Ηχησαν τα «κανόνια» στον τελικό

*Η Αρσεναλ νίκησε την Τσέλσι 2-1

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2020 20:43

Η Αρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας για 14η φορά στην Ιστορία της. Οι «κανονιέρηδες» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στη νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι.


Στο λονδρέζικο ντέρμπι στο Γουέμπλεϊ οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ στο 5’ με τον Πούλισικ, ξεκινώντας ονειρικά τον τελικό. Στο 28’ ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε από την άσπρη βούλα και ο ίδιος στο 68’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η Τσέλσι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κόβασιτς στο 73’. Ο Παπασταθόπουλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 88’ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τίτλο στο «νησί».
Η Αρσεναλ με την κατάκτηση του κυπέλλου εξασφάλισε μια θέση στους ομίλους του Europa League της ερχόμενης περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός έφερε την επίσημη ονομασία Heads Up FA Cup Final, καθώς ήταν αφιερωμένος στην εκστρατεία Heads Up, η οποία προωθεί την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Τίρνι (90+13’ Κολάζινατς), Λουίζ (88’ Παπασταθόπουλος), Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τσάκα, Θεμπάγιος, Μπεγερίν, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέ (82’ Ενκετιά), Πεπέ
ΤΣΕΛΣΙ (Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα (35’ Κρίστενσεν), Ζουμά, Ρούντιγκερ (78’ Χάντσον-Οντόι), Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αλόνσο, Μάουντ (78’ Μπάρκλεϊ), Ζιρού (78’ Έιμπραχαμ), Πούλισιτς (49’ Πέδρο)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass