Στην τελική ευθεία ενόψει πλέι άουτ

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2020 21:03

Στην τελική ευθεία ενόψει της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος της Super League και τη διεξαγωγή των πλέι άουτ βρίσκεται η ΑΕΛ.

Οι ρυθμοί προπόνησης των «βυσσινί» ανεβαίνουν σταδιακά προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη. Άλλωστε ο στόχος των «βυσσινί» είναι να καταλάβουν την 7η θέση της τελικής βαθμολογίας, η οποία μπορεί υπό προϋποθέσεις να εξασφαλίσει θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Μετά το ρεπό της Κυριακής οι «βυσσινί» επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις με ταχυδύναμη και τακτική στην άμυνα και την επίθεση. Από δω και πέρα και όσο πλησιάζει ο καιρός για την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τακτική και τα αγωνιστικά σχήματα που θα χρησιμοποιήσει στους αγώνες των πλέι άουτ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλήρωση των πλέι άουτ αναμένεται εντός των ημερών.
Μοναδική εκκρεμότητα είναι ο Αιγύπτιος Αλί Γκαζάλ, ο οποίος αναμένεται να μπει στις προπονήσεις από αύριο Τετάρτη. Οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του Μιχάλη Γρηγορίου που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της μίνι προετοιμασίας. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό συμβάλλει ουσιαστικά στο να επιτευχθεί ο στόχος της 7ης θέσης.
Σήμερα (όπως και χθες) η προπόνηση θα γίνει στα Δένδρα και αύριο Τετάρτη στο AEL FC Arena.

 

ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ
Το αργότερο έως αύριο το μεσημέρι αναμένεται να στείλει πίσω στη Super League, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, το (τελικό) και πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων για την «επανεκκίνηση» της πρώτης κατηγορίας και τη διεξαγωγή των πλέι-οφ και πλέι-άουτ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν.
Η Λίγκα έστειλε χθες το πρωί τις τελικές προτάσεις της για το πρωτόκολλο, με όλα όσα θα πρέπει να προβλέπονται στα ματς της Super League: Από τον (μάξιμουμ) αριθμό των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εντός και πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως τις διαδικασίες από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση των ομάδων.
Τις εν λόγω προτάσεις θα μελετήσει προσεκτικά σήμερα Τρίτη η επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ και αφού κάνει τις απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις ή και διορθώσεις, θα τις στείλει στην Υ.Ε.Ε. κι από εκεί στη Super League, προκειμένου να ανάψει οριστικά πλέον το «πράσινο φως» (και με επίσημη ανακοίνωση) για την επανέναρξη των αγώνων.
Στην τελική πρόταση που έχει κατατεθεί από τη Λίγκα προς έγκριση από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές (και πιθανότατα θα ισχύσει και στα τρία ματς του Κυπέλλου που έχουν απομείνει), προβλέπεται η παρουσία μέχρι 300 ατόμων (το ανώτερο), συμπεριλαμβανομένων των ανδρών της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των σεκιούριτι και της ομάδας πρώτων βοηθειών.
Αναλυτικά, ο προτεινόμενος πίνακας με το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση του αγώνα και την πρόσβασή του στους χώρους της εγκατάστασης, ανάλογα με την ιδιότητά του, περιλαμβάνει τα εξής:
-44 ποδοσφαιριστές
-26 αξιωματούχοι πάγκου
-4 διαιτητές αγώνα
-2 διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)
-1 παρατηρητής διαιτησίας
-9 διαπιστευμένοι γηπεδούχοι
-4 διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης
-2 παρατηρητές αγώνα
-1 συντονιστής εγκατάστασης
-1 γιατρός αγώνα
-2 τραυματιοφορείς
-2 άτομα προσωπικό ασθενοφόρου
-3 εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ
-2 στελέχη Super League
-6 ball boys
-12 τεχνικοί και μέλη βοηθητικού προσωπικού
-60 άτομα προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου
-2 αναλυτές ομάδων
-3 τεχνικοί VAR
-15 φωτογράφοι
-30 δημοσιογράφοι
-6 εκπρόσωποι στατιστικής υπηρεσίας
-Αστυνομία, πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, σεκιούριτι, κατόπιν σχεδίου.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass