Ομάδα από μέταλλο ο Φαλανιακός

ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ 3-1 ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 6-3 ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΙΚΑΙΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ «ΔΥΟ ΣΤΑ ΔΥΟ» - Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 21:17

Σ’ ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι στο γήπεδο Νίκαιας, όπου σημειώθηκε διπλή ανατροπή, ο Φαλανιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Παναγροτικού με 6-3, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1 (στο 61’).

Ήταν αναμφισβήτητα το κορυφαίο παιχνίδι της χθεσινής 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, καθώς προσέφερε πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ, αλλά και συγκινήσεις. Ο Φαλανιακός για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε ιδιαίτερα παραγωγικός στην επίθεση, παραβιάζοντας (όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Πύρρο) έξι φορές την αντίπαλη εστία, με τους Τσιάκο, Χρ. Λυγούρα και Παπαδόπουλο να πετυχαίνουν από δύο γκολ έκαστος. Από την άλλη πλευρά ο Παναγροτικός, αν και νεοφώτιστος, έδειξε ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα αν ήταν λίγο τυχερός (είχε δοκάρι σε διπλή φάση στο 68’ για να κάνει το 4-2) θα μπορούσε να είχε δώσει διαφορετική εξέλιξη στην αναμέτρηση.
Στο πρώτο μέρος ο Φαλανιακός είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Παναγροτικός αποδείχθηκε πιο επικίνδυνος, καθώς στο 3’ με τον Χουσενάι και στο 39’ με τον Γκανάβα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ.
Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 41’, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Ηλ. Πανταζή, ο Χρ. Λυγούρας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και στο 45’ ισοφάρισαν με τον Βλαχάκη.
Τα πρώτα λεπτά τη επανάληψης ανήκουν στον Παναγροτικό, ο οποίος στο 52’ και πάλι με τον Βλαχάκη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ, ενώ στο 61’ ο Γκανάβας έγραψε το 3-1.
Η είσοδος του Παπαδόπουλου στο παιχνίδι αποδείχθηκε σωτήρια για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 64’ ο νεαρός επιθετικός μείωσε σε 3-2 και έβαλε τον Φαλανιακό ξανά στο παιχνίδι.
Μία από τις πιο καθοριστικές φάσεις του αγώνα σημειώθηκε στο 68’, όταν αρχικά ο Γκουντίκας έστειλε από κοντά την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βλαχάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντιντή για να γράψει το 4-2. Αντ’ αυτού στο 70’ ήρθε και πάλι ο Παπαδόπουλος, ο οποίος βρήκε δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 3-3.
Η ψυχολογία πλέον ήταν με το μέρος των φιλοξενουμένων, που στο 76’ πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον Χρ. Λυγούρα (3-4), ενώ στη συνέχεια «μίλησε» ο ικανότατος επιθετικός Τσιάκος, ο οποίος στο 81’ έγραψε -με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ- το 3-5 και στο 88’ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 3-6.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ (Ε. Μπρισίμης): Χαβίλας, Μπέτσιος, Ψαρούλης, Περήφανος, Τσούρας (64’ Γεωργόπουλος), Παπακώστας, Φάσσας (50’ λ.τ. Ανδρεόπουλος), Χουσενάι (64’ Ξιώνης), Βλαχάκης (76’ Καραφέριας), Αλατάς (50’ Γκουντίκας), Γκανάβας.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νεμπεγλέρας): Ντιντής, Ηλ. Πανταζής, Ντανίκας (46’ Καρακίτσιος), Γ. Πανταζής (62’ Παπαδόπουλος), Γιαννακόπουλος, Β. Λυγούρας (83’ Κολοβός), Νάστας, Αντωνόπουλος, Χρ. Λυγούρας (85’ Μ. Πανταζής), Τσιάκος, Μπλέντι.
* * *
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της χθεσινής ημέρας ο Δωτιέας Αγιάς, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, πέρασε από το Μαυροβούνι κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 3-0 χάρη στα γκολ των Μακρή (7’, 69’) και Φουκαλά (77’, δοκάρι είχε ο Τσιρογιάννης στο 10’), ενώ με νίκη συνέχισε και ο Δαμασιακός, ο οποίος επικράτησε μετά από ανατροπή της Δόξας Αργυροπουλίου με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9’ με τον Τζατζάκη, ενώ οι γηπεδούχοι σκόραραν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 82’ και στο 89’ με τους Γεωργαντζά και Βίδρα αντίστοιχα.
Εντός έδρας απώλεια κατέγραψε η ομάδα του Κιλελέρ, η οποία αν και άνοιξε το σκορ στο 31’ με τον Γκαραλιάκο δεν μπόρεσε να διασφαλίσει τη νίκη, καθώς ο Αχιλλέας Φαρσάλων ισοφάρισε στο 79’ σε 1-1 με τον Γανό και «έκλεψε» τον βαθμό.
Σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, Δόξα Βλαχογιαννίου και Αστραπή Ν. Πολιτείας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21’ με τον Αλεξίου, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 32’ με τον Ταρταμπούκα, ενώ στο 70’ ο ίδιος παίκτης έκανε την ανατροπή γράφοντας το 1-2. Τελικά η Δόξα απέφυγε το «βατερλό» και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας με τον Γελαλή στο 82’, ενώ στο 90’ έμεινε με έναν παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Λάκης.
Πρώτη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας για τη Δήμητρα Γιάννουλης, η οποία πέρασε αλώβητη από τους Γόννους, κερδίζοντας τον τοπικό Όλυμπο με 3-1. Οι Μπόντε και Ραμάι έδωσαν στο πρώτο μέρος προβάδισμα δύο τερμάτων στους «πράσινους» μέσα σε διάστημα 4 λεπτών (34’ και σο 38’), για να μειώσουν οι γηπεδούχοι σε 1-2 στο 64’ με τον Μπάνο. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 83’ ο Μπόντε με πέναλτι σφραγίζοντας τη νίκη της Δήμητρας.
Χαμόγελα και στο στρατόπεδο του Αμπελωνιακού, ο οποίος κέρδισε το πρώτο του φετινό τρίποντο, καθώς έκαμψε την αντίσταση του Αβέρωφ με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ των γηπεδούχων ο Αλεξόπουλος στο 74’.
Νίκη εκτός έδρας που ήταν η πρώτη στον φετινό μαραθώνιο της Α’ ΕΠΣΛ πανηγύρισε ο Πύρρος, ο οποίος στάθηκε όρθιος στο γήπεδο Αμπελιάς, κερδίζοντας τον τοπικό Ολυμπιακό με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Γαλάνη (27’) και Νικούλη (51’ πέν.), θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις σε 1-2 με τον Σουφχάρα.
Τέλος, ο Σμόλικας Φαλάνης πήρε τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα, αφού για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Τύρναβος 2005 δεν προσήλθε να αγωνιστεί.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σμόλικας-Τύρναβος 2005    3-0 (ά.α.)
Μαυροβούνι-Δωτιέας Αγιάς    0-3
Κιλελέρ-Αχιλλέας Φ.    1-1
Βλαχογιάννι-Αστραπή ΝΠ    2-2
Γόννοι-Δήμητρα Γιάνν.    1-3
Αμπελωνιακός-Αβέρωφ    1-0
Δαμασιακός-Αργυροπούλι    2-1
Αμπελιά-Πύρρος    1-2
Παναγροτικός-Φαλανιακός    3-6

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φαλανιακός    12-4    6
Δωτιέας Αγιάς    5-0    6
Δαμασιακός    4-2    6
Κιλελέρ    3-1    4
Αστραπή ΝΠ    4-3    4
Δήμητρα Γιάνν.    4-3    3
Σμόλικας    3-2    3
Μαυροβούνι    3-3    3
Αμπελωνιακός    2-2    3
Παναγροτικός    6-7    3
Πύρρος    3-7    3
Αχιλλέας Φ.    1-1    1
Αμπελιά    2-3    1
Αβέρωφ    1-2    1
Βλαχογιάννι    2-4    1
Γόννοι    1-3    0
Αργυροπούλι    2-5    0
Τύρναβος 2005    0-6    0
*Εκκρεμούν οι αποφάσεις για τα παιχνίδια του Τυρνάβου 2005.
*Αχιλλέας Φ. και Γόννοι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(11/10, 16:30)
Αχιλλέας Φ.-Σμόλικας
Αστραπή ΝΠ-Μαυροβούνι
Δήμητρα Γιάνν.-Κιλελέρ
Αβέρωφ-Βλαχογιάννι
Αργυροπούλι-Γόννοι
Τύρναβος 2005-Δωτιέας Αγιάς
Πύρρος-Αμπελωνιακός
Φαλανιακός-Δαμασιακός
Παναγροτικός-Αμπελιά

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass