ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Αλκαζάρ επέστρεψε στη ζωή μας, με το μουσείο της ΑΕΛ να έρχεται...

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2020 20:26

Αλκαζάρ, ένα γήπεδο - μια ιστορία για την πόλη και την αγαπημένη μας ΑΕΛ. Ξεχασμένο απ’ όλους αρχίζει να ζωντανεύει δίνοντας ζωή στην πόλη και κυρίως στη συνοικία του Ιπποκράτη.


Αυτό είναι καθαρά έργο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια που με την ενεργητικότητά του και την αγάπη του με ό,τι ασχολείται φέρνει ξανά στη ζωή μας τον πιο αγαπημένο χώρο της πόλης. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που πέρασαν από τότε που το Αλκαζάρ κάθε Κυριακή ήταν ο «πνεύμονας ζωής» του θεσσαλικού κάμπου.
Ελλάδα, Τούμπα, Αλκαζάρ και Καλογρέζα μου θα ξανατραγουδήσουμε... Και στο γήπεδο που πανηγυρίσαμε ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και δύο Κύπελλα Ελλάδας ελπίζω να έρθουν και νέα πανηγύρια...
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στη συμβολή που είχαν για να ξαναγίνει το Αλκαζάρ του περιφερειάρχη Θεσσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της επιτροπής διοίκησης του σταδίου με επικεφαλής τον Γιάννη Κουρδή.
Χάρηκα ακόμα περισσότερο που ο κ. Κούγιας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε, χάρη στην καλαισθησία που τον διακρίνει, τη διακόσμηση του Αλκαζάρ που είναι μία ολόκληρη διαδικασία αναβάθμισης της αισθητικής του χώρου. Από την αρχαιότητα ακόμη, οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να ζουν σε χώρους που όχι απλά θα διαβιούν, αλλά θα ζουν ευχάριστα και ποιοτικά.
Και θα δώσει άλλη αθλητική διάσταση η κατασκευή τού αγάλματος του Μπλιώνα που αποτελεί σύμβολο κατά της βίας, αλλά και οι τοιχογραφίες των Μητσιμπόνα, Κουκουλίτσιου, Μουσιάρη, Μήλος που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όλων των ποδοσφαιριστών της Λάρισας.
Καθένας από εμάς έχει την προσωπική ανάγκη να διαμορφώνει τον χώρο που ζει ανάλογα με την αισθητική του, τοποθετώντας σε αυτόν αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν μέρος του εαυτού του και αυτό θα γίνει και με το μουσείο της ΑΕΛ που ήταν στόχος χρόνων για την ομάδα. Αν η προσθήκη ενός πίνακα ή ενός καθρέφτη, μπορεί να αλλάξει από τη διάθεσή μας έως και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα καθημερινά, ας φανταστεί κάποιος τι μπορεί να αλλάξει ένα ολόκληρο μουσείο αφιερωμένο σε μια ομάδα σήμα-κατατεθέν μιας πόλης, της αγαπημένης μας ΛΑΡΙΣΑΣ.
Βέτα Λεβαντή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass