Τηλεδιάσκεψη για την τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ - ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2020 22:24

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βιώνει τη δική του κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το σκηνικό που θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες.

Ο κίνδυνος ενός ισχυρού πλήγματος στον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου είναι κάτι περισσότερο από ορατός, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι μεγάλες. Έτσι το ερώτημα που τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι εάν θα ολοκληρωθεί και πώς η φετινή χρονιά, αλλά και αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η νέα σεζόν.
Σχετικά με αυτό φαίνεται ότι η άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η διαδικασία, σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη προσέγγιση. Για τον λόγο αυτό την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει, με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα συζητηθεί το τι θα γίνει με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της φετινής περιόδου που διακόπηκαν λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου και του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος στην τελευταία σύσκεψη της ΕΕ της ΕΠΟ επισήμανε ότι θα ληφθεί κεντρική απόφαση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή να ετοιμάσει την εισήγησή της. Επομένως η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, να εξετασθεί το θέμα και να κατατεθεί η εισήγησή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα πάρει την τελική απόφαση.
Στην τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Τρίτης θα μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, καθότι μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

 

ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει μετά βεβαιότητας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση του κ. Μπουχλαριώτη τείνει περισσότερο προς την άποψη να μην διακοπούν οριστικά τα φετινά πρωταθλήματα, αλλά να ολοκληρωθούν με κάποιον τρόπο. Σε πολλές Ενώσεις τα πρωταθλήματα παρουσιάζουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που καθιστούν άδικη την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων κι αυτό σίγουρα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Πάντως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό αφού πρώτα ληφθεί απόφαση για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο είναι σε συνάρτηση με όλα τα πρωταθλήματα των Α’ τοπικών κατηγοριών. Από κει και πέρα, για τις μικρότερες τοπικές κατηγορίες τα πράγματα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, είναι λιγότερο δύσκολα, καθώς μπορεί να γίνει τροποποίηση προκήρυξης και να βρεθούν λύσεις. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά στην ΕΠΣΛ πέραν των εκκρεμοτήτων στα τοπικά πρωταθλήματα, εκκρεμεί και η ανάδειξη του κυπελλούχου, καθώς η διαδικασία του κυπέλλου διακόπηκε στην ημιτελική φάση (έχει διεξαχθεί μόνο ένας αγώνας από τους συνολικά τέσσερις).
Σε κάθε περίπτωση το θέμα της ολοκλήρωσης των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, αφού κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Αυτή τη στιγμή οι όποιες διεργασίες γίνονται χωρίς να είναι γνωστός ο χρονικός ορίζοντας.
Ακόμα και αν επαληθευτεί το πιο αισιόδοξο σενάριο, υπάρχουν πολλά αντικειμενικά προβλήματα για να επανεκκινήσουν σύντομα, έστω υπό προϋποθέσεις, τα τοπικά πρωταθλήματα. Θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής (μίνι προετοιμασία), ενώ πολλοί ποδοσφαιριστές είναι μαθητές και έχουν μπροστά τους τις Πανελλήνιες εξετάσεις, όπως επίσης κάποιοι άλλοι απασχολούνται σε εποχιακές δουλειές τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά δε για όσους ποδοσφαιριστές (προπονητές, διαιτητές κ.λπ.) επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, θα πρέπει να υπάρξει η βεβαιότητα ότι δεν κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

 

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
Οι ανησυχίες στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι έντονες όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον του αθλήματος. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά με μεγαλύτερο το οικονομικό, που έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό τρόμου.
Οι παράγοντες επλήγησαν οικονομικά ως επιχειρηματίες και εργαζόμενοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν την αδυναμία να λειτουργήσουν τα σωματεία τους εάν δεν βοηθηθούν οικονομικά, ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν καθόλου την επόμενη σεζόν.
Παράλληλα, οι Ενώσεις έχουν υποστεί και αυτές με τη σειρά τους μεγάλη οικονομική ζημιά, με μηδαμινά έσοδα αφού έχουν ανασταλεί τα πάντα (κάποιες από τις οποίες είναι ήδη χρεωμένες). Επομένως εάν δεν στηριχτεί οικονομικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αποκλείεται να δούμε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο και μετά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό συζητήθηκε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της ΕΕ της ΕΠΟ και μάλιστα ο κ. Γραμμένος είπε ότι θα δοθούν χρήματα στις Ενώσεις (το ποσό ακόμα δεν έχει αποφασιστεί) κάτι που αν επαληθευθεί θα είναι ένα πρώτο θετικό βήμα.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass