Στη Λάρισα το Silver League του βόλεϊ γυναικών

*ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2021*ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 21:00

Η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση σχετικά με τη διοργάνωση και διεξαγωγή διεθνών αθλητικών τουρνουά, ωστόσο η Λάρισα κατάφερε να παραμείνει πιστή στο ραντεβού της με τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα το Silver League του βόλεϊ γυναικών.

Τη συγκεκριμένη διοργάνωση είχε διεκδικήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και κατάφερε να την εντάξει στο αθλητικό της ημερολόγιο για φέτος το καλοκαίρι. Ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι αγώνες αναβλήθηκαν, όπως έγινε και με πολλές άλλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Τις τελευταίες όμως ημέρες η Ομοσπονδία εξέτασε το θέμα της διεξαγωγής του συγκεκριμένου τουρνουά σε νέες ημερομηνίες δίνοντας το «ΟΚ» στη Λάρισα. Ήταν μία σημαντική επιτυχία που αντανακλά στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, καθώς μετά την αρχική αναβολή των αγώνων, τη διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά διεκδίκησαν οι περισσότερες Περιφέρειες της χώρας.

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
Για την επιτυχία της ανάληψης της διοργάνωσης μίλησε στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση φιλοξενείται στη Θεσσαλία και τη Λάρισα. Οι μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους μια μεγάλη παρακαταθήκη. Έχουμε πλέον την εμπειρία και την τεχνογνωσία και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα της διαχειριστικής ικανότητας και της διοικητικής επάρκειας.
Για εμάς ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια και αποτελεί διέξοδο από τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται απλά για μία ώθηση στον αθλητισμό και το γυναικείο βόλεϊ, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της Λάρισας, της Θεσσαλίας και της Περιφέρειας να διοργανώνει υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα, αλλά ταυτόχρονα θετικές είναι και οι επιπτώσεις στην τοπική αγορά και τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργείται ρεύμα αθλητικού τουρισμού και μόχλευση στην τοπική οικονομία. Η Θεσσαλία μέσω τέτοιων διοργανώσεων προβάλλεται και ανοίγεται στον κόσμο».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Τα οφέλη για τη Λάρισα από τη διοργάνωση του Silver League δεν είναι μόνο αθλητικά αλλά και οικονομικά. Κατ’ αρχήν το γυναικείο βόλεϊ που στη Λάρισα έχει τη δική του παράδοση θα αποκτήσει νέα δυναμική, θα αποκτήσει νέο ενδιαφέρον, ενώ οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλότερου επιπέδου θέαμα. Επιπλέον, η διαμονή των αποστολών των τεσσάρων Εθνικών ομάδων, καθώς επίσης συνοδών, φιλάθλων κ.λπ. στη Λάρισα θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, ενώ παράλληλα η Θεσσαλική πρωτεύουσα θα έχει την ευκαιρία να προβληθεί ανά τον κόσμο.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Το Silver League του βόλεϊ γυναικών θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα τον Ιανουάριο του 2021, δηλαδή η νέα χρονιά για τη Λάρισα θα ξεκινήσει με ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός. Το τετραήμερο 7-10 Ιανουαρίου 2021 οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ γυναικών της Νορβηγίας, της Αυστρίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας θα διεκδικήσουν στο κλειστό της Νεάπολης τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Παράλληλα δε η Λάρισα θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει για 20 περίπου ημέρες την Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών, η οποία θα πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass