Από τους πρόποδες του Ολύμπου στον δρόμο προς την κορυφή...

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΡΗΣ ΤΖΟΥΝΤΟΚΑ ΙΡΙΔΑΣ ΧΡΥΣΑΚΗ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 21:07

Διαχρονικά η κοινωνία του Πλαταμώνα ως κυρίαρχη αθλητική διέξοδο της νεολαίας της είχε και έχει το ποδόσφαιρο, που δεν παύει να αποτελεί παντού στην Ελλάδα το λαοφιλέστερο άθλημα.


Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που επιλέγουν πιο δύσκολους δρόμους προκειμένου να αθληθούν, δρόμοι που γίνονται ακόμη πιο «δύσβατοι», όταν αναφερόμαστε σε ατομικό άθλημα που -αναμφίβολα - έχει πρόσθετο δείκτη απαιτούμενης προσπάθειας.
Μεγαλώνοντας σε αθλητική οικογένεια, η 11χρονη σήμερα Ίρις Χρυσάκη (κόρη του παλαιμάχου τερματοφύλακα αλλά και προπονητή Δημήτρη Χρυσάκη) ήταν βέβαιο πως θα στρεφόταν προς αυτή την κατεύθυνση. Από πολύ μικρή ηλικία διαγνώστηκε το ταλέντο της στα δυναμικά αθλήματα και οι γονείς της την ενέγραψαν αρχικά στον σύλλογο «Ηράκλεια»  που καλλιεργεί τον αντίστοιχο κλάδο. Η εξέλιξη της μικρής, που επέλεξε τελικά το τζούντο, ήταν εμφανής μετά από τρία χρόνια ενασχόλησης, οπότε ακολούθησε η ένταξή της στον πιο απαιτητικό σύλλογο της Λεπτοκαρυάς, με προπονητή τον Θανάση Κατέλα.
Τα ατομικά αθλήματα απαιτούν πολύωρες προπονήσεις αλλά και μία μοναχική διαδρομή που δεν είναι ευχάριστη για κανένα. Η συνεπής προσπάθεια, όμως, ανταμείβεται με κάποιες στιγμές ικανοποίησης, όπως αυτές που γεύθηκε η νεαρή Πλαταμωνίτισσα στο πρόσφατο τουρνουά «Ολύμπια», που διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας, εκεί όπου λάμποντας ολόκληρη, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δικαίωση τόσο για την ίδια όσο και για τους δικούς της
ανθρώπους, που με προεξάρχοντα τον παππού της Απόστολο Γεροβασίλη (τον αγαπητό στην περιοχή ως «Πωλ»), αποτελούν την απολύτως απαραίτητη «ομάδα υποστήριξης» μιας αθλήτριας με όλα τα εχέγγυα να διακριθεί σ’ αυτό που ήδη αποτελεί καθοριστικό τμήμα της ζωής της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass