Ανεμος ανανέωσης για ομοσπονδίες και επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού

*ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 71 ΕΤΩΝ *ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ *Ο ΒΡΑΔΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2020 21:10

«Ανοικτή συζήτηση με αθλητικά σωματεία και φορείς για σχέδιο νόμου που βγαίνει στη διαβούλευση. Τι αλλάζει, πώς θα γίνουν εκλογές, πώς θα ψηφίζουν μόνο τα νόμιμα κι ενεργά σωματεία του Μητρώου, πώς θα κατανεμηθεί η επιχορήγηση των 12 εκατ. ευρώ; Γόνιμος διάλογος, λύσαμε απορίες».


Αυτό είναι το σχόλιο που ανήρτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λάρισα, όπου είχε επαφές με αθλητικά σωματεία, τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Και βέβαια η Λάρισα χθες είχε την τιμητική της, καθώς οι ανακοινώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού πήραν πανελλήνια διάσταση και χθες το πρωί μιλώντας στην «Ε» διευκρίνισε ότι οι άνω των 71 ετών τελικά θα είναι μόνο σε επιτροπές ή έμμισθοι υπάλληλοι των ομοσπνδιών και υποψήφιοι σύμβουλοι.
Με βάση αυτά που είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε μήνυμα ανανέωσης στις ομοσπονδίες και πλέον προχωράνε οι διαδικασίες του μητρώου των σωματείων.
Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσληφθέντες στα κοινωφελή προγράμματα να εργαστούν περισσότερο από 8 μήνες λόγω των αναγκών και των συνθηκών, ενώ είπε ότι οι αθλητές βοήθησαν στον κόσμο να ξεπεράσει πολλά προβλήματα από τον κορονοϊό χάρη στο πρόγραμμα «Ζήσε αθλητικά».
Τέλος, αναφέρθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που «πλήγωσε» και τη Λάρισα με την απόφαση για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ να εισηγηθεί αποβολή από το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας.
Θα αλλάξει σύνθεση η επιτροπή όπου δεν θα μετέχουν συνταξιούχοι αλλά έμμισθες αναγνωρισμένες προσωπικότητες.
ΚΑΙ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Ο Λευτέρης Αυγενάκης προτίμησε τα παράλια της Λάρισας για διανυκτέρευση και έδειξε ικανότητες και στο μπιτς βόλεϊ.
Μάλιστα σε μεταμεσονύκτια αναμέτρηση (ο υφυπουργός πρωί και βράδυ ασχολείται με τα αθλητικά...) και σε εντυπωσιακό γήπεδο μπιτς βόλεϊ που βρίσκεται στην παραλία του Αγιόκαμπου και ανήκει σε ιδιώτη, έπαιξε με στενούς του συνεργάτες.
Παίχτηκε αγώνας με ομάδες τεσσάρων παικτών στα πέντε σετ. Μάλιστα η νικήτρια ομάδα κατάφερε να γυρίσει το σκορ, ενώ έχανε 2-0 σετ, σε αγώνα που έληξε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα!
Το βόλεϊ στην προχθεσινή εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΚΕΛ Αστέριο Πατσιούρα και τον γενικό γραμματέα Βασίλη Ακριβούλη, ενώ η μοναδική αθλήτρια που έδωσε το παρών ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια beach wrestling Κατερίνα Πιτσιάβα, γνώριμη του Λευτέρη Αυγενάκη από τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν πέρυσι στην Πάτρα. Ήταν σημαιοφόρος στην τελετή λήξης αφού πήρε χρυσό μετάλιο.
Τέλος, πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι από τα νέα γενιά των ανθρώπων του αθλητισμού, όπως ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Άρης Γκαμπέτας και ο Χρήστος Ζεϊμπέκης του Α.Σ. Δίας Λάρισας σωματείο TAE KWON DO με διακρίσεις. Η Λάρισας αρχίζει και βγάζει νέους εκπροσώπους. Ακόμα είδαμε τον πρόεδρο του Αστέρα Κώστα Μπαζάκη.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass