ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

12 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα σωματεία!

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ, ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ - ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΥΛΗ - ENTYΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ VOUCHER ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΘΑ ΧΤΙΣΘΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 21:03

12 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στα σωματεία της χώρας με μοναδικό κριτήριο τα τμήματα που έχουν να είναι ενεργά.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε χθες στη Λάρισα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στους εκπροσώπους αθλητικών φορέων και σωματείων, ενώ ανέλυσε και το σύστημα των εκλογών όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη γραμματεία της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, θα ψηφίσουν μόνο τα ενεργά σωματεία και οι εκλογές θα μπορούν να γίνουν και σε κατά τόπους ενώσεις, εφόσον ο αριθμός των σωματείων θα ξεπερνάει κάποιον αριθμό, μίλησε για δέκα. Θα υπάρχουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο (« αθλητισμός δεν έχει παρατάξεις» είπε χαρακτηριστικά) όπου θα υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι και εφόσον κάποιος πάρει πάνω από 25% θα συμμετέχει ως σύμβουλος και υποψήφιοι σύμβουλοι (κάθε σωματείο θα μπορεί να ψηφίσει το 50%+1 των υποψηφίων).
Δικαίωμα υποψηφιότητας για την προεδρία δεν θα έχουν άτομα ηλικία άνω των 71 ετών, ενώ οι άνω των 71 ετών μπορούν να μετέχουν σε επιτροπές ή να είναι υπάλληλοι ομοσπονδιών.
Είπε ότι θα πρέπει τα σωματεία που θα ψηφίσουν να είναι 20 μέρες πριν γίνουν οι εκλογές στις ομοσπονδίες στο μητρώο σωματείων, ενώ θα υπάρχει και δικαστικός αντιπρόσωπος.
Επίσης θα φέρει αλλαγές στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όπου τώρα είναι αμισθί πρόσωπα, αλλά θέλει να την αναβαθμίσει και να κάνει πιο αποτελεσματικό το έργο της και να γίνει έμμισθη επιτροπή.
Αυτά ήταν τα κύρια σημεία που τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους αθλητικών φορέων και σωματείων κατά τα διάρκεια συζήτησης που έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε αίθουσα του κλειστού της Νεάπολης, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του προέδρου του ΕΑΚ Γιάννη Κουρδή.
Παράλληλα κράτησε και μια πρόταση που του έκανε ο προπονητής χάντμπολ, γυμναστής Βασίλης Γκουράβας λέγοντας ότι διάβασε στη Ρουμανία ότι δόθηκαν voucher για τον αθλητισμό… Μια πρόταση που άκουσε με ενδιαφέρον ο υφυπουργός. Παράλληλα απάντησε για ευρωπαϊκά αθλητικά προγράμματα στον πρόεδρο της ΕΑΛ Γιάννη Περουλάκη (μίλησε για ΕΣΠΑ στον αθλητισμό) λέγοντας ότι άρχισε η εκμετάλλευση ευρωπαικών προγραμμάτων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό γιατί ΕΣΠΑ για τον αθλητισμό δεν υπάρχει.
Τέλος, σε ερώτηση του αντιπροέδρου του ΓΣ Τυρνάβου Γιάννη Ευαγγέλου για την επιχορήγηση σωματείων ότι θα είναι άπαξ σαν βοήθημα για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.
Στη συνάντηση εκτός των προαναφερομένων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας Κώστα Τσιτώτας, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΚΑΘ κ. Ζέικος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αισθητικής Γυμναστικής Γιώργος Βαιόπουλος, ο εκπρόσωπος του τζούντο κ. Αντωνίου, το πρώην μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σάββας Τσοπούρογλου, η αντιδήμαρχος Κιλελέρ κα Βάνα Χλιάπη - Γκουνιαρούδη και εκπρόσωποι σωματείων: Νάκας (ερασ. ΑΕΛ), Γκαμπέτας (ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ), Γ. Μαλάκος (ΓΣΛ-Ολύμπια), Χρ. Καραμούτης (Αστραπή Ν. Πολιτείας), Ζεϊμπέκης (ΔΙΑΣ), Αντώνης Καρκαντός (Νικη), Χονδρονάσιος (Όγχηστος Πλατυκάμπου) οι εκπρόσωποι της πάλης Αλ. Λίτσιος, Μάρκου, η παγκόσμια πρωταθλήματα πάλης στην άμμο Κατερίνα Πιτσιάβα και άλλοι.
Μια συζήτηση που κράτησε πάνω από τρεις ώρες και ο κ. Αυγενάκης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα με κύριο χαρακτηριστικό σχεδόν όλων να εγκωμιάζουν τον νέο αθλητικό νόμο, αλλά κυρίως να αναφέρονται με θερμά λόγια στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ.

 

ΠΕΡΙ ΕΡΓΩΝ
Εκτός της αναβάθμισης του Αλκαζάρ που ανακοινώθηκε στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυεγνάκης μίλησε για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τον κλειστό στίβου της Νεάπολης λέγοντας ότι «δεν γίνεται να κάνουμε εγκαταστάσεις και να αφήνουμε στην τύχη τις υπόλοιπες».
Επίσης θα δοθεί άδεια στο κλειστό του Αλκαζάρ, ενώ εγκωμίασε τη διοίκηση του ΕΑΚ για τα έργα που έγιναν στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αλλά κυρίως το κλειστό του Αγίου Θωμά.

 

ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ
Στην επίσκεψη που έκανε στα γραφεία του ΕΑΚ δέχθηκε ως δώρο από την επιτροπή διοίκησης μία εικόνα του Αγίου Νέστωρα που την έδωσε ο πρόεδρος Γιάννης Κουρδής δηλώνοντας ότι στη μνήμη του (προστάτης των αθλητών) θα γίνει σε χώρο του εθνικού σταδίου Αλκαζάρ ένα εκκλησάκι.

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και με δύο αστέρες της πρωταθλήτριας ΑΕΛ, τον Γιάννη Αλεξούλη (ήταν με τη ιδιότητα του αντιδημάρχου) και τον Μιχάλη Ζιώγα (υπεύθυνος του τμ. Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Λάρισας). Ο Αλεξούλης του μετέφερε και αίτημα του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη να τοποθετηθεί σύστημα γεωθερμίας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.

 

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
Στο ανακαινισμένο κλειστό του Αγίου Θωμά είχε εντυπωσιακή υποδοχή όπου έπαιξε χάντμπολ ενώ φωτογραφήθηκε με το Νίκο Πάκα παράγοντα σύμβολο του λαρισινού μπάσκετ.
Μάλιστα άκουσε και μια μαντινάδα από τον Βασίλη Γκουράβα:
Αξιότιμε υπουργέ,
η Λάρισα σε στηρίζει,
Και είναι σήμερα εδώ
και σε καλωσορίζει...
Αν ήταν η πολιτική
στα αθλήματα Λευτέρη,
εκατοντάδες κύπελλα
θα μας είχες φέρει.
Μα αφού είναι η πολιτική
το άθλημα το δικό σου
Αμέτρητα τα κύπελλα,
μαζί και του ΧΑΝΤΜΠΟΛ...
Στο ενεργητικό σου.
Η ευθύνη πέφτει πάνω σου βαριά,
Όμως θα πω μια λέξη...
Λευτέρη Αυγενάκη...
προχώρα εσύ μπροστά,
και όποιος θέλει,
θα μείνει και θα αντέξει!!!

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass