Πρεμιέρα με ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την ΑΕΛ

ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2020 21:00

Πραγματοποιήθηκε χθες, μετά κόπων και βασάνων (καθώς παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα κυρίως με τον ήχο στη ζωντανή μετάδοση της κλήρωσης, γεγονός που καθυστέρησε αρκετά τη διαδικασία) η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League (τη «βυσσινί» ΠΑΕ εκπροσώπησε ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Χρίστος Κούγιας).

Η ΑΕΛ θα ξεκινήσει τον φετινό μαραθώνιο από την Τούμπα όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, μετά από σχετικό αίτημα του Δικεφάλου λόγω του νοκ-άουτ αγώνα με την Μπενφίκα στις 15 Σεπτεμβρίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
Επίσης το ντέρμπι της πρεμιέρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα αναβληθεί, καθώς το συγκεκριμένο ζευγάρι θα παίξει στις 12 Σεπτεμβρίου στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Συνοπτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΑΕΛ στη Super league 2020-2021:
1η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΛ
2η Αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννενα - ΑΕΛ
3η Αγωνιστική: ΑΕΛ - Παναθηναϊκός
4η Αγωνιστική: Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ
5η Αγωνιστική: ΑΕΛ - Αστέρας Τριπολης
6η Αγωνιστική: ΑΕΛ - Άρης
7η Αγωνιστική: ΝΠΣ Βόλος - ΑΕΛ
8η Αγωνιστική: ΑΕΛ - Λαμία
9η Αγωνιστική: ΑΕΚ - ΑΕΛ
10η Αγωνιστική: ΑΕΛ - Ατρόμητος
11η Αγωνιστική: Παναιτωλικός - ΑΕΛ
12η Αγωνιστική: ΑΕΛ-ΟΦΗ
13η Αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΛ
14η Αγωνιστική: ΑΕΛ-ΠΑΟΚ
15η Αγωνιστική: ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννενα
16η Αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΛ
17η Αγωνιστική: ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης
18η Αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ
19η Αγωνιστική: Άρης-ΑΕΛ
20η Αγωνιστική: ΑΕΛ-ΝΠΣ Βόλος
21η Αγωνιστική: Λαμία-ΑΕΛ
22η Αγωνιστική: ΑΕΛ-ΑΕΚ
23η Αγωνιστική: Ατρόμητος-ΑΕΛ
24η Αγωνιστική: ΑΕΛ-Παναιτωλικός
25η Αγωνιστική: ΟΦΗ-ΑΕΛ
26η Αγωνιστική: ΑΕΛ-Ολυμπιακός
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Το ίδιο σύστημα πλέι οφ και πλέι άουτ θα ισχύσει και τη νέα σεζόν 2020-21 στη Super League, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής. Συγκεκριμένα, προβλέπονται πλέι οφ για τις θέσεις 1-6, από τις οποίες θα προκύψει ο πρωταθλητής Ελλάδας 2021 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14 για να υποβιβαστεί μία ή ενδεχομένως και δύο ομάδες (έπειτα από μπαράζ), στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Το αίτημα του Απόλλωνα Σμύρνης και του ΠΑΣ Γιάννινα να ξεκινήσουν τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη Super League ετεροχρονισμένα, έγινε δεκτό. Έτσι με καθυστέρηση τριών αγωνιστικών θα ριχτεί στη «μάχη» του πρωταθλήματος ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ με καθυστέρηση δύο αγωνιστικών θα ξεκινήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Συγκεκριμένα, το αίτημα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν να μην αγωνιστεί τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες είχε υποχρεώσεις για τα μπαράζ. Εν τέλει, κατόπιν ψηφοφορίας αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Απόλλων Σμύρνης. Λίγο περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί ζήτησε και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στην ομάδα των Ιωαννίνων εγκρίθηκαν δύο αγωνιστικές.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Μετά την οριστική συμφωνία των πέντε ΠΑΕ που δεν είχαν τηλεοπτική στέγη με τη NOVA (ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης και Βόλος) εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, όπως επίσης και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17), της ίδιας σεζόν.
Ακόμη, εγκρίθηκε το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος Super League Interwetten 2020-21, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να απέχουν οι εκπρόσωποι της Super League από την επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αποφάσεις της.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass