Τιμ Σπαρβ: Χρειαζόμαστε χρόνο

*Τι είπε στην «ΕτΔ» για το νέο προπονητή της ΑΕΛ και τον προχθεσινό αγώνα *Ο Μιλοσάβλιεβιτς ετοιμοπόλεμος ακόμη και για το παιχνίδι με τον Αρη

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 21:15

Του Σωτ. Κέλλα

Ο αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας και παίκτης της ΑΕΛ Τιμ Σπαρβ από αγώνα σε αγώνα ανεβάζει ταχύτητα και σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της ομάδας είναι από τους κορυφαίους της αναμέτρησης. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το ότι μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής

ημέρας του Πρωταθλήματος Super League, το επίσημο παιχνίδι fantasy της Διοργανώτριας τον είχε στην καλύτερη ενδεκάδα του παιχνιδιού, όπως αυτή προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα του κάθε αγώνα.
Προχθές, στον αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών στο Αλκαζάρ, έγινε αλλαγή στο 80’ αλλά αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι καθισμένος στον πάγκο ζούσε το παιχνίδι όπως μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρότρυνε τις προσπάθειες των συμπαικτών του φωνάζοντας ή χειροκροτώντας. Στέλεχος της ομάδας με όλη τη σημασία της λέξης.
Τον ρωτήσαμε για την απόδοση της ομάδας στο παιχνίδι και είπε: «Νομίζω ότι παίξαμε όπως έπρεπε. Ήμασταν σταθεροί και δεν τους δώσαμε το πάτημα να κάνουν ευκαιρίες, κάτι που είναι πολύ καλό. Προσπαθήσαμε να πιέζουμε και λειτούργησε μερικές φορές αρκετά καλά.
Δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε με μακρινές μπαλιές να βρίσκουμε τον Χαμζά (σ.σ. Γιουνές), που τα πήγε καλά για να κερδίσει τις περισσότερες κεφαλιές, και μετά να παίξουμε από εκεί. Είχαμε κάποια δυσκολία να «χτίσουμε» παιχνίδι από πίσω και να βρούμε μια λύση στο έδαφος».
Σχετικά με τον νέο προπονητή Γιάννη Τάτση τόνισε: «Ο προπονητής ήταν εδώ μερικές μέρες, οπότε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσει τις ιδέες και τη φιλοσοφία του. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσουμε μια σχέση, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα».
Τέλος, για τη συμπεριφορά του από τον πάγκο είπε: «Προσπαθώ πάντα να υποστηρίξω τους συμπαίκτες μου, όπου κι αν βρίσκομαι. Οι παίκτες αξίζουν πίστωση για την προσπάθειά τους για να προσαρμοστούν σε μια νέα κατάσταση. Δεν είναι εύκολο όταν τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, αλλά με αυτά τα δεδομένα είναι εξαιρετικά».
Ο Σπαρβ δεν εννοεί μόνο την αλλαγή τεχνικού που υπήρξε στην ομάδα, αλλά και τις συνθήκες πανδημίας που επικρατούν, κάτι που δυσκολεύει τους παίκτες να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.
Δηλώσεις για το ματς ΑΕΛ-Ατρόμητου έκανε και ο Βαγγέλης Πλατέλλας που ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης της λαρισινής ομάδας. Είπε: «Με νέο προπονητή στον πάγκο μας θέλαμε πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι και αυτός ήταν ο πρώτος στόχος μας. Σε αυτά τα παιχνίδια, αν δεν μπορείς να κερδίσεις, δεν χάνεις. Σημαντικός ο βαθμός, κοιτάμε τη συνέχεια και πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια. Η ομάδα ήταν δεμένη, είναι σημαντικό να είμαστε οικογένεια, όπως είμαστε. Παλέψαμε όλοι μαζί, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και προχωράμε».ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ
Διαψεύσθηκαν οι φόβοι για κάταγμα στην κλείδα του αριστερού ώμου του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς. Η ακτινογραφία ήταν καθαρή και ο παίκτης θα είναι στη διάθεση του τεχνικού Γιάννη Τάτση στην αναμέτρηση της ερχόμενης Τετάρτης στο Αλκαζάρ με τον Άρη.
Απόντες θα είναι οι: Νικολιάς, Νούνιτς και Μιχαήλ λόγω τραυματισμού.ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ
Τρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην προχθεσινή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα ο Νίκολα Τρούγιτς, που έφτασε στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρει κίτρινη κάρτα, θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Superleague 1. Ακόμα, κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν οι Τιμ Σπαρβ και ο Χαμζά Γιουνές. Τέλος, θυμίζουμε ότι στο όριο με τρεις είναι και οι Φιορίν Ντουρμισάι με τον Γκάμπριελ Τόρζε.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ: Φιορίν Ντουρμισάι, Γκάμπριελ Τόρζε, Νίκολα Τρούγιτς 3, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Βαγγέλης Πλατέλλας, Τιμ Σπαρβ, Χαμζά Γιουνές 2, Στελιάνο Φιλίπ, Γιώργος Μαϊδανός, Αλέξης Μιχαήλ, Μανώλης Μπέρτος, Αλέξανδρος Νικολιάς 1.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Ο τεχνικός του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι, έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ και είπε: «Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τη νίκη, την οποία δεν καταφέραμε να πάρουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλά οργανωμένη η ομάδα, στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι και είχαμε ευκαιρίες και να πάρουμε το παιχνίδι».
Για τα θετικά και τα αρνητικά του Ατρόμητου στο παιχνίδι:
«Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι κρατήσαμε το μηδέν, στα αρνητικά ήταν ότι δεν παίξαμε γρήγορα την μπάλα και δεν παίξαμε πιο βαθιά στην περιοχή. Σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι».
Για την αλλαγή συστήματος στο παιχνίδι:
«Πρέπει να μπαίνουμε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά και να έχει η ομάδα αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Εδώ βρίσκομαι για να βοηθώ την ομάδα και να παίρνει τις νίκες».
Τέλος, ο αμυντικός του Ατρόμητου, Κυριάκος Κιβρακίδης, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι είπε: «Μπορούσαμε να πάρουμε το κάτι παραπάνω, θέλουμε να κερδίζουμε σε όποια έδρα και να αγωνιζόμαστε. Μας έλειψε η τελική προσπάθεια και το γκολ. Δώσαμε χώρο στην ΑΕΛ, αλλάξαμε το σύστημα και αυτό μας βοήθησε αρκετά, όπως φάνηκε μας έλειψε η τελική πάσα και το γκολ».
ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
Πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Άρη.
Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους να σκεφτούν την – παρθενική φετινή – ήττα τους, καθώς την Τετάρτη (2/12) ακολουθεί το εξ αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΛ (02/12, 17:15) στο Στάδιο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές ανέλυσαν τα αιτία της ήττας με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι. Στο χθεσινό πρόγραμμα οι «κίτρινοι» χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στους «ερυθρόλευκους» έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ενεργοποίηση, ταχύτητες και παιχνίδια μικρών σχέσεων με μπάλα.
Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του «Δασυγένειου».

 

Μούζεκ σε Κούγια: Θα πεθάνω για την ΑΕΛ

_MG_1112.jpg

Ο Μούζεκ βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τον αγώνα της ΑΕΛ με την ΑΕΚ πριν μια βδομάδα (γι’ αυτό και έπαιξε προχθές ο Ζίζιτς), αλλά πάλι έδωσε το παρών στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ως αλλαγή του Μιχαήλ, που τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μούζεκ έστειλε μήνυμα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια που ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια και ανέφερε στη συνέχεια ότι «θα πέθαινε για την ΑΕΛ με την απόδοσή του», θέλοντας να δείξει την αγάπη του για την ομάδα. Το μήνυμα αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να επανέλθει στα παιχνίδια.

 

14-aulhtika.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass