Δεν δυσκολεύτηκε η Μπάγερν

Νίκησε 2-0 την Ουνιόν για την 26η αγωνιστική της Bundesliga

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2020 21:15

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-0 της Ουνιόν στο «Αν ντερ άλτεν Φόρστεραϊ», σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Bundesliga.

Επανέφερε, έτσι, τη διαφορά της από τη δεύτερη Ντόρτμουντ στους τέσσερις βαθμούς, αφήνοντας τους Βερολινέζους του Ουρς Φίσερ στη 12η θέση.
Η Ουνιόν προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο την προσπάθεια του Μάριους Μπίλτερ σταμάτησε ο Μάνουελ Νόιερ, ενώ αυτή του Άντονι Ούτζα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Όσο κυλούσε η ώρα, η Μπάγερν ανέβαζε στροφές. Οι Βαυαροί βρήκαν, μάλιστα, δίχτυα πριν το 20ό λεπτό, ωστόσο το γκολ του Τόμας Μίλερ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ. Στο 39’, όμως, ο Λέον Γκορέτσκα πρόλαβε τον Νέβεν Σούμποτιτς, ο πρώην αμυντικός της Ντόρτμουντ τον ανέτρεψε και από την άσπρη βούλα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε το 26ο τέρμα του στη φετινή Bundesliga! Ο Πολωνός πετυχαίνει 40+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για πέμπτη διαδοχική σεζόν!
Η ομάδα του Χανς-Ντίτερ Φιλκ δεν απειλήθηκε στο δεύτερο μέρος. Αντίθετα, έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 80’. Από κόρνερ του Τζόσουα Κίμιχ, ο Μπενχαμίν Παβάρ με κεφαλιά νίκησε τον Ράφαλ Γκίκιεβιτς για το τελικό 2-0, αφού ο Νόιερ δεν άφησε τον Φέλιξ Κρόος να σημειώσει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις!

«ΠΕΤΑΞΕ» ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΚΟΛΩΝΙΑ
Τι κι αν βρέθηκε να προηγείται με 2-0 ως το 60’; Η Κολωνία παραχώρησε εν τέλει ισοπαλία με σκορ 2-2 στη Μάιντς.
Το παιχνίδι στο «Ράιν Ενεργκί Στάντιον» - του οποίου οι κερκίδες ήταν γεμάτες από φανέλες, κασκόλ και καπελάκια που δάνεισαν οι οπαδοί της Κολωνίας - ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «τράγους». Μόλις στο 4’ ο Μαρκ Ουτ ανατράπηκε από τον Μούσα Ντιακατέ εντός περιοχής και ο παθών μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών! Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, από κόρνερ του Ντομινίκ Ντράξλερ, ο Φλόριαν Κάιντζ διπλασίασε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση τα γκολ των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Ο Ακίμ Μπάιερλορτσερ πέρασε στο ματς τον Ταϊβό Αβονιγί και ο Νιγηριανός δικαίωσε τον προπονητή του, καθώς πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς μείωσε με δεξί σουτ σε 2-1. Ήταν το παρθενικό φετινό του τέρμα! Με παρόμοιο τρόπο ισοφάρισε στο 72’ ο Πιέρ Κουντέ Μαλόνγκ σε 2-2, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό.

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Η ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Γκλάντμπαχ μετά το επιβλητικό πέρασμά της από την - άδεια λόγω κορονοϊού - «Κόμερτζμπανκ Αρίνα». Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε επικράτησε με 3-1 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Λειψίας.
Τα «πουλάρια» άνοιξαν το σκορ μόλις 37 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με διαγώνιο σουτ του Αλεζάν Πλεά, μετά από συνδυασμό με τον Γιόνας Χόφμαν. Και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 7' με κοντινή προβολή του Μάρκους Τουράμ, έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Ραμί Μπενσεμπαϊνί.
Ο τελευταίος χρίστηκε σκόρερ στο δεύτερο μέρος, μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μπριλ Εμπολό από τον Εβάν Εντικά. Το γκολ της τιμής για την Άιντραχτ σημείωσε ο Αντρέ Σίλβα, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή στο παιχνίδι.
Η Γκλάντμπαχ έφτασε τους 52 βαθμούς, όσους είχε πάρει έπειτα από 26 αγωνιστικές και τη σεζόν 1974/75, όταν και κατέκτησε τον τίτλο!

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΡΙΑ ΜΕ «ΤΕΣΣΑΡΑ» Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Στο ντέρμπι - στα χαρτιά - της κοιλάδας του Ρουρ, η Σάλκε έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 23' με τον Ντάνιελ Καλιτζούρι και... το πλήρωσε, καθώς από εκεί και μετά πήρε μπροστά η μηχανή της Ντόρτμουντ.
Ο Θοργκάν Αζάρ έκανε τη σέντρα και ο Έρλινγκ Χάαλαντ με πλασέ σημείωσε το πρώτο γκολ στη... μετά κορονοϊού Bundesliga στο 29'! Οι γηπεδούχοι του Λουσιέν Φαβρ ήταν ασταμάτητοι και σημείωσαν ακόμα τρία τέρματα, δύο εξ αυτών με τον Ραφαέλ Γκερέιρο - το άλλο ο Αζάρ.

ΕΧΑΣΕ ΕΔΑΦΟΣ Η ΛΕΙΨΙΑ
Στη «Ρεντ Μπουλ Αρίνα», η Λειψία έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου. Η Φράιμπουργκ ήταν κυνική και προηγήθηκε με τον Μάνουελ Γκίλντε. Ο Γιουσούφ Πόουλσεν με κεφαλιά έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, καθώς το γκολ του Ρόμπιν Κνοχ για τους φιλοξενούμενους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε με τη χρήση VAR.

ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ Η ΧΕΡΤΑ
Στο Σίνσχαϊμ, η Χέρτα ήταν το απόλυτο αφεντικό. Έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο, στο ματς κόντρα στη Χοφενχάιμ, με το γκολ του Ματέους Κούνια να είναι χάρμα οφθαλμών! Ισόπαλο δίχως τέρματα, τέλος, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Ντίσελντορφ ανάμεσα στην τοπική Φορτούνα και την ουραγό Πάντερμπορν, με τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη να αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο για τους φιλοξενούμενους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga έχουν ως εξής:
Ντόρτμουντ-Σάλκε 4-0
(29’ Χάαλαντ, 45’, 63’ Γκερέιρο, 49’ Αζάρ)
Λειψία-Φράιμπουργκ 1-1
(77’ Πούλσεν - 34’ Γκίλντε)
Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου 0-3
(58’ αυτ. Ακπογκούμα, 60’ Ιμπίσεβιτς, 74’ Κούνια)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Πάντερμπορν 0-0
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 1-2
(54’ Ζεβντάι - 43’ Στέφεν, 90’+1’ Γκίντσεκ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 1-3
(81’ Σίλβα - 1’ Πλεά, 7’ Τουράμ, 73’ Μπενσεμπαϊνί)
Κολωνία-Μάιντς 2-2
(6’ πέν. Ουτ, 53’ Κάιντζ - 61’ Αβονιγί, 72’ Κουντέ)
Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(40’ πέν. Λεβαντόφσκι, 80’ Παβάρ)
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν (σήμερα 21:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)
Μπάγερν Μονάχου 58
Ντόρτμουντ 54
Γκλάντμπαχ 52
Λειψία 51
Λεβερκούζεν 47 -25αγ.
Βόλφσμπουργκ 39
Φράιμπουργκ 37
Σάλκε 37
Χοφενχάιμ 35
Κολωνία 33
Χέρτα Βερολίνου 31
Ουνιόν Βερολίνου 30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 28
Άουγκσμπουργκ 27
Μάιντς 27
Φορτούνα Ντίσελντορφ 23
Βέρντερ Βρέμης 18 -24αγ.
Πάντερμπορν 17

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass