«Χ»άθηκαν δύο βαθμοί

Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ (1-1)

Δημοσίευση: 01 Νοε 2020 21:10

Η βελτιωμένη ΑΕΛ δεν μπόρεσε να κερδίσει χθες στον Βόλο, καθώς ήρθε ισόπαλη με 1-1 από γκολ που πέτυχαν ο Πινακάς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (51’) για τη ΑΕΛ και ο Δουβίκας στο 83’ για τον ΝΠΣ Βόλου.

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μήτογλου (53’) αλλά ισοφάρισαν και με εννέα παίκτες από το 85’ λόγω αποβολής και του Ριένστρα.
Παρά τις πολύ καλές συνθήκες που δημιούργησε η λαρισινή ομάδα μέσα στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Πριν τον αγώνα βέβαια με τα όσα είχαν δείξει μέχρι τώρα οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα, ο βαθμός θα ήταν επιτυχία για την ΑΕΛ, ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση είναι αποτυχία.
Θα κρατήσουμε την ευρηματική αλλαγή τακτικής του τεχνικού Μιχάλης Γρηγορίου σε 3-5-2 (ήταν υποδειγματικά τα τρία στόπερ), την πολύ καλή απόδοση της αρχικής ενδεκάδας, ενώ οι αλλαγές δυστυχώς δεν τον δικαίωσαν αφού κανένας από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν ξεπέρασε τη μετριότητα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ έδειξε καλή εικόνα για μία περίπου ώρα, «φοβήθηκε» όμως τη νίκη όταν ο αντίπαλος έπαιξε με δέκα παίκτες ή για να ακριβολογούμε προσπάθησε να κρατήσει απλά το αποτέλεσμα και το πλήρωσε με το γκολ της ισοφάρισης.
Αυτό που είδαμε είναι ότι η ομάδα απέκτησε καλύτερη φυσική κατάσταση και αναπτύχθηκε καλύτερη χημεία μεταξύ των παικτών.
Παράλληλα ο Πινακάς, ο Σπαρβ, ο Ναγκί, ο Ηλιάδης και ο Μούζεκ δείχνουν ότι έχουν καλά «πατήματα», ενώ κάποιοι άλλοι παίκτες προσαρμόζονται διαρκώς (Πλατέλλας, Νικολιάς). Ο χρόνος είναι υπέρ της ΑΕΛ…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, ξεκίνησε το παιχνίδι με νέα τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τερματοφύλακα τον Νάγκι, στην άμυνα τρία σέντερ μπακ τους Μιχαήλ, Μούζεκ, Ηλιάδη και στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Μπέρτο, αριστερά τον Φιλίπ, ενώ η τριάδα του κέντρου απαρτιζόταν από τους Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς και Νικολιά, με πιο προωθημένους τους Πλατέλλα και Πινακά.
Με τακτική 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο τεχνικός του ΝΠΣ Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκαραβέλη, στην άμυνα τους: Ντεντάκη (δεξιά), Μήτογλου, Σάντσεζ, Φερράρι (αριστερά), αμυντικά χαφ τους: Ριένστρα, Μαρτίνεθ και πιο μπροστά οι: Μπαριέντος (αριστερά), Περέα, Ουάρντα (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Δουβίκα.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα και υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά μετά το 25’ η ΑΕΛ άρχισε να ελέγχει τον αγώνα και στο 38’ έφτασε στο γκολ με τον Μιλοσάβλιεβιτς, που όμως με τη συμμετοχή του VAR ακυρώθηκε από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο για οφσάιντ (ήταν για ελάχιστους πόντους πιο μπροστά ο Μιλοσάβλιεβιτς).
Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Από ένα λάθος του Γκαραβέλη, ο Πινακάς κέρδισε, όχι μόνο πέναλτι, αλλά και την αποβολή του Μήτογλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο παθών έκανε το 0-1 και ο ΝΠΣ Βόλου έπαιξε με δέκα παίκτες.
Μέχρι το 60’ όλα εξελίσσονταν ομαλά για τους «βυσσινί». Από κει και πέρα όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς, ενώ Σετσέροβιτς και Ντουρμισάι δεν έδειξαν να προσαρμόζονται στον αγώνα. Ο Ντετάκης στο 61’ νικήθηκε από τον Ναγκί, αλλά ο Δουβίκας στο 83’ έκανε το 1-1.
Η ΑΕΛ δύο λεπτά αργότερα πήρε μεγαλύτερο αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, με εξαίρεση μια φάση που ο Ντουρμισάι μέσα στη μικρή περιοχή ανακόπηκε από αμυντικό του ΝΠΣ Βόλου την τελευταία στιγμή.
Τελικά γίνεται η ισοπαλία των δύο ομάδων. Στα αξιοσημείωτα ότι και στο περσινό παιχνίδι στον Βόλο, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 0-0, ενώ και πέρυσι είχαμε μία αποβολή του Μάρκοβιτς, για την ΑΕΛ αυτήν την φορά...

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
4’: Σουτ του Δουβίκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκαραβέλη.
7’: Σουτ του ΜΙλοσάβλιεβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
11’: Μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΝΠΣ Βόλου.
14’: Σουτ του Μαρτίνεθ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Ναγκί.
21’: Ανάποδο ψαλίδι του Ουάρντα από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει άουτ.
23’: Σουτ από μακριά του Ουάρντα, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
45+2’: Εκπληκτική πάσα του Μιλοσάβλιεβιτς στον Φιλίπ που κάνει διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ.
49’: Λάθος του Γκαραβέλη που τροφοδοτεί τον Πινακά και ο παίκτης της ΑΕΛ γίνεται παραλήπτης της μπάλας στο σημείο του πέναλτι και ανατρέπεται από τον Μήτογλου με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.
51’: Ο Μήτογλου αποβάλλεται και το πέναλτι εκτελεί ο Πινακάς που διαμορφώνει το 0-1.
55’: Μπαλιά του Σπαρβ στον Φιλίπ που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.
61’: Σουτ του Ντεντάκη από το σημείο του πέναλτι, αποκρούει εντυπωσιακά ο Ναγκί.
65’: Εκτέλεση φάουλ από τον Μπαριέντο και ο Φερράρι πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά μπλοκάρει ο Ναγκί.
83’: Ο Δουβίκας βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ναγκί και κάνει το 1-1.
90+1’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κωστή, μπλοκάρει ο Γκαραβέλης.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Ναγκί ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ αφού έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις όταν χρειάστηκε να επέμβει. Τον ακολούθησε ο Πινακάς με τον Σπαρβ. Ο πρώτος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ ο δεύτερος είχε ελάχιστες λανθασμένες μεταβιβάσεις. Ο Ηλιάδης, ο Μούζεκ και ο Μιχαήλ νικήθηκαν δύο φορές αλλά η μία ήταν μοιραία... Ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, ενώ Νικολιάς και Πλατέλλας προσαρμόζονται στην ομάδα. Ο Φιλίπ πολύ καλός στην αριστερή πλευρά μέχρι το 60’, σωστά έγινε αλλαγή από τον Μαϊδανό που δεν πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο.
Ο Μπέρτος εξουδετέρωσε τον Ουάρντα και πάλεψε μπροστά. Ο Σετσέροβιτς με τον Ντουρμισάι έχουν περισσότερες δυνατότητες όπως και ο Τόρζε. Ίσως Τόρζε και Σετσέροβιτς να επηρεάστηκαν που δεν ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα.
Ο Κωστή έπαιξε λίγο αλλά φάνηκε δραστήριος…
* * *
Από τον ΝΠΣ Βόλου καλύτεροι ήταν ο Μπαριέντος με τον Μαρτίνεθ, ενώ ο Δουβίκας έδειξε ότι έχει ένστικτο σκόρερ…

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Το θεσσαλικό ντέρμπι αποδείχτηκε δύσκολο για τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο. Η ΑΕΛ διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο πρώτο μέρος σε βάρος του Φιλίπ και ο ΝΠΣ Βόλου για την αποβολή του Ριένστρα.
Eκτός από τις δύο κόκκινες στους Μήτογλου (2 κίτρινες) και Ριένστρα, έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Ντεντάκης, Μπαριέντος, Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Μιχαήλ, Μπέρτο.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί, Πολυχρόνης Κωσταράς από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και Λάζαρος Δημητριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Φερράρι, Ντεντάκης (69’ Γκουαροτσένα), Μήτογλου, Σάντσες, Ριένστρα, Μπαριέντος, Ουάρντα, Δουβίκας (88’ Κιάκος), Περέα (46’ Τσοκάνης), Μαρτίνες (69’ Μπαρτόλο, 88’ Δημόπουλος).
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Ναγκί, Ηλιάδης (89’ Κωστή), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ (80’ Μαϊδανός), Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (63’ Ντουρμισάι), Μούζεκ, Πινακάς (80’ Τόρζε), Νικολιάς (63’ Σετσέροβιτς).

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Αδικαιολόγητο άγχος…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε τα εξής:
«Μετά από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, δικαίως προηγηθήκαμε στο δεύτερο μέρος. Είχαμε ένα αδικαιολόγητο άγχος, αν συνέχιζε ο αντίπαλος με 11 παίκτες θα ήταν η ομάδα μου πιο κοντά στη νίκη. Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το άγχος, μεγάλο ζητούμενο η νίκη για μας, φτάσαμε κοντά, δεν τα καταφέραμε. Ο αντίπαλος έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Να αποβάλουμε το άγχος και να έρθει η νίκη. Για να πάρουν αυτά τα παιδιά ένα ψυχολογικό θάρρος».
Για το 3-5-2 που χρησιμοποίησε:
«Από το καλοκαίρι έχουμε δουλέψει αρκετούς σχηματισμούς, για τις ανάγκες του εκάστοτε παιχνιδιού, χρησιμοποιούμε τον ανάλογο σχηματισμό. Πέρυσι μας έδωσε αρκετά. Έτσι είχαν αυτοπεποίθηση στο επιθετικό κομμάτι, αυτός ίσως μας ταιριάζει, αλλά και με τους άλλους σχηματισμούς σε άλλα παιχνίδια ήταν καλά».

 

ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ:
Είναι σαν να χάσαμε

Ο Φιορίν Ντουρμισάι δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης:
«Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να καθησυχάζεσαι ποτέ, γνωρίζουμε επίσης ότι ο Βόλος είναι πολύ καλή ομάδα που τη σέβονται όλοι. Από τη στιγμή που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα κυριαρχήσαμε, αλλά σε μια φάση που αδρανήσαμε ο Βόλος το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε».
Για το εάν άγχωσε η κόκκινη του Βόλου την ΑΕΛ:
«Εγώ όσο ήμουν μέσα στο παιχνίδι δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Αλλά όταν είσαι απ’ έξω βλέπεις καλύτερα. Σίγουρα ο κόουτς ξέρει κάτι παραπάνω. Όταν έχεις έναν βαθμό στην τσέπη σου από τα προηγούμενα παιχνίδια, κοιτάς να κλειδώσεις το τρίποντο για να ανεβούμε στη βαθμολογία. Ίσως να καθίσαμε λίγο πίσω και δεχτήκαμε έτσι το γκολ».
Για την εικόνα της ομάδας του:
«Βγάλαμε πάθος και στηρίζαμε τον συμπαίκτη μας παραπάνω. Για εμάς σήμερα (σ.σ. χθες) είναι σα να χάσαμε, αλλά σίγουρα και ο βαθμός μετράει».

 

Του απεσταλμένου της «Ε»
ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass