Αλλαγές στον καταλογισμό παράβασης για χέρι παίκτη

*Η IFAB ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2020-21, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ VAR *ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΦΣΑΪΝΤ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2020 18:43

To Διεθνές Συμβούλιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ενέκρινε αλλαγές για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, που αφορούν την παράβαση για χέρι, ενώ αλλάζει και το πρωτόκολλο του VAR, με την αναθεώρηση για το οφσάιντ να έρχεται μελλοντικά σύμφωνα με την IFAB.


Αναφορικά με τι θα ισχύει, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι «το τυχαίο χέρι από έναν επιτιθέμενο παίκτη θα πρέπει να τιμωρείται μόνο αν οδηγεί σε γκολ ή μια προφανή ευκαιρία για τον παίκτη ή και την ομάδα του να σκοράρει. Για τον προσδιορισμό της ποινής για χέρι, ο βραχίονας σταματά στο κάτω μέρος της μασχάλης».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ορισμένα τέρματα που επιτεύχθηκαν φέτος και δεν μέτρησαν, την επόμενη σεζόν θα πρέπει να μετράνε κανονικά. Μένει βέβαια να δούμε και την εφαρμογή της αλλαγής στην πράξη από τους διαιτητές.
Παράλληλα, δίνονται συστάσεις προς τους πιστοποιημένους διαιτητές VAR, ούτως ώστε να κάνουν χρήση της τεχνολογίας, για να περιορίζονται τα λάθη. Για παράδειγμα, στην Premier League δεν γίνεται χρήση του μόνιτορ από τους διαιτητές του αγώνα και ο μόνος που βλέπει τις επίμαχες φάσεις, είναι ο διαιτητής VAR. Είναι μια... πατέντα αγγλική, που τη διαφοροποιεί απ' όλες τις άλλες χώρες που χρησιμοποιούν το Video Assistant Referee.
«Συμφωνήθηκε ότι δεν είναι σκόπιμο να υπάρξει περισσότερη ευρύτητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ διαιτητών των αγώνων κατά την αναθεώρηση, αλλά ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της επικοινωνίας με σκοπό τη βελτίωση της κατανόησης της διαδικασίας εξέτασης και της τελικής απόφασης του διαιτητή», τονίζεται από την πλευρά της IFAB.
Όσον αφορά στο θέμα του οφσάιντ, που προκαλεί και πολλές συζητήσεις, συμφωνήθηκε ότι η θεμελιώδης φιλοσοφία του οφσάιντ είναι προς εξέταση προκειμένου να ενθαρρυνθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο. «Συνεπώς συμφωνήθηκε περαιτέρω ότι ο κανονισμός για το οφσάιντ θα πρέπει να αναλυθεί και να αναθεωρηθεί με σκοπό να προταθούν δυνητικά αλλαγές που να αντικατοπτρίζουν αυτή τη φιλοσοφία», αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass