Από την κόλαση στον παράδεισο σε ένα μόλις λεπτό

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΤΟΡΖΕ Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ ΜΕ 3-1 - ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑ - ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ (ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΓΚΟΛ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 21:06

Τη διαδρομή κόλαση- παράδεισος διένυσε η ΑΕΛ χθες στο Ael Fc Arena μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα καθώς, ενώ έχανε με 1-0 στο 45+3 και έπαιζε με δέκα παίκτες, πέτυχε να ισοφαρίσει το παιχνίδι αλλά και τον αριθμό των παικτών.

Συγκεκριμένα στο λεπτό αυτό ο Τόρζε εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Οικονόμου είχε υποπέσει σε παράβαση σε βάρος του Σετσέροβιτς και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος παίκτης κάνει δεύτερη παράβαση στο 45’+4 καθώς αποκρούει την μπάλα με το χέρι μέσα στη μικρή περιοχή και αποβάλλεται, ενώ ο Τόρζε ισοφαρίζει με εκτέλεση πέναλτι ( 1-1).
Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 5’ με τον Τσοκάνη, ενώ αποβλήθηκε ο Αλί Γκαζάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 44’. Η λαρισινή ομάδα εκμεταλλευόμενη ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής στο 67’ του Λύρατζη, πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα με τον Τόρζε στο 83’ και τον Μπούστος στο 90’+3.
Η νίκη αυτή έδωσε τους πρώτους βαθμούς στη λαρισινή ομάδα στα πλέι άουτ και αν δεν υπήρχε η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο αγώνα του μίνι αυτού πρωταθλήματος θα ήταν φαβορί για την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη.
Από δω και πέρα ο τεχνικός της ομάδας Μιχάλης Γρηγορίου μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε όποιους παίκτες θέλει (κυρίως αυτούς που δεν έχουν αγωνισθεί) ώστε να αξιολογηθεί το έμψυχο δυναμικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Βαθμολογικά μπορεί να υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για την 7η θέση, αλλά με τα ισχύοντα δεδομένα θεωρείται δύσκολο.
Από την άλλη ο ΝΠΣ Βόλος πάλεψε αλλά δυστυχώς οι παίκτες του έκαναν παιδαριώδη λάθη, ενώ έχασαν και πέναλτι στην αρχή του αγώνα (το απέκρουσε ο Κρίστινσον).
Σχετικά με την ποιότητα του αγώνα ήταν πολύ καλή στο δεύτερο μέρος όταν υπήρχε συνεχές ανεβοκατέβασμα της μπάλας.
Το παιχνίδι τα είχε όλα (γκολ, αποβολές, ρυθμό) και το μόνο που έλειπε ήταν ο κόσμος λόγω κορονοϊού.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με την προβλέψιμη ενδεκάδα και τη γνωστή τακτική 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι: Μπέρτος (δεξιά), Μιχαήλ, Μάρκοβιτς, Μούζεκ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Αλί Γκαζάλ, Σετσέροβιτς και πιο μπροστά οι: Τόρζε (αριστερά), Μιλοσάβλιεβιτς, Βινίτσιους (δεξιά) και πιο μπροστά ο Παπάζογλου.
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΝΠΣ Βόλος και ο Στέφανος Ξηροφώτος κάνοντας το «τρικ» με τη χρησιμοποίηση του Τσαούση ως αριστερό εξτρέμ. Ο προπονητής του Βόλου είχε κάτω από τα δοκάρια τον Μελίσσα, στην άμυνα τους: Φεράρι(δεξιά), Οικονόμου, Διαμάντη, Λύρατζη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μαξ, Τσοκάνη και πιο μπροστά τους: Ζοάο (δεξιά), Γκουαροτσένα, Τσαούση (αριστερά). Στην επίθεση αγωνίσθηκε ο Μάντζης.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή και στο 8’ κέρδισαν πέναλτι (ο Μάρκοβιτς ανέτρεψε τον Φεράρι) αλλά ο Κρίστινσον νίκησε τον Μάντζη.
Όμως ο Ισλανδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ νικήθηκε από τον Τσοκάνη στο 15’ και παράλληλα η ομάδα του Βόλου άρχισε να κυριαρχεί στην αναμέτρηση, ενώ μετά την αποβολή του Γκαζάλ στο 44’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα όλα έδειχναν υπέρ της.
Στο 45’+3 όμως όλα άλλαξαν. Ο Οικονόμου έκανε φάουλ στον Σετσέροβιτς, δέχθηκε κίτρινη και στην εκτέλεσή του δέχθηκε μια ακόμα για χέρι που έκανε μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Ο Τόρζε με πέναλτι έκανε το 1-1 και από την αρχή του δεύτερου μέρους η ΑΕΛ έδειχνε να θέλει τη νίκη που τη διευκόλυνε η αποβολή του Λύρατζη στο 67’.
Ο Γρηγορίου αποφασίζει να παίξει με 4-2-3 έχοντας σέντερ φορ τον Βινίσιους και στα πλάγια τους Τόρζε, Ασούμπρε ενώ πιο πίσω ήταν ο Μπούστος.
Η διάταξη αυτή έφερε δύο ακόμα τέρματα, ένα από τον Τόρζε (83’) που αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα και ένα από τον Μπούστος (90’+3).
Το τελικό 3-1 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
8’: Ο Φεράρι ανατρέπεται από τον Μάρκοβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
10’: Το εκτελεί ο Μάντζης, αποκρούει ο Κρίστινσον και από κοντά ο Ζοάο στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
11’: Σουτ του Τόρζε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια η μπάλα καταλήγει άουτ.
13’: Σουτ του Τσαούση μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
15’: Από πάσα του Γκουαροτσένα μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Τσοκάνης από κοντά έκανε το 0-1.
18’: Εκτέλεση φάουλ από τον Τόρζε, αποκρούει ο Μελίσσας.
39’: Σέντρα του Τόρζε από αριστερά και ο Αλί Γκαζάλ μόνος ανενόχλητος πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.
45’: Σουτ του Γκουαροτσένα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
45’+4: Εκτέλεση φάουλ από τον Τόρζε από δεξιά, ο Οικονόμου αποκρούει την μπάλα με το χέρι προ του Μιχαήλ και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Τόρζε και κάνει το 1-1.
50’: Ο Μάντζης βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Κρίστινσον αλλά σουτάρει υπερβολικά άουτ.
52’: Δύσκολο σουτ του Σετσέροβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά ο Μελίσσας.
66’: Μακρινό σουτ του Ζοάο η μπάλα καταλήγει άουτ.
68’: Εκτέλεση φάουλ από τον Τόρζε, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά και ο Μιχαήλ δεν προλαβαίνει να τη σπρώξει στα δίχτυα καθώς αυτή πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.
78’: Εκτέλεση φάουλ του Φεράρι μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
83’: Εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Τόρζε και διαμορφώνει το 2-1.
84’: Σουτ από το ύψος του πέναλτι του Ζοάο με εξουδετερωμένο τον Κρίστινσον, αλλά ο Φιλίπ Στελιάνο πάνω στη γραμμή του τέρματος αποκρούει την μπάλα.
90’+2: Ο Ασούμπρε ελίσσεται μέσα στη μεγάλη περιοχή και σουτάρει από το σημείο του πέναλτι απελπιστικά άουτ.
90’+3: Ο Ασούμπρε μεταβιβάζει στον Μπούστος που αποφεύγει στο σημείο του πέναλτι τον Μελίσσα και κάνει το 3-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ ήταν ο Τόρζε, πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Ρουμάνο που έβαλε τα πρώτα του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Κρίστινσον όμως με την απόκρουση του πέναλτι είχε και αυτός εξίσου σημαντικό μερίδιο. Μπέρτος και Μούζεκ πήγαν καλά σε γενικές γραμμές, ενώ τα σέντερ μπακ (Μάρκοβιτς, Μιχαήλ) στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλά αντίθετα με την επανάληψη. Πολύ καλός ο Ζίζιτς όταν χρησιμοποιήθηκε.
Ο Γκαζάλ υπέρβαρος και με πολλές λάθος τοποθετήσεις. Ο Σετσέροβιτς καλύτερος και σταθερή αξία. Ο Μιλοσάβλιεβιτς σπουδαίος παίκτης, ενώ ο Βινίσιους που αγωνίσθηκε και σαν φορ καλύτερος από άλλα παιχνίδια αν και υπέρβαρος.
Ο Παπάζογλου μαχητής αλλά παραμένει το ερώτημα πότε θα βάλει γκολ. Ο Ασούμπρε με τον Μπούστος πήγαν καλά ως αλλαγή, ενώ Ηλιάδης και Στελιάνο προσπάθησαν. Ο τελευταίος πάντως έχει μερίδιο στη νίκη καθώς στο 84’ έσωσε την ΑΕΛ από βέβαιο τέρμα. Αν είχε ισοφαρίσει η ομάδα του Βόλου σε εκείνο το λεπτό θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) είχε δύσκολο έργο στις αποφάσεις του, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: 36’ Γκαζάλ, 77’ Μπούστος, 88’ Φιλίπ, 90’ Τόρζε / 38’ Φεράρι, 45+3’ Οικονόμου, 60’ Λύρατζης, 78’ Μουνίθ και κόκκινες οι: 44’ Γκαζάλ / 45+4’ Οικονόμου, 67’ Λύρατζης.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης), Δημήτριος Μαυρουδής (Ηρακλείου).


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μούζεκ (76’ Φιλίπ Στελιάνο), Μάρκοβιτς (53’ Ζίζιτς), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς (63’ Ηλιάδης), Σετσέροβιτς (76’ Μπούστος), Βινίσιους, Γκαζάλ, Τόρζε, Παπάζογλου (63’ Ασούμπρε).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμάντης, Λύρατζης, Μαξ, Τσοκάνης (53’ Μπαλογιάννης), Ζοάο (87’ Κυζιρίδης), Γκουαροτσένα (87’ Τόρες), Τσαούσης (46’ Δημόπουλος), Μάντζης (53’ Μουνίθ).ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Στις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, στα πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

 

ΠΛΕΪ ΟΦ
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ    3-1
ΑΕΚ - Άρης    2-2
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός    3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    75    60-10
2. ΠΑΟΚ    56    53-25
3. ΑΕΚ    56    47-25
4. Παναθηναϊκός    46    36-27
5. Άρης    38    44-38
6. ΟΦΗ    34    37-43
*** Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών

 

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος    1-1
Ξάνθη - Παναιτωλικός    1-1
Δευτέρα 22 Ιουνίου
19:30 ΑΕΛ - Βόλος    3-1
20:00 Λαμία - Πανιώνιος    0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7. Αστέρας Τρίπολης    35    36-39
8. Ατρόμητος    34    33-38
9. ΑΕΛ    33    33-39
10. Λαμία    31    22-34
11. Βόλος    30    25-44
12. Παναιτωλικός    21    24-45
13. Ξάνθη    19    22-34
14. Πανιώνιος    18    18-45
*** Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς. Η Ξάνθη έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 (7+5) βαθμών
*** Ξάνθη και Ατρόμητος έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

 

Ντέρμπι άλλων εποχών...

Το χθεσινό θεσσαλικό ντέρμπι παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που δήλωσε στην «Ε» μετά τη λήξη του αγώνα: «Ήταν ένα ντέρμπι άλλων εποχών που τα είχε όλα. Ανατροπή αποτελέσματος, αποβολές, γκολ, χαμένο πέναλτι και κυρίως αγωνία μέχρι το τέλος. Τέτοια παιχνίδια κρίμα να γίνονται χωρίς κόσμο. Θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση του αθλήματος. Ελπίζω να το απόλαυσαν όσοι το είδαν από τις τηλεοπτικές τους οθόνες».

 

Παρών ο δήμαρχος...

Τον χθεσινό αγώνα παρακολούθησε και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός προς την ομάδα που υποστηρίζει και πολλές φορές παρότρυνε τους παίκτες. Στο τέλος έφυγε απογοητευμένος.

 

Τέλος ο Νίκος Καρανίκας;

Ο Λαρισαίος παίκτης της ΑΕΛ Νίκος Καρανίκας είναι από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά μάλλον αποτελεί παρελθόν ενόψει της νέας χρονιάς. Ο αποκλεισμός του από την αποστολή μάλλον αυτό το προμήνυμα έχει... Μέχρι τώρα ούτε ο παίκτης ούτε η τεχνική ηγεσία ούτε η διοίκηση θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

 

Το νέο αίμα...

Το νεό αίμα της ΑΕΛ βρέθηκε στην κερκίδα, αφού είδαν μαζί το παιχνίδι, οι: Μυσιρλής, Χαλάτσης και Σουλούκος.

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass