Auto moto

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2020 15:00
Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

Μπορεί ο Fernando Alonso να δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο της Formula 1 το 2021, ωστόσο η επιθυμία του μπορεί να μη βρει ανταπόκριση.

Αυτή είναι η άποψη και του βετεράνου οδηγού της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και νυν τηλεσχολιαστή, David Coulthard. Γιατί όπως σημειώνει εύστοχα ο Σκοτσέζος, οι μεγάλες ομάδες πολύ δύσκολα θα ασχοληθούν με την περίπτωση του Ισπανού δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Ξέρω πως θέλει να επιστρέψει αλλά δεν πιστεύω πως έχει επιλογές. Η Mercedes πιστεύω πως ούτε τον χρειάζεται ούτε τον θέλει. Η Ferrari πιστεύω πως ούτε τον χρειάζεται ούτε τον θέλει. Η Red Bull πιστεύω πως ούτε τον χρειάζεται, ούτε τον θέλει. Πού θα πάει λοιπόν; Πίσω στη McLaren; Για μένα είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς όλων των εποχών στη Formula 1, πραγματικά ταλαντούχος όπως ο Lewis Hamilton, o Michael Schumacher ή ο Ayrton Senna. Ό,τι κι αν οδήγησε, το οδήγησε γρήγορα αλλά όλοι έχουν τη στιγμή που έρχεται το τέλος, ίσως αυτή η στιγμή να ήρθε και για εκείνον σε ό,τι αφορά στη Formula 1», είπε ο Coulthard στην ισπανική εφημερίδα "As" με τα λόγια του να δημοσιεύονται στο Insideracing.com.

Πάντως ακόμα και στη McLaren θα είναι δύσκολο να γυρίσουν την πλάτη στο ταλαντούχο και αποτελεσματικό δίδυμο των Carlos Sainz Jr και Lando Norris. Από εκεί και πέρα, δεδομένου πως το 2021 θα είναι… λοταρία λόγω των σημαντικών αλλαγών στους κανονισμούς, δεν αποκλείεται να δούμε τον Alonso να ρισκάρει με μία ομάδα που σήμερα βρίσκεται ακόμα πιο πίσω στην κατάταξη.

Αυτή φυσικά αποκλείεται να είναι η AlphaTauri αφού όπως και η Red Bull, θα χρησιμοποιεί και το 2021 υβριδικές μηχανές της Honda, με την ιαπωνική εταιρεία να αρνείται να συνεργαστεί ξανά με τον Alonso.

 

-------------

Ανανέωσε με συμβόλαιο - έκπληξη ο Marquez

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

ANANEOSE ME SYMBOLAIO EKPLHJH O MARQUEZ

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Honda και Marc Marquez δεν αποτελεί καμία έκπληξη και ήταν κάτι που περιμέναμε. Ωστόσο το γεγονός ότι ο Ισπανός υπέγραψε για τέσσερα και όχι για δύο χρόνια όπως συνηθίζεται, είναι κάτι που κανείς (σχεδόν) δεν περίμενε! «Με μεγάλη υπερηφάνεια ανακοινώνω τη συμφωνία μου με την Honda για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», σχολίαζε χαρούμενος ο Marquez.

«Από την πρώτη χρονιά μαζί είχαμε επιτυχίες και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας της Honda».

«Το HRC μου δίνει την αυτοπεποίθηση που θέλω και επεκτείναμε τη συνεργασία μας με έναν και μόνο κοινό στόχο: να συνεχίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών».

Έτσι, το επόμενο βήμα είναι – κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν – να ανακοινωθεί και η ανανέωση του συμβολαίου του Alex Marquez με την ομάδα.

Τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα της φετινής μεταγραφικής περιόδου έχουν πλέον αποσυρθεί από το… τραπέζι.

Ο λόγος για τους Fabio Quartararo, Maverick Vinales και Marc Marquez. Οι δύο πρώτοι συμφώνησαν με την Yamaha και ο τελευταίος ανανέωσε με την Honda.

Έτσι στην Ducati, που είχαν στο πλάνο τους να κυνηγήσουν ένα μεγάλο όνομα για το 2021, έμειναν με άδεια χέρια.

«Προφανώς και δεν είμαστε χαρούμενοι με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις», σχολίαζε ο Paolo Ciabatti.

«Το ότι ήμασταν σε συνομιλίες με τον Marquez ήταν ένα τέχνασμα. Ξέραμε καλά ότι θα μείνει στην Honda. Άλλωστε μας το είχε πει». Θα έλεγε κανείς ότι η Ducati δεν έδειξε «πυγμή» και αποφασιστικότητα στο να κυνηγήσει και να πάρει τουλάχιστον έναν εκ των Quartararo-Vinales. «Δεν είναι έτσι», απαντά ο Ciabatti. «Κάποιες φορές είσαι επιθετικός αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις». «Η Yamaha είχε το θάρρος να μην περιμένει την απόφαση του Rossi, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν ήμασταν επιθετικοί».

«Στον Marquez έδωσαν το βάρος του σε χρυσό. Ο Vinales για πρώτη φορά συνειδητοποίησε ότι δεν θα ήταν δεύτερος, μετά τον Rossi, ενώ ο Fabio ήθελε εργοστασιακή μοτοσικλέτα κι έχει καιρό μπροστά του να αλλάξει στο μέλλον».

Για την περίπτωση του Marc ακούγεται στο paddock ότι με το νέο του συμβόλαιο είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP που η αμοιβή κάποιου αναβάτη φτάνει εννιαψήφιο νούμερο.

 

-------------

Την Παρασκευή η πρεμιέρα του «F1: Drive to Survive»

THN PARASKEYH H PREMIERA TOY F1 DRIVE

Μετά την πρώτη σεζόν που πραγματικά προκάλεσε αίσθηση, το ντοκιμαντέρ «F1: Drive to Survive» επιστρέφει στο Netflix! Στις 28 Φεβρουαρίου έχουμε την επίσημη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο εκ των έσω. Από μία εντελώς διαφορετική, άγνωστη για πολλούς οπτική γωνία.

Δεν είναι τυχαία τα λόγια του Daniel Ricciardo που υποστήριξε πως το «F1: Drive to Survive» έβαλε την κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού στον χάρτη, σε ό,τι αφορά στο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αλλά και στα μέρη μας, που γνωρίζουμε τη Formula 1 και τη λατρεύουμε εδώ και δεκαετίες, σίγουρα μας χαρίζει το… κάτι παραπάνω. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που στη δεύτερη σεζόν συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ενώ από την πρώτη απείχαν η πρωταθλήτρια Mercedes και η Ferrari. Την παραγωγή έχουν αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ James Gay Rees (Senna, Amy) και ο Paul Martin (Diego Maradona) για τη Box to Box films.

 

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass