ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ «ΠΗΝΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Πρώτο κύπελλο ανάβασης Ολύμπου – Καλλιπεύκης

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2015 8:01

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το

«1ο Κύπελλο Ανάβασης- Ολύμπου -1η Ανάβαση Καλλιπεύκης» με διοργανωτή τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο «Πηνειός» και συνδιοργανωτή τον Δήμο Τεμπών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ο αγώνας αποτελεί το πρώτο από τα τρία κύπελλα που διοργανώνει φέτος ο «Π.Α.Σ. Πηνειός» στα τρία πιο φημισμένα βουνά της Ελλάδας, τον Όλυμπο, το Καϊμάκτσαλαν και ακολούθως τον Κίσσαβο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 81 αθλητές από 15 συλλόγους της Ελλάδας στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, παίδων, εφήβων και ΟΠΕΝ.

Η προεκκίνηση 15 χιλιομέτρων δόθηκε από τους Γόννους από την κεντρική πλατεία του χωριού με κατεύθυνση το Μακρυχώρι και επιστροφή. Μετά την εκκίνηση του αγώνα οι αθλητές διέγραψαν την ανηφορική διαδρομή των 22.6 χιλιομέτρων με τερματισμό την Καλλιπεύκη.

Πρώτος νικητής της ανάβασης και πρώτος στην κατηγορία ανδρών αναδείχτηκε ο Ιωαννίδης Νίκος της Etcetera- 4 Bikes ο οποίος επικράτησε με εξαιρετικό χρόνο και ιδιαίτερη άνεση, με δεύτερο αθλητή τον Πέτρου Ευάγγελο του ΠΓΣΛ- Λάρισας και τρίτο με διαφορά δευτερολέπτων τον Φραγκούλη Άγγελο του Αίολου- Αθήνας.

Στους Έφηβους επικρατέστερος με πολύ καλό χρόνο ο Κυριακίδης Ιωάννης του Α.Ο. Ποδηλάτη- Θεσσαλονίκης, με δεύτερο αθλητή από την ίδια ομάδα τον Ιωαννίδη Ορέστη και τρίτο τον Κολοκυθά Θωμά από τον ΠΟ Καρδίτσας.

Στην κατηγορία Παίδων πρώτος διακρίθηκε ο Ζώης Ελευθέριος, με δεύτερο τον Μήτσουλα Δημήτρη από τον ΠΑΟ Φοίνικα και τρίτο τον Ντανοβασίλη Κωνσταντίνο του ΠΟ Καρδίτσας, ενώ στην κατηγορία Γυναικών πρώτη τερμάτισε η αθλήτριά μας Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα η οποία κατετάγη 30ή στη γενική κατάταξη και δεύτερη ακολούθησε η αθλήτρια του Άκρατου Βόλου Ιατροπούλου Δήμητρα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα από τον ΠΑΣ Πηνειό και βιβλία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιπεύκης, ενώ οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στις απονομές όπου μοιράστηκαν σε όλους τους πρώτους έξι νικητές δώρα.

Ο «Πηνειός» εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα, στον συνδιοργανωτή Δήμο Τεμπών για τη προθυμία και στήριξη που παρείχε στον σύλλογο, στον Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιπεύκης, στα καταστήματα της Καλλιπεύκης, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και στη δύναμη της Τροχαίας Τεμπών και σε όλους όσοι συνέβαλαν, σύλλογοι και ιδιώτες στην όλη διοργάνωση.

Επίσης για την πολύτιμη βοήθειά τους τον δήμαρχο των Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και τους παράγοντες του τόπου οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ειδικά τον αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρο Ζάρρα.

Εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Τεμπών ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος Ζάρρας, στον σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη του αγώνα μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου κ. Κ. Κολλάτου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι εκεί, και ευχαρίστησε τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας για την πραγματοποίηση του ποδηλατικού αγώνα μέσα στα όρια του Δήμου Τεμπών.

Ο Δήμος Τεμπών αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα του συλλόγου να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να στηθεί μια μικρή γιορτή τόσο στην έναρξη από την πλατεία των Γόννων αλλά και στον τερματισμό στην πανέμορφη Καλλιπεύκη .

Σημαντική η συμβολή από τον δημοτικό σύμβουλο κ.Τσιαπλέ Θωμά, τη δημοτική σύμβουλο και γυμνάστρια κ.Τσιόπα Γεωργία, το μέλος του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιπεύκης κ. Λαμπίρη Κωνσταντίνο.

Τέλος δόθηκε ραντεβού στις επόμενες Αναβάσεις – Κύπελλα που θα διεξαχθούν στον Καϊμάκτσαλαν στις 13 Σεπτεμβρίου και στην Ανατολή Κισσάβου στις 27 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass