«Αλλάζει ταχύτητα» ο Κώστας Αγοραστός - ΒΙΝΤΕΟ απο την επίσκεψή του στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠAΡΟΜΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 20:09 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιουν 2020 20:10

Μια ξεχωριστή αθλητική επίσκεψη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς βρέθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, τη μοναδική πίστα στη χώρα, αλλά και στη Βαλκανική, η οποία πληροί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας Μοτοσικλέτας και Αυτοκινήτου μέχρι του επιπέδου Φόρμουλα 3000.


Ο κ. Αγοραστός ήταν προσκεκλημένος της Pressgroup, που εκδίδει το περιοδικό AUTO4U και του δημοσιογράφο-παρουσιαστή Δημήτρη Διατσίδη (www.mgp.gr), του μοναδικού Έλληνα συνεργάτη της Dorna (οργάνωση αγώνων moto GP).
Τον περιφερειάρχη υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος αλλά και εκ μέρους του αυτοκινητοδρομίου ο Γιώργος Ματθαίου μαζί τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Μήχο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με το αυτοκινητοδρόμιο, το οποίο λειτουργεί από το 1998. Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 3.186 μέτρα και το συνολικό εμβαδόν που περικλείει είναι 195 στρέμματα περίπου, ενώ έχει φιλοξενήσει πλήθος αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, καθώς και δραστηριότητες με αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, αναδεικνύοντας την περιοχή σε πανελλήνιο κόμβο μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 

 

ΑΛΛΑZEI ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Ο Κώστας Αγοραστός δεν βρέθηκε μόνο ως επισκέπτης, αλλά και ως μαθητής της σχολής αγωνιστικής οδήγησης TRACK-SPEED, ιδιοκτησίας Λάμπρου Γκαβανά, που με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που διαθέτει προς ενοικίαση μπορεί κάποιος να μπει στην πίστα με ένα πραγματικά δυνατό αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Παρακολούθησε σχολείο αγωνιστικής οδήγησης συμπληρώνοντας αρκετούς γύρους και οδήγησε μια πισωκίνητη BMW M3 E46 των 3.200 cc και των 350 ίππων με τα αγωνιστικά φρένα και τις αντίστοιχες αναρτήσεις και τα σλικ λάστιχα και κινήθηκε εξαιρετικά.
Η επίσκεψή του έκλεισε με τους γρήγορους γύρους με Radical SR3 RS, που από 1.500 cc αποδίδει 250 ίππους που έχουν να κινήσουν μόλις 570 kg. Εκεί η αίσθηση είναι παραπλήσια των μονοθεσίων της Formula 3 και ήταν ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν την πρώτη επαφή. Μάλιστα άφησε τους πάντες εντυπωσιασμένους από τις ικανότητές του και την αντίληψή του στη γρήγορη οδήγηση.
Σχολιάζοντας την εμπειρία του είπε: «Κάθε αγώνας με αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν διαφέρει και πολύ από μια παρτίδα σκάκι, που «απλά» τυχαίνει να λαμβάνει χώρα σε υψηλές ταχύτητες. Για τον λόγο αυτό το σημαντικότερο κομμάτι της προετοιμασίας των πιλότων αφορά στη διανοητική κατάστασή τους κατά τη διάρκεια της κούρσας, δηλαδή πώς αυτοί θα παραμείνουν συγκεντρωμένοι και διαυγείς ακόμα και όταν η πίεση χτυπήσει «κόκκινο». Και αναφέρομαι τόσο στη «χαρτογράφηση» των σημείων της πίστας, στα οποία οι οδηγοί πρέπει να φρενάρουν και να επιταχύνουν όσο και στην ιδανική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν πάνω στην άσφαλτο. Παράλληλα, οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επεξεργασίας και αξιολόγησης των δεδομένων και της στρατηγικής, όπως αυτά διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Έτσι πρέπει να συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στη χώρα. Ταχύτητα, ρυθμός, αυτοματισμός, απλοποίηση. Με αυτά τα στοιχεία θα βγει η χώρα από τη δύσκολη θέση όπου βρίσκεται τώρα».
Πάντως στο μυαλό του περιφερειάρχη αποτυπώθηκε το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, για το οποίο τόνισε: «Είναι μια ξεχωριστή δραστηριότητα. Είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής, αλλά και της χώρας. Ήθελα να το δω, αλλά ταυτόχρονα και να τρέξω στην πίστα γιατί είναι μια διαφορετική εμπειρία. Νομίζω ότι πάνω σε τέτοιες αθλητικές δραστηριότητες πρέπει να δομήσουμε την Ελλάδα τού αύριο γιατί ο αθλητικός τουρισμός, είναι ένας τουρισμός ο οποίος δεν σε εγκαταλείπει ποτέ».
Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγή ταχύτητας στις αρκετές προτάσεις για δημιουργία αυτοκινητοδρομίου και στη Θεσσαλία. Αρκετοί φάκελοι τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει στα χέρια του για διάφορα σημεία. Μετά την επίσκεψη αυτή θεωρούμε ότι είναι πρόσφορο το έδαφος εκ νέου αξιολόγησης των παλιών προτάσεων καθώς και σ’ οποιαδήποτε νέα πρόταση.
Μην ξεχνάμε ότι το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών χαρακτηρίζεται ως καινοτόμο αναπτυξιακό έργο, καθώς τα πολλαπλά οφέλη από την αρχή της λειτουργίας μια τέτοιας πίστας συμβάλλουν στην οικονομική αναβάθμιση κάθε περιοχής με την προσέλκυση ενός εξειδικευμένου καταναλωτικού κοινού και την ταυτόχρονη δημιουργία ειδικής μορφής εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass