«Εφυγε» ο Νίκος Χατζής

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΕ ΣΤΑ ΜΙΝΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ, ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜ. ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2020 22:28

Ο λαρισινός αθλητισμός από χθες είναι φτωχότερος καθώς σε ηλικία 66 ετών «έφυγε» χθες τα ξημερώματα ο γυμναστής και προπονητής μπάσκετ Νίκος Χατζής και αφού έδωσε μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο πάνω από 10 χρόνια.


Την τελευταία του πνοή την άφησε σε κλινική του ΓΝΛ και τον είχε αποχαιρετήσει λίγες ώρες νωρίτερα ένας συνάδελφός του ο Θόδωρος ο Γκανάτσιος (δείγμα της μεγάλης αγάπης που του είχαν όλοι οι γυμναστές που συνεχώς τον επισκέπτονταν) που ήξερε τη μάχη που έδινε ο Νίκος όλα τα χρόνια.
Ο Νίκος Χατζής ήταν ο πρώτος γυμναστής στο αθλητικό σχολείο μαζί  με τον Μιχάλη Σπηλιώτη και η αγάπη του για το μπάσκετ (εθελοντικά) ήταν παροιμιώδης, καθώς δούλεψε αρχικά στο ΓΣΛ και μετά στον Κεραυνό.
Υπήρξε ο προπονητής που ανέδειξε τους: Αγγελακόπουλο, Αργυρόπουλο, Γκιουλέκα, Παπακώστα , Παπαβασιλείου, Δημήτρη Σπανούλη, Μίζιο, Αγαπίου, Τσιλιάκο, Πάκα, ενώ βασιζόμενος στους περισσότερους απ’ αυτούς τους παίκτες κατάφερε να φθάσει με την ομάδα του 1ου ΤΕΛ Λάρισας στον τελικό του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος, με τους μαθητές  να επιβραβεύονται και με μόρια εισόδου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Περισσότερο δούλεψε στα μίνι, στους παμπαίδες και στο παιδικό του ΓΣΛ. Είχε παίκτη στα μίνι τον Βασίλη Σπανούλη για τον οποίο έλεγε, όπως μας αποκάλυψε ο Σωτήρης Γκιουλέκας, ότι είναι ο πιο θρασύς παίκτης που προπόνησε  ποτέ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Στη συνέχεια πήγε στον Κεραυνό, τη θυγατρική του ΓΣΛ που αποτέλεσε φυτώριο παικτών.
Υπήρξε και ερασιτέχνης μουσικός που όπως αναφέρει ο συμπατριώτης του Δημήτρη Γουγουλιάς «με πλήρη συνείδηση της κατάστασής του, δεν παραιτήθηκε ποτέ απ’ την ζωή δεν παραπονέθηκε ποτέ, δεν του έλειψαν ποτέ τα καλά λόγια και το χαμόγελο για τον συνάνθρωπό του. Όρθιος και χαμογελαστός ως το τέλος. Από ανθρώπους σαν τον Νίκο, η αύρα τους μένει ζωντανή ακόμα και όταν εκείνοι φύγουν… θα τον θυμόμαστε και θα έχουμε να λέμε πολλά… για τα «Φεγγάρια του Φλεβάρη»…».
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον ναό του Αγίου Γεωργίου Γόννων και ακολούθησε η ταφή του  στο νεκροταφείο της Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία).
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass