Αρχισε η μεγάλη γιορτή της τεχνικής κολύμβησης

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΑΚΛ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 22:04

Παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη αγωνιστική ημέρα των Πανελλήνιων Χειμερινών αγώνων τεχνικής κολύμβησης που φιλοξενεί η Λάρισα στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΕΑΚΛ.

Ο κ. Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης Νίκο Λιούπα, κήρυξε την έναρξη των αγώνων, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης για την πόλη της Λάρισας που την καθιστά πόλο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και παράλληλα υπογράμμισε τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς πάνω από 2.500 αθλητές -συνοδοί -προπονητές- παράγοντες θα βρεθούν στη θεσσαλική πρωτεύουσα για τρεις ημέρες (η αυλαία των αγώνων θα πέσει αύριο Κυριακή).
Από την πλευρά της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) ο ταμίας (και πρόεδρος αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) κ. Ηλίας Ξιάρχος απένειμε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική συμβολή του τόσο στη διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων -που διεξάγονται για πρώτη φορά ενιαία σε μία πόλη και σε ένα κολυμβητήριο- όσο και γενικότερα την αγάπη του για τον αθλητισμό και τον υγρό στίβο ειδικότερα.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του συνδιοργανωτή συλλόγου Λαρισαϊκού-Τιτάνες κ. Παύλος Νούσιας, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό προσωπικά, όσο και την ΚΟΕ για την στήριξή τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στου αθλητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ κ. Ξιάρχος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον κ. Αγοραστό και στον κ. Νούσια και παράλληλα ανανέωσε το ραντεβού του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τον Ιούλιο του 2020 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Πόλο Κ-16 που θα διεξαχθεί σε Λάρισα και Βόλο.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι αγώνες που διεξάγονται στη Λάρισα έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελούν πρόκριμα για τα όρια που απαιτούνται για τη συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών-Γυναικών εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα γίνει φέτος στη Ρωσία αλλά και στην Εθνική Νέων-Νεανίδων λόγω του πανευρωπαϊκού στην Ιταλία. Συνολικά πάνω από 620 αθλητές από 40 συλλόγους της χώρας διεκδικούν τη συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες μέσα από τους Πανελλήνιους Χειμερινούς αγώνες της Λάρισας.

 

ΠΡΩΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Κατά τη χθεσινή εναρκτήρια ημέρα των αγώνων σημειώθηκε και η πρώτη λαρισινή επιτυχία με την Αθανασία Καρατσιβή, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα επιφανείας με επίδοση 14.06’’.
Η σημερινή αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει το πρωί στις 09:15 και το απόγευμα στις 17:15, ενώ αύριο Κυριακή στις 09:15 το πρωί.
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass