Η Περιφέρεια έδρασε γρήγορα στα Φάρσαλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ-ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 20:15

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Λάρισα αναδείχθηκαν για μια ακόμα φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις από τον «Ιανό» και συγκεκριμένα από το γήπεδο Φαρσάλων.


Ο κ. Αυγενάκης εγκωμίασε τον κ. Αγοραστό και για τη γρήγορη χρηματοδότηση, παρουσία του δήμαρχου Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.
 Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Εσκίογλου και δήλωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από τη δική του πλευρά για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα οι αθλητικές υποδομές.
Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης και να συζητηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γούσιας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος.
Ακολούθησε αποστολή υπομνήματος από τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστο Μπασαγιάννη προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου καταγράφεται εκτενώς η κατάσταση μετά τη θεομηνία, με τις συνολικές ζημιές να εκτιμώνται στις 200.000 ευρώ.
Αναλυτικά το υπόμνημα: «Ο Δήμος Φαρσάλων την 18/09/2020 επλήγη καταστροφικά από τον «ΙΑΝΟ». Η πρωτοφανής σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τις αθλητικές εγκαταστάσεις και καταστράφηκε ο κεντρικός αθλητικός πυρήνας του Δήμου Φαρσάλων, που χωροθετείται στην κεντρική είσοδο της πόλης. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο πυρήνα αθλητικών εγκαταστάσεων, ο οποίος περιέχει το Στάδιο Φαρσάλων, το Κλειστό Γυμναστήριο, τα γήπεδα τένις και το βοηθητικό γήπεδο του ποδοσφαίρου.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαρσάλων προχώρησε σε αυτοψία των κτιριακών εγκαταστάσεων και το εκτιμώμενο κόστος επισκευής τους ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.
Οι καταστροφές που πραγματοποιήθηκαν ανά δομή είναι:
* Το γήπεδο τένις της πόλης των Φαρσάλων που πρόσφατα είχε τοποθετηθεί τάπητας και είναι το μοναδικό στην πόλη.
* Το Κλειστό Γυμναστήριο Φαρσάλων που καταστράφηκε το παρκέ , οι βοηθητικοί χώροι, τα αποδυτήρια, η αίθουσα βαρών και τα όργανα γυμναστικής.
* Το 1o Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων που καταστράφηκε ο χλοοτάπητας του σταδίου που πρόσφατα είχε κατασκευαστεί, τα αποδυτήρια, η αίθουσα βαρέων βαρών, η αίθουσα διοίκησης. Κατέρρευσε περιμετρικά τμήμα του τοίχου που οριοθετούσε το γήπεδο και πρέπει να απομακρυνθεί το σύνολο της περίφραξης.
* Το βοηθητικό στάδιο ποδοσφαίρου με το σύνολο του εξοπλισμού του.
* Το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Τ.Κ. Υπέρειας.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμή λειτουργία των αθλητικών χώρων του Δήμου Φαρσάλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass