Aθλητικά σωματεία «παγώνουν» τις συνδρομές

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ *ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2020 22:08

Με τους αγωνιστικούς χώρους να είναι ερμητικά κλειστοί, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού και τα αθλητικά σωματεία να έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους τηρώντας τις σχετικές οδηγίες της κυβέρνησης με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ο αθλητισμός βιώνει τη δική του περιπέτεια.

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει επηρεάσει αγωνιστικά, ψυχολογικά και οικονομικά τους ίδιους τους αθλητές αλλά και τις ομάδες τους. Ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο η οικονομική ζημιά είναι τεράστια. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό το οικονομικό δεν είναι το μεγάλο θέμα, αφού τα μεγέθη είναι κατ’ αναλογία πάρα πολύ μικρότερα.
Κατανοώντας απόλυτα τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στο οικογενειακό εισόδημα, τα ερασιτεχνικά σωματεία προχώρησαν στη διακοπή των μηνιαίων συνδρομών που καταβάλλουν οι γονείς για να αθληθούν τα παιδιά τους. Από τις αρχές Μαρτίου που ξεκίνησε η παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας και μέχρι το τέλος των μέτρων αναστολής, οι αθλητικοί σύλλογοι δεν εισπράττουν συνδρομές, ενώ παράλληλα εξετάζουν μέτρα για τη νέα χρονιά (δωρεάν παροχή υπηρεσιών ή μειωμένη συνδρομή) σε όσους γονείς έχουν πληγεί εργασιακά και έχουν χάσει σημαντικό μέρος από το εισόδημά τους.
«Είναι μία δίκαιη κίνηση, αφού δεν υπάρχει αγωνιστική ή προπονητική δράση. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους γονείς να πληρώσουν για υπηρεσίες που δεν παρασχέθηκαν στα παιδιά τους. Από τον μήνα Μάρτιο και όσο πάρει αυτή η κατάσταση, οι γονείς δεν θα πληρώσουν τη συνδρομή τους» επισήμανε ο πρόεδρος της Πελασγιώτιδας, Αργύρης Γκρίμπας και πρόσθεσε:
«Δεν μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο θα αποφέρει σημαντική οικονομική ζημιά στο σωματείο, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε περιττά έξοδα ούτε μεγάλα μπάτζετ. Ό,τι έσοδα έχουμε είναι για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα των ομάδων. Το κάνουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες οικονομικά.
Παράλληλα επεξεργαζόμαστε κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις για τη νέα χρονιά σε όσες οικογένειες πλήγηκαν εργασιακά και οικονομικά από τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Άλλωστε δεν είμαστε κερδοσκοπικό σωματείο. Λειτουργούμε τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ και στόχος μα είναι να έρθουν όσο πιο πολλά παιδιά κοντά στον αθλητισμό».
***
Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την ακαδημία του ερασιτέχνη Απόλλωνα Λάρισας. « Είναι πολύ λογικό κάτι τέτοιο. Ως διοίκηση του ερασιτέχνη Απόλλωνα Λάρισας δεν έχουμε πάρει επίσημα κάποια απόφαση αλλά κλίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» επισήμανε ο πρόεδρος του Ερασ. Απόλλωνα Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Τερζούδης και συνέχισε:
«Θέλουμε να διευκολύνουμε τους γονείς, γιατί καταλαβαίνουμε ότι όλοι μας περνάμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και οικονομικά. Άρα είναι λογικό να «παγώσουμε» τις συνδρομές για τους μήνες που δεν γίνονται οι δραστηριότητες και να μην πάρουμε χρήματα από τους γονείς, αν και για ένα ερασιτεχνικό σωματείο οι συνδρομές είναι το βασικό έσοδο.
Το κυριότερο όλων είναι να τελειώσει αυτή η κατάσταση που ζούμε και να αρχίζουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Προέχει η υγεία. Επικοινωνούμε με τα παιδιά της Ακαδημίας μέσω διαδικτύου και τους στέλνουμε μηνύματα να μένουν σπίτι να προσέχουν την υγεία τους για να μπορέσουμε τη νέα χρονιά να ξαναδώσουμε όλοι μαζί ραντεβού στο γήπεδο» κατέληξε ο κ. Τερζούδης.
***
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ του τμήματος βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ, Σωκράτης Παπαστεργίου επισήμανε:
«Εννοείται ότι από τότε που ξεκίνησε, δηλαδή αρχές Μαρτίου, το υποχρεωτικό «lockdown» στον αθλητισμό σταματήσαμε τις συνδρομές των αθλητριών στα τμήματα του γυναικείου βόλεϊ του συλλόγου, ενώ το ίδιο γίνεται και στα υπόλοιπα αθλήματα.
Για μας είναι ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα καθώς έχουμε πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουμε και τις έχουμε αφήσει πίσω. Αθλητικό υλικό (φανέλες, φόρμες, μπάλες), προπονητές, ενοίκια για τους αθλητικούς χώρους κ.λπ.
Ειδικά για το τελευταίο δεν γνωρίζουμε εάν ο Δήμος μάς ζητήσει να καταβάλλουμε το ενοίκιο ή όχι για το διάστημα που οι αθλητικοί χώροι ήταν κλειστοί. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει σαν σωματεία να απαλλαγούμε από αυτήν την υποχρέωση. Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα γι' αυτό το θέμα» κατέληξε ο Σωκράτης Παπαστεργίου.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass