Πέθανε και κηδεύτηκε ο προπονητής Δημ. Τζήμας

*ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ *ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 20:35
Ο Τάκης Τζήμας, στο μέσον της φωτογραφίας Ο Τάκης Τζήμας, στο μέσον της φωτογραφίας

Πέθανε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 83 ετών και κηδεύτηκε στη γενέτειρά του ο Δημήτρης (Τάκης) Τζήμας που γεννήθηκε στο Άργος Ορεστικό στις 10 Ιανουαρίου 1937. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν προπονητής. Με την Καστοριά είχε τρεις θητείες στην Α’

Εθνική και συνολικά 93 αγώνες Α’ Εθνικής (29 νίκες, 21 ισοπαλίες, 43 ήττες), τους περισσότερους από κάθε άλλο προπονητή. Διετέλεσε κατά περιόδους προπονητής της ομάδας της Καστοριάς και του Παναργειακού. Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, το 1966 πήγε στην Καστοριά, όπου έπαιξε ως αμυντικός για τέσσερις σεζόν, κάνοντας 77 συμμετοχές. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 1970. Ενδιάμεσα, από τον Μάρτιο του 1968 ως τον Ιανουάριο του 1969 έπαιξε στον Ελληνοαμερικανικό της Νέας Υόρκης, ενώ είχε αγωνιστεί και στον Παναργειακό.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο Τζήμας διετέλεσε προπονητής και στον Αχιλλέα Φαρσάλων, όπου εργάστηκε για δύο περιόδους και ήταν πολύ σημαντική η προσφορά του. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκε μαζί του ήταν και παλαίμαχος αμυντικός Μιλτιάδης Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε για τον εκλιπόντα: «Πολύ καλός προπονητής, σπουδαίος άνθρωπος ο οποίος πρόσφερε πάρα πολλά. Θυμάμαι πως δούλεψε σε δύο περιόδους, το '89-'90 στην ομάδα της Γ’ Εθνικής και το '90-'91 για έξι μήνες. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον Αχιλλέα της Γ’ Εθνικής και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
ΧΡ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass