ΣΥΝENTEYΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Γρηγορίου: Δεν λείπει τίποτα από την ομάδα

Τι θα αλλάξει στη συνέχεια - Τι απάντησε για Μόρα και Καρανίκα - Πώς η καραντίνα έκανε καλό στον Πινακά και γιατί η ομάδα θα παίξει καλύτερα στο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 21:03

Απαντήσεις  για όλα τα θέματα έδωσε χθες ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τηρλωντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να μπορέσει να αρχίσει μία διαδικασία έχοντας κάθε φορά διαφορετικούς εκπροσώπους ΜΜΕ.


Ο προπονητής, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της ομάδας που στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια μετράει έναν βαθμό, έδωσε απαντήσεις για όλους και για όλα. Από τις αλλαγές που ετοιμάζει να κάνει στην ομάδα,  την επιστροφή στο Αλκαζάρ, το διαζύγιο με Μόρα-Καρανίκα, τον νέο σταρ της ομάδας, Δημήτρη Πινακά, και για τις μεταγραφικές επιλογές. Αναλυτικά:«Τίποτα δε λείπει από την ομάδα, απλά όλες οι ομάδες μετά από αυτό που συνέβη τον Μάρτιο, αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύο προετοιμασίες, είναι πρωτόγνωρο και ποδοσφαιρικά γιατί αυτό το μοντέλο δεν το ήξερε κανένα προπονητικό τιμ. Κάναμε προετοιμασία τον Μάιο και τον Αύγουστο και φυσιολογικό είναι να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα των ομάδων στο πρωτάθλημα.
Με βάση τα παιχνίδια που έχουμε παίξει, θέλω να τονίσω ότι όλα κρίθηκαν σε λεπτομέρειες που αν ήταν υπέρ μας θα είχαμε διαφορετική βαθμολογική ανάγνωση. Με τον ΠΑΟΚ που είχαμε χάσει με 1-0, είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία στο τέλος, με τον Παναθηναϊκό κάναμε καλή προσπάθεια, πήραμε έναν βαθμό αλλά δεν είμαστε χαρούμενοι. Παίξαμε εκτός έδρας με τον Απόλλωνα και κατά γενική ομολογία έπρεπε να είχαμε κερδίσει σχετικά εύκολα και χάσαμε με πέναλτι, ενώ να επισημάνω ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια, υπήρχαν ισάριθμα λάθη διαιτητών σε περιπτώσεις αποβολών (σ.σ. αναφέρθηκε στον αγώνα με Απόλλωνα Σμύρνης και Αστέρα Τρίπολης). Είναι αδιανόητο με τη χρήση του VAR, ένα πολύτιμο εργαλείο για τους διαιτητές, να μην αξιολογήσουν σωστά τις φάσεις. Με τον Αστέρα Τρίπολης είχαμε ευκαιρία να προηγηθούμε δύο φορές με τον Πινακά και τον Τόρζε, ενώ θα είχαμε ισοφαρίσει με τον Ηλιάδη. Θα μπορούσαν οι λεπτομέρειες να ήταν υπέρ μας και να μην ήμασταν σε αυτήν τη θέση. Για μένα είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε βελτίωση και λύσεις, ώστε να έρθουν νικηφόρα αποτελέσματα. Όλοι οι αγώνες μέχρι τώρα κρίνονται σε λεπτομέρειες και εμείς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να επανέλθουμε στον δρόμο των επιτυχιών μας».

 

*Η ομάδα μέχρι τώρα εκτός έδρας δεν πέτυχε τέρμα, ενώ εντός, παρότι έκανε ευκαιρίες, πέτυχε μόνο δύο τέρματα . Πώς σκέφτεστε να λύσετε αυτό το πρόβλημα;
«Σε αυτό που λέτε έχετε δίκιο και ψάχνουμε πώς μπορούμε να γίνουμε πιο επιθετικοί και να βάλουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή σχηματισμού ή με διάφορες προπονητικές μονάδες ώστε να κάνουμε περισσότερες φάσεις και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Τρεις τελικές έκανε ο Αστέρας και πέτυχε τρία γκολ, εμείς είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά πετύχαμε ένα γκολ από στατική φάση. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε πιο επιθετικό το σχήμα ή να πάρουμε περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε γιατί δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις φάσεις που κάνουμε και την παραγωγή των γκολ. Δεν είχαμε αποτελεσματικότητα και χρειαζόμαστε υπομονή και επιμονή».

 

*Η λέξη έδρα με τον κορονοϊό υπάρχει;
«Η λέξη έδρα δεν υπάρχει για μας, γιατί μετά από όλο αυτό που συμβαίνει για εμάς είναι ανασταλτικός παράγοντας. Γνωρίζουμε τη δυναμική που έχει η έδρα της Λάρισας και μας λείπει».

 

*Ενα παιχνίδι λόγω κορονοϊού αναβλήθηκε για την ΑΕΛ. Τελικά μπορεί να υπάρξει προγραμματισμός σε μία ομάδα;
«Δεν υπάρχει παγκοσμίως προγραμματισμός γι’ αυτό που εξελίσσεται. Εμείς σαν ομάδα είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας εδώ και 15 μέρες για τον αγώνα με τον Άρη. Ξαφνικά δεν έγινε αυτό το παιχνίδι, αλλά φυσικά πάνω από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα προέχει η υγεία. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους παίκτες, ενώ αύριο μπορεί να συμβεί και σε μας... Ο συγκεκριμένος ιός φέρνει το ποδόσφαιρο σε δεύτερη μοίρα. Το ποδόσφαιρο είναι μία ευχάριστη παρένθεση και θα ήταν καταστροφικό να σταματήσει».

 

*Κάθε εβδομάδα υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ομάδα. Πώς επηρεάζει αυτό το γεγονός;
«Συνηθίζεται τη μεταγραφική περίοδο και σε οποιαδήποτε στιγμή υπάρχουν ομάδες που θέλουν να κάνουν μεταγραφές και στο ρόστερ, να υπάρχουν προσθέσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Είναι πρωτόγνωρο, ακόμη και σήμερα (σ.σ. χθες) μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή».

 

*Δηλαδή μπορούμε να έχουμε κάποια έκπληξη;
«Όχι, αλλά μέχρι και σήμερα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφή. Δεν είναι εύκολο αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει αρνητικά τον χρόνο οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή να αποκτήσει φυσική κατάσταση και να ενταχθεί στις προπονητικές μονάδες. Αυτό το συμβάν μπορεί να υπάρξει και να έχουμε τις απαραίτητες βοήθειες».

 

*Θα αλλάξετε σχηματισμό;
«Ο σχηματισμός που έχουμε είναι το 4-2-3-1 όταν κάνουμε επίθεση και το 4-4-2 όταν παίζουμε άμυνα, ενώ χρησιμοποιήσαμε και το 4-3-3. Προσπαθούμε να έχουμε εναλλακτικές σε σχηματισμούς και σκεφτόμαστε πολλά...»

 

*Ο Νικολιάς, ο Κωστής, ο Γκοτζαμανίδης θα βοηθήσουν την ομάδα;
«Η φιλοσοφία στα 17 χρόνια που είμαι προπονητής είναι ότι πιστεύω σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Αν δεν τους πιστεύεις, καλύτερα να τους το πεις γιατί δεν μπορεί να ζητάς κάτι μετά. Το ρόστερ που έχει διαμορφωθεί σε συνεργασία με τον κ. Κούγια μπορεί να ανταπεξέλθει σε καλό επίπεδο. Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Θα το δείτε και εσείς στο μέλλον ότι και οι μικρότεροι και αυτοί που ήρθαν σαν δανεικοί, αλλά και αυτοί που έμειναν από πέρυσι, θα μπορέσουν να προσφέρουν στην ομάδα. Υπάρχει μεγάλο ταλέντο που πρέπει να το συνδυάσουμε με την εμπειρία. Έχουμε 33 αγώνες πρωταθλήματος και κάναμε 4 μόνο χιλιόμετρα. Δεν μπορεί κάποιος στο 4ο ή 5ο παιχνίδι να υποβιβαστεί ή να έχει στεφθεί πρωταθλητής».

 

*Ο Πινακάς είναι ο νέος Λαρισαίος σταρ της ομάδας που διαδέχεται τον Μόρα και τον Καρανίκα που δεν έφυγαν και με βελούδινο διαζύγιο. Αναφέρομαι σε παίκτες που έχουν προέλθει από λαρισινή παραγωγική διαδικασία.
«Εγώ θα σας απαντήσω ειλικρινά. Σαν άνθρωπος που στη ζωή μου έχω περάσει δοκιμασίες και κοινωνικά, κοιτάω το παρόν και το μέλλον. Αν ανατρέξω στο παρελθόν, είτε ποδοσφαιρικά είτε κοινωνικά θα πάει και μένα πίσω. Έχουμε δημιουργήσει ρόστερ, έχουμε πει με τον κ. Κούγια ότι όλοι θα βασιστούν σε Ελληνες ποδοσφαιριστές ταλαντούχους. Πήρα το ρίσκο που δεν το παίρνουν εύκολα άλλοι, να στηρίξω και να βγάλω από τον νομό νεαρούς παίκτες είτε απ’ όλη την Ελλάδα που θα είναι σημαντικό για την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Μετά από πολλά χρόνια να κάνουμε ένα ρόστερ με οποιοδήποτε ρίσκο για να στηριχθεί κάπου. Όταν παίρνεις ρίσκο είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αναταράξεις δεν θα είναι πολύ εύκολα. Το γνωρίζω, το έχω πει και στους ποδοσφαιριστές. Όλα είναι εύκολα όταν ζεις σε ένα εύκολο περιβάλλον. Το δύσκολο είναι στις δύσκολες καταστάσεις να μείνεις σταθερός σε αυτό που δημιουργείς και να τα καταφέρεις. Οι άνθρωποι που μπορούν να πετύχουν κρίνονται μέσα από τα δύσκολα...
Και θα αναφέρω κάτι. Ο Πινακάς πέρυσι ήταν ένας παίκτης της ομάδας κάτω των 19, ένα παιδί που δούλεψε κατά τη διάρκεια της σεζόν και ιδιαίτερα στην καραντίνα που δούλεψε τόσο πολύ που με εξέπληξε το πώς ήρθε τον Μάιο. Είναι ένα σεμνό παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα που αξίζει και που μου έδωσε το δικαίωμα να τον εμπιστευτώ.
Σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει διαφορά χρόνο με τον χρόνο. Αποτελεί το παρόν και θα αποτελέσει και το μέλλον. Είναι ταπεινός, σεμνός, έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία του και πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά του χωρίς να αλλάξει. Του έχω εμπιστοσύνη. Είναι και άλλα παιδιά κάτω των 19 ετών που προωθήθηκαν το καλοκαίρι ή κάποιοι άλλοι νεαροί όπως ο Ηλιάδης, ο Γλυνός που έπαιζαν στον Διαγόρα, ο Γρηγορόπουλος, ο Μαϊδανός, ο Σουλούκος και άλλα πολλά παιδιά που έχουν ταλέντο. Δοκιμάζονται σε δύσκολες καταστάσεις όταν η ομάδα θέλει αποτέλεσμα ή χρειάζεται τη νίκη. Όλα θέλουν μέτρο... Θα δείτε τα επόμενα χρόνια ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια».

 

*Η επιστροφή στο Αλκαζάρ βοηθάει ή όχι;
«Η καλύτερη έδρα για εμάς. Το Αλκαζάρ μας βοηθάει γιατί είναι η έδρα μας, εγώ μιλάω προπονητικά, όχι όσον αφορά τα οικονομικά που έχει αναλύσει ο μεγαλομέτοχος. Για μας είναι το γήπεδο το οποίο αντηχεί στην ψυχή των Λαρισαίων φιλάθλων και είναι το τοπ των αναμνήσεων είναι ιδιαίτερα στα συναισθήματα. Βασικό επίσης ότι όποτε θέλουμε κάνουμε προπόνηση χωρίς έγκριση από κάποιον. Το νιώθεις σπίτι σου και στο σπίτι σου σού βγαίνει το καλύτερο συναίσθημα. Έδειξα ένα βίντεο πριν τον πρώτο αγώνα στους παίκτες για να δείξω τι σημαίνει ΑΕΛ και Αλκαζάρ...».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass