Κ. Βατάλης: Υπάρχει λύση για την παρουσία φιλάθλων στους αγώνες

*Τόνισε ο πρόεδρος του Οικονόμου Τσαριτσάνης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου *Ικανοποίηση από την οριστική παραμονή της ομάδας στη Γ’ Εθνική *Αναμένονται διοικητικές εξελίξεις

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 21:00

Μετά τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στην τελευταία συνεδρίασή της σχετικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης εξασφάλισε πλέον και επίσημα την παραμονή του στην κατηγορία. Ήταν μία εξέλιξη που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του συλλόγου, υπό την έννοια ότι η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο, καθώς η ομάδα έδινε τιτάνιο αγώνα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ωστόσο στις τάξεις των «πρασίνων» υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αύριο, αφού η νέα αγωνιστική σεζόν προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως ως προς το οικονομικό, όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.


Η ιδιαιτερότητα για τον Οικονόμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Βατάλη, έγκειται στο γεγονός ότι η ομάδα στηρίζεται οικονομικά κυρίως στο φίλαθλο κοινό του χωριού. Επομένως η διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα.
«Η παραμονή του Οικονόμου στη Γ’ Εθνική ήταν ένα γεγονός που μας γέμισε χαρά. Όχι μόνο εμάς τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και όλο το χωριό, γιατί η ομάδα στηρίζεται στους φιλάθλους της» σχολίασε ο κ. Βατάλης και πρόσθεσε:
«Ήταν μία δύσκολη χρονιά. Το παλέψαμε μέχρι τέλους. Εάν κερδίζαμε την Αταλάντη, μετά ακολουθούσαν δύο παιχνίδια με αδιάφορους αντιπάλους και ως εκ τούτου θα μπορούσαμε να κάνουμε το «3 στα 3» και να διατηρήσουμε τις πιθανότητες παραμονής. Τελικά το πρωτάθλημα διακόπηκε, η ομάδα ύστερα από την απόφαση της ΕΠΟ εξασφάλισε την παραμονή της και αυτό μας γέμισε με ικανοποίηση. Πιστεύαμε ότι θα σωθούμε άσχετα αν κάποιοι μας είχαν καταδικασμένους».
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Μιλώντας για την επόμενη μέρα στον σύλλογο, ο κ. Βατάλης επισήμανε:
«Πρέπει να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο για να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Δεν ξέρουμε εάν θα συνεχίσει η ίδια διοίκηση ή όχι. Το διοικητικό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα. Μπορεί την ερχόμενη εβδομάδα να κάνουμε μία πρώτη συνάντηση. Θα δούμε. Πάντως ό,τι και να γίνει, στόχος μας είναι η ομάδα να συνεχίσει αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τη νέα αγωνιστική περίοδο».
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Σχετικά με τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν τη νέα αγωνιστική σεζόν και ειδικά σε ό,τι αφορά στην παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια, ο πρόεδρος του Οικονόμου Τσαριτσάνης κατέθεσε τη δική του πρόταση λέγοντας:
«Ένα μεγάλο θέμα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι εάν θα επιτραπεί η είσοδος στους φιλάθλους. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Εμείς στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στους φιλάθλους μας. Επομένως εάν δεν επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων δεν θα μπορέσουμε να πουλήσουμε διαρκείας. Εάν για παράδειγμα στην Τσαριτσάνη είχαμε περί τους 400 με 450 φιλάθλους, γιατί να μην αποφασιστεί η είσοδος 150 φιλάθλων τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ήτοι απολύμανση του χώρου, θερμομέτρηση κατά την είσοδο, συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες θα κάθονται με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ. Όταν θα αποχωρούν από το γήπεδο θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι για να πετούν τις μάσκες και τα γάντια. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, δεν είναι κάτι δύσκολο.
Πώς να στηριχτεί οικονομικά μία ομάδα όταν δεν έχει φιλάθλους; Από τους σπόνσορες; Και πώς οι σπόνσορες θα έχουν την προβολή που θέλουν, όταν δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι αλλά και τηλεοπτική κάλυψη;» επισήμανε ο κ. Βατάλης, καταθέτοντας τον προβληματισμό και την αγωνία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά ο πρόεδρος του Οικονόμου Τσαριτσάνης επισήμανε ότι οι όποιες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό θα δρομολογηθούν αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά. «Έχουμε έναν προπονητή σχετικά καινούργιο, ενώ από τους παίκτες της ομάδας επίσημα δεν έχει αποχωρήσει κανένας. Θα δούμε πρώτα τις εξελίξεις στα διοικητικά και μετά θα ασχοληθούμε με το αγωνιστικό. Έχουμε μπροστά μας ενάμιση περίπου μήνα για να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας» κατέληξε ο κ. Βατάλης.
Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
Η περίοδος που ολοκληρώθηκε με τον παράξενο αυτόν τρόπο, χαρακτηρίστηκε από πολλές διακυμάνσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι αλλαγές προσώπων σε καίρια πόστα του συλλόγου.
Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο μέχρι πέρυσι αντιπρόεδρος Κώστας Βατάλης διαδεχόμενος τον Χρήστο Μουλτσιά, ενώ στην τεχνική ηγεσία προσλήφθηκε -μετά την αποχώρηση του Κώστα Κατσάρα- ο Γιάννης Τσακμακίδης. Λίγες ημέρες, όμως, μετά την είσοδο του 2020, οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν και έτσι την προπονητική ευθύνη ανέλαβε ο Νίκος Φώλλας, ο οποίος είναι και βασικός υποψήφιος να συνεχίσει και για τη νέα χρονιά.
Οι δύο προπονητές που καθοδήγησαν την τσαριτσανιώτικη ομάδα χρησιμοποίησαν συνολικά 24 παίκτες κατά τους 26 αγώνες που διεξήχθησαν (23 πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου), με τον Παναγιώτη Γαλάνη να αναδεικνύεται ο πιο πιστός αγωνιστικά, αφού με εξαίρεση το παιχνίδι της πρεμιέρας της Γ' Εθνικής (όφειλε μία αγωνιστική τιμωρίας από την προηγούμενη περίοδο) δεν απουσίασε ούτε ένα λεπτό, καταγράφοντας 25 συμμετοχές.
Ακολούθησαν οι Γκαμπέτας και Μάρκο με 24, οι Δραχαλίβας-Καραλούλης-Χ.Γ. Μουλτσιάς - Μπαλογιάννης-Μπάμης με 23, οι Νούσιας-Δραγατσίκης-Καρλιάμπας-Ντούφας-Τόλιος με 22, ο Αργύρης με 18, ο Χρυσοστόμου με 16, ο Φλώρος με 9, ο Κοντοθανάσης με 7, ο Τσούντσουρας με 4, ο Σαμπανλάρι με 3 και οι Αναστασίου-Καραγιάννης-Χ.Ε. Μουλτσιάς-Πατσής-Τσιούτσιας με μία συμμετοχή.
Ο εκ των αρχηγών της ομάδας Δημήτρης Τόλιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 5 γκολ, ενώ από τρεις φορές βρήκαν δίχτυα οι Δραχαλίβας, Μπαλογιάννης και Μπάμης. Δύο φορές σκόραραν οι Γκαμπέτας και Χ.Γ. Μουλτσιάς, ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Καραλούλης. Όσον αφορά τον θεσμό του Κυπέλλου, οι Γκαμπέτας και Τόλιος πέτυχαν 3 γκολ, ο Μπάμης 2 και ο Μπαλογιάννης ένα.
Συνολικά, στο πρωτάθλημα ο Οικονόμος έδωσε 23 αγώνες (απολογισμός 6 νίκες-8 ισοπαλίες-9 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 19-26), ενώ νικηφόροι ήταν και οι τρεις αγώνες Κυπέλλου (συντελεστής τερμάτων 9-3). Ειδικότερα, ο Γιάννης Τσακμακίδης καθοδήγησε τους "πράσινους" σε 18 αγώνες (16 πρωταθλήματος - 2 Κυπέλλου), ενώ ο Νίκος Φώλλας σε 8 (7 πρωταθλήματος και τον προημιτελικό της Νεάπολης με τον Ηρακλή).


Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass