«Καθάρισε» εύκολα 2-0 τον ΟΦΗ η ΑΕΚ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2020 20:00

Ένα πολύ εύκολο βράδυ πέρασε η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ (για την 7η αγωνιστική των play-off), «καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο το «τρίποντο» της νίκης (2-0), που της έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, στη «μάχη» για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League.


Η ΑΕΚ στο 19’, είχε την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της, με τον Ολιβέιρα, ο οποίος βρήκε στην πλάτη της άμυνας μετά την εξαιρετική μπαλιά του Παουλίνιο και «κρέμασε» τον Γουόλι πετυχαίνοντας το 1-0.
Ο Πορτογάλος φορ μάλιστα πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε, παίρνοντας από τον πάγκο τη φανέλα με το «51», προκειμένου να αφιερώσει το γκολ του στον νεαρό Σαρδέλη, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης και θα απουσιάσει για περίπου τρεις μήνες από τη δράση. Στο 45’ από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια, ο Σβάρνας μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ έκανε το 2-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ «κατέβασε» ταχύτητα, με τον ΟΦΗ να φτάνει κοντά στο γκολ στο 65’ με το δοκάρι στο μακρινό σουτ του Σακόρ (και κακό υπολογισμό του Μπάρκας), ενώ το αμέσως επόμενο λεπτό ο Αραούχο νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Γουόλι. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είπε «όχι» και στις δύο πολύ καλές προσπάθειες και σουτ του Παουλίνιο στο 74’ και στο 77’, στις δύο τελευταίες σημαντικές στιγμές του ματς.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Οικονόμου, Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι - Περδίκης, Στάικος.
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (80’ Τσιγκρίνσκι), Κρίστιτσιτς (80’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27’ λ.τρ. Βέρντε), Λιβάγια (59’ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (59’ Αραούχο).
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Βαφέας, Γιαννούλης (82’ Σουρνάκης), Περδίκης (46’ Νάστος), Μπράουν, Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ, Μπολάκης, Στάικος (46’ Μεγιάδο), Ναμπί (59’ Βαζ), Μάνος (46’ Φιγκεϊρέδο).
ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Ολυμπιακός του αήττητου και ο Άρης των «14» ήταν μια άνιση μάχη, για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ. Οι ερυθρόλευκοι δεν κουράστηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μέχρι το 56’ κλείδωσαν μια νίκη (προηγούμενοι με 3-0) που επιβεβαίωσε τη φετινή τους ανωτερότητα, φτάνοντας, χωρίς να απειληθούν σημαντικά, στο τελικό 2-4.
Ο Ολυμπιακός με διαφορά ύψους και -σε ορισμένα σημεία- ταχύτητας, έβγαζε φάσεις, δημιουργούσε κρίσιμες στιγμές (δοκάρι ο Τοροσίδης) κι ο Κουέστα δεν μπορούσε να σώσει όλες τις μπάλες...
Ο Άρης των «14» στην αποστολή (ένας τερματοφύλακας και δύο αλλαγές στον πάγκο για τον Ένινγκ) δεν είχε την πολυτέλεια των εναλλακτικών λύσεων, επιστράτευσε τον Φετφατζίδη για να συμπληρώσει αξιοπρεπή ενδεκάδα και προσπάθησε με ό,τι του απέμεινε στο «ρεζερβουάρ».
Χασάν και Μασούρας άστραψαν και βρόντηξαν. Μοιράστηκαν τα τέσσερα γκολ (45’+2, 66’ με πέναλτι ο πρώτος και 34’, 49’ ο δεύτερος) και είδαν αρχικά τον Φετφατζίδη να μειώνει στο 56’ και το νεότερο Μπαγκαλιάνη στο 88’ προσδίδοντας την τελική μορφή στο σκορ.
Διαιτησία: Κουτσιαύτης
Κίτρινες: Ματίγια - Καφού, Μπρούνο
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα (80’ Διαμαντόπουλος), Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Φετφατζίδης, Μαντσίνι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν (77’Τζολάκης), Τοροσίδης, Σεμέδο, Σισέ, Γκασπάρ (57’ Ραντζέλοβιτς), Καφού, Μπουχαλάκης, Καμαρά (57’ Μπρούνο), Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Χασάν, Λοβέρα (69’ Ξενιτίδης).
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ Ο ΠΑΟΚ
Χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση της Τούμπας ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, με τον γηπεδούχο Δικέφαλο να είναι ο χαμένος της αναμέτρησης, αφού η καινούρια απώλεια βαθμών τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από την προνομιούχο δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, «αποκαλύπτοντας» τις αδυναμίες των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή. Οι Θεσσαλονικείς, με το άλλοθι των σημαντικών απουσιών στον χώρο αυτό, δεν έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση και χωρίς ενέργεια κινήθηκαν με χαμηλές στροφές.
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Κίτρινες: Καντουρί, Μπίσεσβαρ - Σένκεφελντ, Ανουάρ
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (82’ Τσιγγάρας), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Καντουρί (82’ Μάτος), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (62’ Στοχ), Τζόλης (62’ Λημνιός), Άκπομ (73’ Σφιντέρσκι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης (81’ Μπεκ), Αλεξανδρόπουλος, (82’ Κολοβός) Ανουάρ, Μπουζούκης (79’ Περέα), Μακέντα (81’ Σερπέζης), Καμπετσής (66’ Χατζηγιοβάνης).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League:
*Άρης - Ολυμπιακός 2-4
(56’ Φετφατζίδης, 88’ Μπαγκαλιάνης - 34’, 49’ Μασούρας, 45’+1, 66’ πεν. Χασάν)
*ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0
*ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-0
(19’ Ολιβέιρα, 45’ Σβάρνας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 33 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 85 68-14
2. ΑΕΚ 65 56-28
3. ΠΑΟΚ 61 57-29
4. Παναθηναϊκός 52 38-27
5. Άρης 38 47-50
6. ΟΦΗ 36 40-49
*** Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass