Γκάλης και πέντε Ενώσεις στηρίζουν Φασούλα - Ρεντζιά

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2020 20:37

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ ο μεγαλύτερος παίκτης που ανέδειξε η χώρα ο Νίκος Γκάλης παίρνει θέση για τις ερχόμενες αρχαιρεσίες του αθλήματος και στηρίζει την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα και Ευθύμη Ρεντζιά, λέγοντας

χαρακτηριστικά: «Δεν θα τους πρόδιδα ποτέ και για κανέναν λόγο».
Ο Νίκος Γκάλης μίλησε στο site του Over FM, γιατί… ενοχλήθηκε. Κι ενοχλήθηκε γιατί κάποιοι θέλησαν (δεν είναι η πρώτη φορά) να εκμεταλλευτούν το όνομά του.
- Δημοσιεύματα θέλησαν να εμπλέξουν το όνομά σου στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ. Νίκο, τι απαντάς;
«Εγώ δε θέλω να επηρεάσω κανέναν. Αυτοί που θα ψηφίσουν στις εκλογές, θα κάνουν τις επιλογές τους. Εγώ θέλω ΜΟΝΟ το καλό του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύω ότι και οι πρώην συμπαίκτες μου γνωρίζουν τις ανάγκες του αθλήματος».
- Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νίκος Γκάλης, μετά τόσα χρόνια, να στραφεί απέναντι σε παλιούς του συμπαίκτες;
«Δε θα τους πρόδιδα ποτέ και για κανέναν λόγο. Και όσοι με γνωρίζουν προσωπικά ξέρουν ότι έτσι ζω τόσα χρόνια. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής».
- Την επόμενη μέρα της ΕΟΚ, με τη νέα διοίκηση, έχεις διάθεση να ασχοληθείς με τα κοινά, αν δεχθείς πρόταση;
«Εγώ είμαι εδώ πάντα, για να βοηθήσω. Να βγει με το καλό η νέα διοίκηση κι εδώ είμαστε». Η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα σχολίασε τις αναφορές του Νίκου Γκάλη στα σενάρια που τον συνδέουν με τις εκλογές κι εξήγησε πως «η επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ θα έχει τον Νίκο Γκάλη στην Ομοσπονδία, στον ρόλο και στον χρόνο που εκείνος θα επιλέξει».
Αναλυτικά:
«Αγαπητοί φίλοι,
Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, διαβάσαμε τις δηλώσεις του Νίκου Γκάλη, που είπε αναφερόμενος στις εκλογές της ΕΟΚ: «Εγώ θέλω μόνο το καλό του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύω ότι οι πρώην συμπαίκτες μου γνωρίζουν τις ανάγκες του αθλήματος. Δεν θα τους πρόδιδα ποτέ!
Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι έτσι ζω τόσα χρόνια. Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής».
Ο Νίκος τα είπε όλα με λίγα λόγια. Όπως έκανε πάντα. Το μοναδικό που έχουμε να πούμε εμείς, είναι ότι μας έκανε ξανά υπερήφανους. Όπως έκανε πάντα! Η επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ θα έχει τον Νίκος στην Ομοσπονδία, στον ρόλο και στον χρόνο που εκείνος θα επιλέξει.
Όπως αξίζει στον κορυφαίο όλων!
Με τιμή,
Παναγιώτης Φασούλας
Μέμος Ιωάννου
Φάνης Χριστοδούλου
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Ευθύμης Ρεντζιάς».
ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Οι ΕΣΚΑΝΑ, ΕΚΑΣΚ, ΕΣΚΑΒΔΕ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ εξέφρασαν την προτίμησή τους για τον νέο πρόεδρο, καθώς με δημόσια επιστολή τους στηρίζουν την «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ, θεωρώντας τον ως το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της Ομοσπονδίας.Την ίδια επιστολή προσυπογράφει ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Γιάννης Τσούμης.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητοί φίλοι,
Με σεβασμό στο παρελθόν και το παρόν -άλλωστε είμαστε κομμάτι του- αλλά με το βλέμμα στο μέλλον και στην επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ, ανακοινώνουμε ότι εν όψει των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στεκόμαστε στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα.
Συντασσόμαστε μαζί του στη νέα προσπάθεια, για να έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες στο ελληνικό μπάσκετ, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είμαστε απέναντι σε κάποιον άλλον. Το αντίθετο! Το ελληνικό μπάσκετ μάς χρειάζεται όλους. Μας θέλει ενωμένους και δυνατούς. Δεν διαγράφουμε τίποτα από όσα έχουν γίνει ως τώρα, όμως «ζω σημαίνει εξελίσσομαι». Οφείλουμε λοιπόν να εξελιχθούμε, εναρμονιζόμενοι στην εποχή μας, με βελτιωμένο τρόπο διοίκησης, αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, μα πάνω απ’ όλα διατηρώντας σταθερές τις αθλητικές αξίες και αρχές.
Οι αρχές αυτές, που μας διέπουν από την πρώτη ημέρα που ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, θα είναι οδηγός και σε αυτήν τη συνεργασία και συμπόρευση με τον Παναγιώτη.
Με τιμή και μπασκετικούς χαιρετισμούς,
Βαγγέλης Λυμπεράτος, πρόεδρος ΕΣΚΑΝΑ
Μπάμπης Μαρκάκης, πρόεδρος ΕΚΑΣΚ
Κώστας Νικάκης, πρόεδρος ΕΣΚΑΒΔΕ
Ιωάννης Παλάτος, επίτιμος πρόεδρος ΕΣΚΑΝΑ
Αντώνης Παπαγιαννούλης, πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΜ
Λάζαρος Σαββίδης, πρόεδρος ΕΚΑΣΔΥΜ
Γιάννης Τσουμής, Α’ αντιπρόεδρος ΕΚΑΣΘ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass