαμία (επίσης θα απουσιάσει και ο Μόρας λόγω καρτών), ΠΑΟΚ και ΝΠΣ Βόλου.
Επίσης με τον ΠΑΟΚ δεν θα αγωνισθούν λόγω καρτών και οι: Καρανίκας, Μιχαήλ.
Άγνωστο παραμένει σε ποιον αγώνα θα εκτίσει την ποινή του ο Μπούστος που και αυτός έφθασε τις τέσσερις κίτρινες κάρτες.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Superleague 1 τη σεζόν 2019-2020: Νίκος Καρανίκας 7 (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ), Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς 7 (θα εκτίσει με Λαμία, ΠΑΟΚ, ΝΠΣ Βόλου), Έργκους Κάτσε, Αντνάν Σετσέροβιτς 6, Σλάβκο Μπράλιτς, Νίκολα Στάνκοβιτς, Αλέξης Μιχαήλ (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Μόρας (θα εκτίσει με Λαμία), Τζόναθαν Μπούστος 4 (άγνωστο σε ποιον αγώνα θα εκτίσει), Μάρκο Νούνιτς, Αμρ Ουάρντα, Μανώλης Μπέρτος 3, Ζαν Λουκ Ασούμπρε, Θανάσης Παπάζογλου, Αλί Γκαζάλ, Έγκμουντουρ Κρίστινσον 2, Παναγιώτης Μπάλλας , Ματέο Μούζεκ 1.

 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Η ΑΕΛ θα επιστρέψει από την Κρήτη σήμερα το πρωί και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί προπόνηση στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα.

 

 

Ατυχος ο Φερέιρα

Άτυχος αποδείχθηκε ο Φερέιρα του ΟΦΗ, αφού χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του πόδι. Ο Βραζιλιάνος, μπήκε αλλαγή στο 85’ στη θέση του Σεμέντο και πλέον αναμένεται να περάσει σύντομα την πόρτα του χειρουργείου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία.
Ο επιθετικός του ΟΦΗ αποχώρησε με δάκρυα, ενώ κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο, σε μία στιγμή ποδοσφαιρικού πολιτισμού, δέχθηκε φιλί από τον Ουάρντα.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Στόχος ήταν η ισοπαλία…

ΣΙΜΟΣ: ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

«Από πριν το παιχνίδι στόχος ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας» είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου:
Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, δεν είχαμε καλά αποτελέσματα και ούτε καλές εμφανίσεις. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε όλοι ότι ο ΟΦΗ παράγει αρκετές ευκαιρίες, διαθέτει μια ομάδα που δεν έχει αλλάξει από το καλοκαίρι, που εν αντιθέσει με εμάς, όπως στο σημερινό παιχνίδι, τέσσερα παιδιά ξεκίνησαν βασικοί, από εκείνους που ήρθαν τώρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι εν μέσω παιχνιδιών θα πρέπει να διαμορφώσουμε ξανά τις τακτικές και τον προσανατολισμό μας για να βρούμε τον ρυθμό μας ως ομάδα».
Για τον βαθμό της ισοπαλίας: «Αναζητούσαμε ένα αποτέλεσμα που θα βοηθούσε ψυχολογικά την ομάδα, αναπτύξαμε ένα αμυντικό σκέλος και δεν δεχτήκαμε γκολ όπου και ήμασταν αρκετά καλοί. Επίσης βαθμολογικά το θέλαμε γιατί σε περίπτωση ισοπαλίας θα είχαμε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Δεν θα ήταν δίκαιο να παίρναμε το παιχνίδι, όμως ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν σημαντικός, ώστε να παραμείνουμε κοντά στον στόχο αν και αρχικός στόχος ήταν η εύκολη παραμονή που δεν έχει επιτευχθεί και αποτελούσε όνειρο η εξάδα. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για όλο αυτό, που παίρνει συγχαρητήρια από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο».
Για τη «μάχη» της εξάδας: «Από πριν το παιχνίδι στόχος ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν τον ρόλο και θα καθορίσουν το ποιοι θα μπουν στα πλέι – οφ. Όλα παίζουν ρόλο, το τι θα γίνει με την Ξάνθη που διεκδικεί τα πλέι – οφ, τις αποφάσεις των διαιτητών και είναι αρκετά που θα παίξουν τον δικό τους ρόλο. Δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά, δείτε τη Λαμία που είχε πολύ καλό πρόγραμμα και έχασε σήμερα από τον Βόλο. Ενώ γίνεται ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα αποφάσεις και να βάλουμε ένα λιθαράκι, όλοι μας που υπηρετούμε αυτό το εκπληκτικό άθλημα, ώστε να το ευχαριστιόμαστε άπαντες κάποια στιγμή».

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΙΜΟΣ
Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του παρά το ισόπαλο 0-0 με την ΑΕΛ.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σίμος στη συνέντευξη Τύπου:
Αρχικά δήλωσε: «Η ιστορία μας είναι η βάση μας, έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, πάνω από όλα μεγάλος άνθρωπος και θα ήθελα να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Παπαδόπουλου».
Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Σήμερα υπήρχαν στο γήπεδο δύο ομάδες. Μια που ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι και μια να το κλέψει. Ήμασταν κυρίαρχοι για 96 λεπτά, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, δεν δεχτήκαμε καμία φάση στην εστία μας και το μόνο που δεν κάναμε είναι να βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Για άλλη μια φορά πρέπει να εκφράσω την περηφάνια μου για τους παίκτες μας, τα έκαναν όλα, απλά δεν έβαλαν την μπάλα στα δίχτυα. Κρατάμε τη θετική εικόνα και προχωράμε».
Για τον τραυματισμό του Σόουζα Φερέιρα: «Θα προτιμούσα να χάσουμε και να μην τραυματιζόταν ο Φερέιρα. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό και είμαι περισσότερο στενοχωρημένος για το παιδί παρά για το αποτέλεσμα».
Για το ότι δε στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια έχει έναν βαθμό ο ΟΦΗ: «Με τον Βόλο ο αντίπαλος πάτησε δύο μισές φορές την περιοχή μας και είχαμε 16 τελικές και ήταν μια περίπου ίδια εικόνα, σήμερα ήμασταν ακόμα καλύτεροι. Με τον Ολυμπιακό κάναμε τα πάντα, με βάση τις δυνατότητές μας και κρίθηκε από μια στιγμή. Τα αποτελέσματα αυτά λένε ότι δεν παίρνουμε βαθμούς στην έδρα μας όμως η απόδοση είναι καλή, δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες. Με τον Βόλο δεν αξίζαμε να χάσουμε και για σήμερα δεν το συζητάω. Δεν βάλαμε την μπάλα στα δίχτυα σήμερα, θα τη βάλουμε στο επόμενο».
Για τον Ζοάο Βίκτορ: «Ο Ζοάο Βίκτορ θα παίξει με τον ΠΑΟΚ, σήμερα δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια αλλαγή στις θέσεις Νέιρα, Μεγιάδο γιατί ήταν πολύ καλοί. Είναι μια προσωπικότητα, ήδη έχει πάρει τον χώρο του στην ομάδα και θα ξεκινήσει βασικός κόντρα στον ΠΑΟΚ».
Για τη μεταγραφική περίοδο που τελείωσε: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί έγινε μεγάλη προσπάθεια μεταγραφικά γιατί χθες το βράδυ θα ερχόταν ένας παίκτης που πραγματικά θα μας ανέβαζε επίπεδο. Όμως ξαναλέω είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά, από τις 12 Ιουλίου που τους συνάντησα για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα και αν συνεχίσουν έτσι θα πάρουν αυτό που αξίζουν. Yπάρχουν πάνω από 18 ποδοσφαιριστές που έχουν πάνω από 15 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα μένει ως έχει και όταν συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς θα πάρουν αυτό που αξίζουν».
Για τον Σεμέντο και την απόδοσή του: «Ο Σεμέντο θέλει περισσότερα πράγματα για τον εαυτό του και είναι ο πρώτος που θέλει να το κάνει. Το έχουμε συζητήσει και είναι ο πρώτος που θέλει να βοηθήσει την ομάδα».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass