Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ, ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πιστή στη φιλοσοφία της η ΕΑΛ

*Σπ. Μπαρμπούτης: «Εύχομαι και πιστεύω η φετινή χρονιά να αποτελέσει αφετηρία για ανοδική πορεία του τμήματος»

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 8:00




Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η ανάδειξη αθλητριών που σε αγωνιστικό επίπεδο κατέκτησαν την κορυφή, με τη συμμετοχή τους σε μεγάλες ελληνικές ομάδες αλλά και στα εθνικά μας συγκροτήματα σε όλες τις βαθμίδες, γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, η επίτευξη υψηλών στόχων σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και η ευρωπαϊκή πορεία κατά το πρόσφατο παρελθόν, αποτελούν τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει η ΕΑΛ στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ και αντανακλούν τη φιλοσοφία του συλλόγου. Μία φιλοσοφία στην οποία η ΕΑΛ παραμένει πιστή κάθε χρόνο, με στόχο τη διατήρηση του υψηλού αγωνιστικού επιπέδου.
Κάπως έτσι ξεκινάει και η φετινή σεζόν για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ που θα δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Με νεανικό αλλά αξιόμαχο σχήμα, η λαρισινή ομάδα δεν θέτει ως αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό, αλλά στοχεύει μέσα από μία αξιοπρεπή παρουσία να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την ΕΑΛ ως τον κορυφαίο επαρχιακό σύλλογο στον χώρο του γυναικείου βόλεϊ.
«ΕΑΛ σημαίνει... βόλεϊ, καθώς ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει μια σημαντική παράδοση για τα περιφερειακά δεδομένα. Φέτος, τόσο η γυναικεία όσο και η ανδρική ομάδα της ΕΑΛ αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ειδικά το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ γιορτάζει φέτος τα 29 χρόνια από την ίδρυσή του και αποτελεί ένα μεγάλο και λαμπρό κομμάτι στην 47χρονη ιστορία της ΕΑΛ» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΛ, Σπύρος Μπαρμπούτης κατά την προχθεσινή έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν και πρόσθεσε:
«Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΛ θέλω να ευχηθώ η νέα χρονιά να είναι παραγωγική, γεμάτη επιτυχία και υγεία. Εύχομαι και πιστεύω η φετινή χρονιά να αποτελέσει μια αφετηρία για την ανοδική πορεία του τμήματος, αφού το δυναμικό του τμήματος το πιστοποιεί.
Και φέτος η Διοίκηση του Τμήματος, ακολουθεί τη φιλοσοφία που θέλει σαν στόχο η ομάδα να στηρίζεται στα δικά της κορίτσια, στις δικές της δυνάμεις. Όπως τόσα χρόνια τα τμήματα υποδομής αποτελούν τον ιδανικό «αιμοδότη» τη ραχοκοκαλιά της γυναικείας ομάδας.
Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε και ζούμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η πατρίδα μας που επηρεάζει τη ζωή όλων μας άρα και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Πιστεύω όμως ότι με τις προσπάθειες όλων μας - αθλητών, προπονητών και Διοίκησης - οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.
Είμαι βέβαιος -ως Διοίκηση- με τις προσπάθειες των κοριτσιών και των προπονητών τους ότι και τη νέα χρονιά η ΕΑΛ θα παρουσιαστεί δυνατή στο γήπεδο κάνοντας μια πετυχημένη πορεία και θα πραγματοποιήσει τους στόχους της» κατέληξε ο κ. Μπαρμπούτης.
***
Ένας από τους στυλοβάτες του γυναικείου τμήματος βόλεϊ της ΕΑΛ είναι αναμφισβήτητα ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της διοίκησης Κώστας Παπαγιάννης ο οποίος επισήμανε τα εξής:
«Παραμένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, την οποία πιστεύω ότι έχει γενικότερα όλο το λαρισινό βόλεϊ γιατί τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε αντιπροσώπευση σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα. Παλιότερα ήταν η ΕΑΛ, τώρα ο Φιλαθλητικός και στο μέλλον κάποια άλλη ομάδα. Η ουσία είναι ότι κερδίζει το βόλεϊ της Λάρισας, δεν κερδίζει μόνο μία ομάδα κι αυτό είναι καλό γιατί έρχονται πολλά παιδιά στο γήπεδο.
Εμείς κάνουμε όσο μπορούμε ερασιτεχνικό αθλητισμό και όσο μας επιτρέπουν οι χορηγίες που έρχονται. Οι στόχοι είναι μία καλή εμφάνιση σ’ αυτήν την κατηγορία και η κατάκτηση μιας καλής θέσης, όχι προνομιούχου θέσης γιατί δεν αντέχει το μπάτζετ των επαρχιακών ομάδων την Α1 Εθνική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είδα πολλά νέα κορίτσια στην ομάδα, αλλά και κορίτσια που προέρχονται από τα σπλάχνα της ΕΑΛ, τελείωσαν τις σπουδές τους και επέστρεψαν στην ομάδα. Αυτό μας τιμά ιδιαίτερα».
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Στο «τιμόνι» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΕΑΛ θα βρίσκεται και φέτος ο Πέτρος Πνάκας, ενώ το τεχνικό τιμ στελεχώνουν ένας από τους πλέον έμπειρους προπονητές στο χώρο με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Σωκράτης Παπαστεργίου και ο γυμναστής Γιώργος Καλαμπούκας.
«Έχουμε πιστεύω την πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας και στόχος μας είναι αφενός η άνετη παραμονή και αφετέρου να συνεχίσουμε την παράδοση που έχουμε στα τμήματα υποδομής δηλαδή να φτάνουμε στους τελικούς των πανελληνίων πρωταθλημάτων ανά ηλικιακή κατηγορία» υπογράμμισε ο Πέτρος Πνάκας μιλώντας για τη νέα χρονιά και συνέχισε:
«Φέτος θα είμαστε στον βόρειο όμιλο και πιστεύω ότι από αγωνιστικής πλευράς θα είναι ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα της Α2 Εθνικής. Πάρα πολλές ομάδες εκ των οποίων όποια και να ανέβει θα είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί στην Α1 Εθνική. Πρέπει να γίνει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν αξίζει αυτό το πρωτάθλημα γι΄ αυτές τις ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας» τόνισε ο Πέτρος Πνάκας, ενώ από την πλευρά του ο Σωκράτης Παπαστεργίου επισήμανε:
«Η ομάδα παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της που είναι να αναδεικνύει τα παιδιά από τις υποδομές της. Φέτος πάλι η ομάδα είναι νεανική και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πάντα πιστεύω θα είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Δεν βάζουμε στόχο την άνοδο αλλά έχουμε ομάδα πολύ ανταγωνιστική».

Τι είπαν οι αθλήτριες

Λίνα Κουτσογιάννη: «Είμαστε μία νεανική ομάδα κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός και όρεξη για δουλειά. Στόχοι της ομάδας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σ’ αυτό είμαι σίγουρη θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και ο προπονητής μας ο Πέτρος Πνάκας. Από κει και πέρα όσο γρηγορότερα έρθει η παραμονή θα μας δώσει τη δυνατότητα να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Μαίρη Μπούκουρα: «Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δουλέψουμε σκληρά, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και ελπίζω να πάνε όλα καλά».
Νικολέτα Τίκα: «Στόχος μας φυσικά η παραμονή και στη συνέχεια να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε την υψηλότερη θέση που μπορούμε, είμαστε αισιόδοξες και θέλουμε να ευχαριστηθούμε το βόλεϊ που θα παίζουμε».
Βασιλική Διάλα: «Για μένα είναι μία καινούργια ομάδα. Πρώτη φορά κάνω μεταγραφή και ευελπιστώ τα καλύτερα. Θέλουμε σίγουρα την παραμονή και φυσικά δεν θα πούμε όχι στην άνοδο εάν έρθει. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και είμαστε αισιόδοξες».


Οι αλλαγές στο ρόστερ
Αποκτήθηκαν: Μπούκουρα (Άργος), Διάλα (Αργώ Βόλου)
Επέστρεψαν: Καραναστάση, Ι. Γίτση
Παρέμειναν: Κουτσογιάννη, Τίκα, Δούρου, Κοντονάσιου, , Τάση, Σταυροθόδωρου, Παπακώστα, Εβ. Γίτση, Παπαθανασίου, Μαργαριτοπούλου, Εξάρχου.
Παραχωρήθηκαν με υποσχετική: Παπαστεργίου (Βριλήσσια), Μπέη (Κηφισιά), Νούσια (Νάξο), Μιχαλιού (Ν. Γενιά Θεσσαλονίκης).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass