Η F1 στο Sakhir Grand Prix

ΕΚΤΟΣ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ - ΠΛΗΘΩΡΑ ΝΕΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2020 9:06

Εκτός του Sakhir Grand Prix τίθεται ο Lewis Hamilton, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκινήτου αθλητισμού, στο πλαίσιο των υποχρεωτικών PCR Test που κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το σπορ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρέθηκε θετικός.
Ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας που ισχύουν (και) στο Μπαχρέιν, ο 35χρονος βρίσκεται πλέον σε απομόνωση. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, Mercedes-AMG Petronas F1, ο Hamilton έκανε τρία τεστ την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα όλων ήταν αρνητικά. Το τελευταίο εξ αυτών, ήταν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ημέρας του Bahrain Grand Prix το οποίο και κέρδισε. Ωστόσο, ξύπνησε το πρωί της Δευτέρας έχοντας ήπια συμπτώματα και ταυτόχρονα, ενημερώθηκε πως πρόσωπο με το οποίο είχε έρθει σε επαφή πριν ταξιδέψει στο Μπαχρέιν, τον ενημέρωσε πως είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19. Έτσι, έκανε νέο τεστ και σε αυτό, το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Όπως και στο επαναληπτικό τεστ που ακολούθησε. Έτσι βρίσκεται πλέον σε απομόνωση αλλά όπως τονίζει η γερμανική ομάδα, πέραν των ελαφριών συμπτωμάτων, νιώθει καλά. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα 24ωρο διαβουλεύσεων και τελικά αυτό που ήθελε το ευρύ κοινό, συνέβη. Ο Russell θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τη W11 στον αγώνα που θα διεξαχθεί στην εξωτερική χάραξη της πίστας του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Όσο για τη θέση που αφήνει κενή στη Williams, αυτή θα καλυφθεί από τον Jack Aitken. Τον 25χρονο εφεδρικό οδηγό της βρετανικής ομάδας, που τρέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2. Μάλιστα ο Βρετανός είναι εξοικειωμένος με τη FW43, καθώς την οδήγησε στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Στυρίας, στο ξεκίνημα της σεζόν. Μπορεί η περιπέτεια του Romain Grosjean να είχε… happy end, όμως ο Γάλλος δεν είναι σε θέση να οδηγήσει στο Sakhir Grand Prix. Έτσι η Haas F1 Team αναζήτησε αντικαταστάτη και δίχως να… ψάξει πολύ, τον βρήκε στο πρόσωπο του επίσημου δοκιμαστή της, του Βραζιλιάνου Pietro Fittipaldi, που είναι εγγονός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Emmerson Fittipaldi. Μια εντελώς άλλη σχάρα εκκίνησης με τους νέους οδηγούς να θέλουν να αποδείξουν ότι έχουν μια θέση στο μαγικό κόσμο της φόρμουλας σήμερα στις 19:10.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass