Παρατείνεται η αγωνία στη Super League

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (11:00) Η ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ -ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ- ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ - ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ SUPER LEAGUE 2

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 22:08

Παρατείνεται για μία ημέρα η αγωνία σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα της Super League, καθώς η αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής μετατέθηκε για αύριο Τετάρτη στις 11:00 το πρωί.

Η αλλαγή της ημερομηνίας αποφασίστηκε λόγω του προγραμματισμένου διαγγέλματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα Τρίτη, καθώς στη Super League θέλουν να γνωρίζουν πρώτα ποια θα είναι τα βήματα της Κυβέρνησης ως προς τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σημερινό διάγγελμα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Τα θέματα της αυριανής τηλεδιάσκεψης αφορούν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το πρωτάθλημα της Super League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Ειδικότερα, εάν θα διακοπεί ή θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική δράση με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ, τι θα γίνει με την αδειοδότηση των ομάδων (για το θέμα της παράτασης) και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (σχετικά με το ποσοστό μείωσης).
Πάντως στην ΑΕΛ, σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, τεχνικό επιτελείο και παίκτες προετοιμάζονται και για τα δύο πιθανά σενάρια, δηλαδή εάν το πρωτάθλημα επανεκκινήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί μίνι προετοιμασία τριών εβδομάδων, ενώ εάν η επανέναρξη γίνει στα τέλη Αυγούστου τότε η προετοιμασία θα διαρκέσει περί τους δύο μήνες και θα ξεκινήσει τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

 

SUPER LEAGUE 2: ΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Εν τω μεταξύ, χθες η επταμελής ειδική επιτροπή της Super League 2-Football League πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, εν όψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Οι αποφάσεις που λήφθηκαν ειδικά σε επίπεδο Super League 2 και που θα τεθούν στη συζήτηση με τον κ. Αυγενάκη αφορούν στην αναδιάρθρωση της κατηγορίας, τα τηλεοπτικά, την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών και τη συνέχιση ή μη του πρωταθλήματος.
Σχετικά με το πρώτο η Super League 2 είναι σύμφωνη στο να γίνει αναδιάρθρωση της κατηγορίας σε 16 ή 18 ομάδες κατ’ αντιστοιχία με το πρωτάθλημα της Super League. Ωστόσο αυτό θα γίνει με την προϋπόθεση ότι οι ομάδες θα πρέπει να στηριχτούν οικονομικά από τα τηλεοπτικά (ΕΡΤ).
Για τους ποδοσφαιριστές η πρόταση είναι να συνεχιστεί η υπάρχουσα ασφάλιση (ιδιωτική), ωστόσο το κράτος να καλύψει το ΙΚΑ για την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού.
Τέλος σε ό,τι αφορά το φετινό πρωτάθλημα, η Super League 2 τάσσεται υπέρ της διακοπής, αλλά εάν αποφασιστεί από τις αρμόδιες αρχές ότι πρέπει να συνεχιστεί τότε θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί. Την Επιτροπή της SL2-FL αποτελούν ο πρόεδρος της SL2-FL Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης, Χανίων, Λεβαδειακού, Τρικάλων και Ιάλυσου.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 5 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ
Με μία καινοφανή τροποποίηση αναμένεται να επιστρέψει η ποδοσφαιρική δράση στα γήπεδα του πλανήτη. Σταδιακά και εντός του επόμενου μήνα αναμένεται η επανέναρξη των πρωταθλημάτων, με κυρίαρχα ζητούμενα την ασφάλεια των παικτών από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και από τους ενδεχόμενους τραυματισμούς, λόγω της μεγάλης αγωνιστικής απραξίας.
Επιχειρώντας να μειώσει την επιβάρυνση των ποδοσφαιριστών, η FIFA προσανατολίζεται στην εφαρμογή για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και κυρίως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις μίας καινοτομίας που αφορά στις αντικαταστάσεις των παικτών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Η σκέψη των διοικούντων την παγκόσμια ομοσπονδία είναι οι προπονητές να έχουν δικαίωμα να αλλάξουν πέντε ποδοσφαιριστές σε κάθε αναμέτρηση, αντί των τριών αλλαγών, που ίσχυαν... προ κορονοϊού. Παράλληλα, στη σχετική πρόταση περιλαμβάνεται και μία επιπλέον αλλαγή, εφ’ όσον χρειασθεί παράταση σε κάποια διοργάνωση.

 

Η ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Εν τω μεταξύ η σημερινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ άλλαξε ώρα και θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ (μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη). Η συγκεκριμένη Επιτροπή θα εισηγηθεί την απόφασή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα πάρει την τελική απόφαση σχετικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Γ’ Εθνική-τοπικά πρωταθλήματα) και το κύπελλο Ελλάδας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα στις 17:00. Εκτός των παραπάνω θεμάτων θα συζητηθεί και η εκκρεμότητα που υπάρχει με τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας με στόχο την τροποποίηση του καταστατικού για να γίνουν οι αρχαιρεσίες μέσα στο καλοκαίρι αντί για τον Οκτώβριο.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass