Αποθέωση για τα ινδάλματα του μπάσκετ

*ΦΑΣΟΥΛΑ-ΡΕΝΤΖΙΑ-ΙΩΑΝΝΟΥ-ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ *ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ *ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 21:10

Τα ινδάλματα του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Φασούλας-Ευθύμης Ρεντζιάς-Μέμος Ιωάννου και Δημήτρης Παπαδόπουλος βρέθηκαν χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνουν σε όλη την Ελλάδα με στόχο την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ

μέσα από τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο. Μαζί τους και ο Βασίλης Νέγρης που μπορεί να μην έχει μεγάλη καριέρα ως αθλητής, αλλά έχει προσφορά ως πρώην πρόεδρος της Δάφνης Δαφνίου.

Επικεφαλής της κίνησης είναι ο Παναγιώτης Φασούλας, που η αναγνωρισιμότητά του είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και θα παραμείνει στο διηνεκές καθώς στις 27 Αυγούστου 2016 μπήκε στο Hall of Fame της FIBA. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δεύτερος Έλληνας που γνώρισε αυτή την τιμή, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007.
Πραγματικά η υποδοχή που είχε στη Λάρισα έμοιαζε σαν να ήταν εν ενεργεία αθλητής, καθώς όχι απλά συναντήθηκε με αρκετό κόσμο, αλλά παράλληλα υπέγραψε αυτόγραφα σε νέα παιδιά που γνώρισαν έναν από τους «ζωντανούς μύθους» του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα κάποια στιγμή μας λέει: «Κοιτάτε τι γίνεται... Εμείς έχουμε τεράστια αναγνωρισιμότητα ενώ έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις επιτυχίες και δεν έχει η νέα γενιά των αθλητών. Αυτό θα αλλάξουμε στην ομοσπονδία του μπάσκετ. Να ξαναλειτουργήσουν τα αναπτυξιακά προγράμματα και να βγούνε νέοι παίκτες-πρότυπα για τις νέες γενιές. Αυτή την εικόνα πρέπει να έχουν οι παίκτες του μπάσκετ».
Τον ρόλο του... ξεναγού στη θεσσαλική πρωτεύουσα ανέλαβε ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Θεσσαλός (Τρικαλινός) παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ, μια ακόμα σπουδαία μορφή του ελληνικού μπάσκετ και πήγαν κατευθείαν μόλις έφθασαν στη Λάρισα σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Συγκεκριμένα στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας αφού ο Ευθύμης Ρεντζιάς διετέλεσε επί τέσσερα χρόνια αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού στη Θεσσαλία στις δύο πρώτες θητείες του Κώστα Αγοραστού.
Μαζί τους ο Μέμος Ιωάννου, ο Βασίλης Νέγρης και ο Λαρισαίος πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των αθλητών στις αρχαιρεσίες της ΕΟΚ, λέγοντας ότι αυτοί που έφεραν τον κόσμο του μπάσκετ στα γήπεδα το 1987 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα τον ξαναφέρουν μόλις εκλεγούν στη διοίκηση. Εκτός του περιφερειάρχη παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας.
Ο Ρεντζιάς είπε στον Φασούλα μπαίνοντας στα γραφεία ότι ο Αγοραστός πρέπει να τους πει το μυστικό της πολιτικής νίκης καθώς έχει κερδίσει τρεις φορές τις εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ο Φασούλας του απάντησε ότι η μόνη περιοχή που τα γήπεδα βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι η Θεσσαλία.
Ο Κώστας Αγοραστός άκουσε τους υποψήφιους της ΕΟΚ να του αναλύουν το πρόγραμμα για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ.
ΚΑΡΦΩΜΑ ΑΞΙΑΣ 150.000 ΕΥΡΩ...
Ο Κώστας Αγοραστός τους αποκάλυψε ότι με ένα κάρφωμα κέρδισε 150.000 ευρώ για τα σωματεία της Λάρισας (ο πιο... ακριβός διαγωνισμός καρφωμάτων).
Συγκεκριμένα σε γήπεδο μπάσκετ όταν έπαιζε με την ομάδα της Βουλής είχε βάλει στοίχημα με τον τότε πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Χατζηεμμανουήλ ότι θα καρφώσει σε κανονικό καλάθι και αν συμβεί αυτό θα πρέπει να δώσει 150.000 ευρώ για τα σωματεία της Λάρισας.
Τότε πήρε φόρα από το κέντρο του γηπέδου και με τη βοήθεια των Παταβούκα, Κικίλια που τον σήκωσαν κάτω από το καλάθι κάρφωσε την μπάλα.
«Σου είπα ότι θα καρφώσω αλλά όχι με ποιο τρόπο...». Άναυδος ο Χατζηεμμανουήλ έδωσε και τα λεφτά...
ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Επόμενος σταθμός ήταν η «Ελευθερία», αλλά χρειάστηκε να κάνουν περίπου μια ώρα για να φθάσουν, αφού ο κόσμος τους σταματούσε συνεχώς στον δρόμο είτε για να τους πει μια κουβέντα είτε για αυτόγραφο είτε για συζήτηση.
Ο Φασούλας ευγενής αφού με καταγωγή από τα Γρεβενά και μένοντας σε πολλές πόλεις της περιφέρειας (ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός κι έτσι αναγκάστηκε πολλές φορές να αλλάξει διαμονή) ξέρει τι σημαίνει για τους ανθρώπους της περιφέρειας να μιλάνε με κάποιον αναγνωρίσιμο.
ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Φτάνοντας στην «Ε» ο Ρεντζιάς θυμήθηκε ότι αγωνίστηκε και με τα χρώματα της ομάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού της εφημερίδας σε αγώνα που έγινε για τα 94 χρόνια από την ίδρυσή της με αντίπαλο την ομάδα της Βουλής.
Τόνισε ότι πρόκειται για την εφημερίδα που είναι η πρώτη πανελλαδικά στην περιφέρεια, ενώ τους υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μιχαλόπουλος που εξήρε το ήθος του Ρεντζιά αλλά και των υπολοίπων που έκαναν το άθλημα ευρέως γνωστό στη χώρα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κατόπιν ενώθηκαν με τον... παλαίμαχο παίκτη του μπάσκετ (τώρα είναι γιατρός με ειδικότητα στις επεμβάσεις για θεραπεία πόνου) Δημήτρη Παπαδόπουλο, που πήρε για πρώτη φορά μια τέτοια απόφαση γιατί πιστεύει ότι το μπάσκετ πρέπει να αλλάξει πορεία και να βρει τον δρόμο του.
Συναντήθηκαν όλοι μαζί με εκπροσώπους σωματείων στο καφέ «Sherlock» όπου συνομίλησαν για περίπου μια ώρα με τον Παναγιώτη Φασούλα για το μέλλον του αθλήματος. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν βρέθηκε με τους παλαίμαχους Πέτρο Σταυρόπουλο, Κουραμά, Παπαϊωάννου, Προβίδα, με τους οποίους υπήρξαν αντίπαλοι.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass