Η καλή εμφάνιση δεν φέρνει βαθμούς…

Ηττα της ΑΕΛ στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟ με 2-0

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 21:05

59% κατοχή της μπάλας και 4 κόρνερ έναντι ενός για την ΑΕΛ στα στατιστικά απέναντι στον Παναθηναϊκό χθες, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ΑΕΛ κέρδισε στα στατιστικά και στις εντυπώσεις... αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τους βαθμούς της νίκης και αυτό είναι που μετράει στον βαθμολογικό πίνακα. Χάρη στα γκολ του Καρλίτος στο 36’ και του Εμμανουηλίδη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός παραμένει στη ζώνη των πλέι-οφ, ενώ η ΑΕΛ σταθεροποιείται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ήταν ένα παιχνίδι όπως αυτά που είχε δώσει η ΑΕΛ στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Έπαιξε καλύτερα από τον αντίπαλό της και έχασε. Κοινό στοιχείο και στα τρία παιχνίδια ότι δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Δυστυχώς, πλην του Πινακά, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες βλέπουν τα δίχτυα σαν την «τρύπα μιας βελόνας» ή νιώθουν τους αντίπαλους τερματοφύλακες ως… ανίκητους γίγαντες.
Αν η ΑΕΛ, δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο, δεν λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα τότε θα βρεθεί σύντομα ακόμα παρακάτω στη βαθμολογία. Δεν έχει άσχημη ομάδα όμως δεν πετυχαίνει τέρμα, με αποτέλεσμα να μην παίρνει βαθμούς, ενώ ακόμη και οι ισοπαλίες δεν φτάνουν για να παραμείνει στην κατηγορία. Χρειάζονται νίκες.
Καλός ο νεαποκτηθείς Κολομπίνο, καλός ο Τσόσιτς, αλλά πάλι το γκολ είναι δύσκολη υπόθεση. Ας ελπίσουμε ότι οι προσθήκες Ακούνια, Μαξιμόφσκι και Καρανίκα θα φέρουν παραγωγικότητα στην επίθεση, αν και η αλήθεια είναι ότι αυτό το περιμένουμε μόνο από τον Ακούνια.
Δυστυχώς όσοι επιθετικοί έρχονται στην ΑΕΛ μεταμορφώνονται προς το χειρότερο, ενώ όταν φύγουν τότε βρίσκουν δρόμο προς τα δίχτυα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ντάουντα.
Παραμένει χωρίς νίκη η ΑΕΛ το 2021, χωρίς νίκη εντός έδρας όλη την αγωνιστική περίοδο και κάθε παιχνίδι σφίγγει τη «θηλιά στο λαιμό» των παικτών. Ας ελπίσουμε ότι θα έρθει γρήγορα μια νίκη που θα φέρει βαθμούς και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε με 3-5-2 έχοντας τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Μιχαήλ, Ζίζιτς και Τσόσιτς. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι: Φιλίπ (αριστερά), Σπαρβ, Νικολιάς, Κολομπίνο και Μιλοσάβλιεβιτς (δεξιά), ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι: Ντουρμισάι και Πινακάς.
Ο Παναθηναϊκός με τις πολλές απουσίες, στις οποίες προστέθηκαν και οι τιμωρημένοι Ζαγαρίτης και Μακέντα, αγωνίστηκε με 4-3-3, έχοντας τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Μολό (δεξιά), Σένκεφελντ, Πούγγουρα (σέντερ μπακ), Χουάνκαρ (αριστερά). Ο Βέλεθ με τον Αλεξανδρόπουλο ως αμυντικά χαφ είχαν μπροστά τον Αθανασακόπουλο στο κέντρο, και στην επίθεση αγωνίστηκαν οι: Ιωαννίδης (αριστερά), Καρλίτος, Αϊτόρ (δεξιά).
Η ΑΕΛ είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν απειλητικός σε κάθε φάση που δημιουργούσε. Μια σημαντική διαφορά που υπήρχε ήταν ότι οι «πράσινοι» κάνανε φάσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ η ΑΕΛ απειλούσε με μακρινά σουτ αφού δεν μπορούσε να «πατήσει» περιοχή.
Σε μια φάση στο 36’ από αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Καρλίτος έκανε το 1-0 σαν να ήταν σε... προπόνηση. Και ουσιαστικά με αυτό τελείωσε το πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγώνα από το πρώτο… δευτερόλεπτο, όμως στο 57’ ο Κολομπίνο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη, κάτι που δεν κατάφερε ούτε και στις υπόλοιπες προσπάθειές του (77’, 90’+1’).
Η πίεση ήταν ασφυκτική αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο η είσοδος των Καμπετσή και Εμμανουηλίδη από τους φιλοξενούμενους έκαναν τον Παναθηναϊκό απειλητικό στις αντεπιθέσεις και στο 90’+4’ έγινε το τελικό 0-2.
Μια νίκη που ο Παναθηναϊκός συνδύασε με την επετειακή φανέλα του Γουέμπλεϊ πενήντα χρόνια από τη συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, ενώ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε πάλι να πάρει βαθμούς που θα την οδηγήσουν σε ασφαλή βαθμολογικό καταφύγιο στη μάχη της παραμονής.

 

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
1’: Ατομική προσπάθεια του Ιωαννίδη που δίνει πάσα στον Αϊτόρ και αυτός σουτάρει αδύναμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει την μπάλα.
15’: Λάθος του Μολό, ο Πινακάς γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ που κάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής είναι εύκολη λεία για τον Διούδη.
23’: Σέντρα του Μολό από τα δεξιά και ο Αϊτόρ πιάνει κεφαλιά που μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
30’: Ο Καρλίτος κάνει πάσα στον Ιωαννίδη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
32’: Καταπληκτική ατομική ενέργεια του Κολομπίνο και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
36’: Σέντρα του Μολό από δεξιά, ο Ιωαννίδης δεν βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή φτάνει στον αμαρκάριστο Καρλίτος που μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Μπάγιτς (1-0).
57’: Ο Σπαρβ μεταβιβάζει στον Νικολιά που κάνει σέντρα προς τον αμαρκάριστο Κολομπίνο που από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
66’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η μπάλα φτάνει στον Ντουρμισάι που σουτάρει και ο Σένκεφελντ βάζει την κόντρα παραχωρώντας κόρνερ.
77’: Μακρινό σουτ του Κολομπίνο, μπλοκάρει ο Διούδης.
84’: Σέντρα του Χατζηγιοβάνη προς τον αμαρκάριστο Καμπετσή που πιάνει αδύναμη κεφαλιά πάνω στον Μπάγιτς.
85’: Ο Καμπετσής μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από πλάγια δεξιά και μεταβιβάζει την μπάλα στον Μπουζούκη που σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μπάγιτς αποκρούει σε κόρνερ.
90’+1’: Σουτ του Κολομπίνο, μπλοκάρει ο Διούδης.
94’: Βολέ του Διούδη προς τον Εμμανουηλίδη που δίνει με κεφαλιά στον Καμπετσή ο οποίος μεταβιβάζει ξανά στον Εμμανουηλίδη και αυτός από το σημείο του πέναλτι κάνει το 2-0.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Κολομπίνο και ακολούθησε ο Πινακάς. Ο Μπάγιτς δεν ευθύνεται για τα δύο τέρματα. Ζίζιτς, Τσόσιτς στο πρώτο τέρμα έχασαν τη φάση, ενώ ο Φιλίπ στο πρώτο μέρος ταλαιπωρήθηκε από τον Μολό αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλός. Ο Μιλοσάβλιεβιτς βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση. Ίσως να μην μπορεί να αποδώσει σαν δεξί χαφ.
Ο Σπαρβ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν πολύ καλός, όπως και ο Νικολιάς. Καλά πήγε ο Μιχαήλ, ενώ ο Ντουρμισάι παλεύει αλλά αν δεν βρίσκει δίχτυα, θα έχει μουρμούρες. Ο Μπέρτος είχε αγωνιστική προσφορά, όχι όμως ο Τρούγιτς. Ο Νούνιτς έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον Παναθηναϊκό καλύτεροι ήταν οι Διούδης, Μολό (στο πρώτο μέρος), Καρλίτος, Σένκεφελντ και στο τέλος οι: Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μέτρια η διαιτησία του κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου (Θεσσαλονίκης) που έκανε πολλά σφυρίγματα (42 φάουλ) και είχε πολλά λάθη. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φιλίπ, Τρούγιτς.
Ο βοηθός Νικολακάκης Βασίλης (Λασιθίου) αδίκησε την ΑΕΛ αφού στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού υπάρχει οφσάιντ. Ωστόσο, ήταν στο τελευταίο λεπτό γι’ αυτό κανείς δεν ασχολήθηκε. Ο δεύτερος βοηθός Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου) ήταν καλός.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος (86’ Σερπέζης), Αϊτόρ (78’ Μπουζούκης), Αθανασακόπουλος (60’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (85’ Εμμανουηλίδης), Καρλίτος (78’ Καμπετσής).
ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Μπάγιτς, Τσόσιτς, Ζίζιτς (60’ Μπέρτος), Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς (60’ Τρούγιτς), Κολομπίνο, Σπαρβ, Νικολιάς, Φιλίπ, Πινακάς, Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ:
«Δεν έχω παράπονο»

«Το σκορ του αγώνα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του», αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων στις δηλώσεις του μετά το έλος του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΛ 2-0 ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Γιάννης Τάτσης, λέγοντας τα ακόλουθα: «Το σκορ του αγώνα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του. Δεχθήκαμε το 2ο γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού. Είχαμε προϋποθέσεις αλλά δεν κάναμε ένα γκολ. Προσπαθήσαμε βήμα βήμα να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Προσπάθησα να βελτιώσουμε την ομάδα. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά εκτός από τη φάση στην περιοχή που δεχθήκαμε το γκολ (εννοεί το 1-0 του Καρλίτος) και τους το είπα. Μετά είναι θέμα ημέρας και τύχης».

 

ΛΑΖΛΟ ΜΠΟΛΟΝΙ:
«Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και τους βαθμούς»

«Υπάρχει βελτίωση και εγώ κοιτάω το ποτήρι μισογεμάτο πως δεν δεχθήκαμε γκολ στους τελευταίους τρεις αγώνες, παίξαμε με επτά απουσίες, παίξαμε με παίκτες που δεν έχουν παίξει σε αρκετά παιχνίδια και παίκτες που τους σπρώχνουμε στον αγωνιστικό χώρο». Αυτά είπε μετά τη λήξη του αγώνα ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟ Λάζλο Μπολόνι. Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ομάδα ο Παναθηναϊκός που μου δίνει την εντύπωση πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην ποιότητά του. Νομίζω πως έχουμε μια τακτική υπεροχή, αλλά έχουμε δυσκολία να το δείξουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μας. Οι εναλλαγές και οι πάσες δεν ήταν αυτό που ήθελα να δω, αλλά ήταν εντάξει. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και τους βαθμούς. Έχουμε μια μικρή βελτίωση και οι παίκτες που δεν είχαν παίξει μέχρι τώρα περνούν τις εξετάσεις τους και δεν θα ήθελα οι φίλαθλοι να χάσουν τη στήριξή τους για τους νέους. Οι νέοι παίκτες πέρασαν τις… εξετάσεις, αλλά μπορούν σίγουρα να βελτιωθούν».
Για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και αν υπάρχει βελτίωση:
«Οι παίκτες παίζουν με φόβο γιατί χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Οι αντίπαλοι παίρνουν αυτοπεποίθηση και παίζουν με περισσότερη δύναμη, εμείς πνευματικά και σωματικά δεν είμαστε τόσο δυνατοί. Εμείς περιμένουμε λύσεις στο τεχνικό μέρος και προσπαθώ να σας εξηγήσω πως είμαστε λίγο ντροπαλοί και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Υπάρχει βελτίωση και εγώ κοιτάω το ποτήρι μισογεμάτο πως δεν δεχθήκαμε γκολ στους τελευταίους τρεις αγώνες, παίξαμε με επτά απουσίες, παίξαμε με παίκτες που δεν έχουν παίξει σε αρκετά παιχνίδια και παίκτες που τους σπρώχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Για παράδειγμα, παίκτες νέοι όπως οι Μπουζούκης, Ζαγαρίτης, Σερπέζης και Καμπετσής φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού που για την ηλικία τους είναι πολύ βαριά η φανέλα και θέλουν χρόνο».
Για τον τελικό του Γουέμπλεϊ:
«Όταν μιλάμε για έναν τόσο μεγάλο τελικό μπορούμε να χάσουμε το μυαλό μας και να πούμε πως ανήκουμε τόσο ψηλά και αν πέσεις από εκεί… πονάει. Με την υπάρχουσα διοίκηση είμαστε ρεαλιστές και ουσιαστικά προχωράμε με μικρά βήματα γιατί το να κάνεις μεγάλες κινήσεις είναι δαπανηρό και πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει. Επιστρέφοντας στον τελικό του Γουέμπλεϊ θυμάμαι τον Πούσκας που είχε πει αν κερδίσουμε θα προσθέσουμε ακόμα ένα τριφύλλι».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ:
Για τη μητέρα μου…

Ο σκόρερ του δευτέρου τέρματος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, στις δηλώσεις του ξέσπασε σε κλάματα καθώς το αφιέρωσε στη μητέρα του που έχει φύγει από τη ζωή. Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για το πού αφιερώνει το γκολ είπε: «Έχω πει στον εαυτό μου πως κάθε γκολ που θα βάζω θα το αφιερώνω σε ένα άτομο και αυτό είναι ψηλά». Εκεί δεν άντεξε, λύγισε και έβαλε τα κλάματα και το μόνο που μπόρεσε να πει: «Είναι και μια δικαίωση για τον εαυτό μου, συγγνώμη».

 

Τέλος Πλατέλλας και Γιουνές

Ατυχία και στις αφίξεις των νεοαποκτηθέντων

Αναδιοργάνωση στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς εκτός από μεταγραφές παικτών θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λαρισινή ομάδα θα φύγουν ο Χαμζά Γιουνές και ο Βαγγέλης Πλατέλλας.
Στην ΑΕΛ δεν υπάρχει μόνο αγωνιστική ατυχία, αλλά και ατυχία στις αφίξεις των νεοαποκτηθέντων. Από την ΠΑΕ ΑΕΛ διέρρευσε ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός Ματίας Ακούνια εγκλωβίστηκε λόγω κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και θα έρθει αύριο το βράδυ, ενώ ο Ουκρανός Μαξιμένκο λόγω του Παλαιού Ημερολογίου που ακολουθεί η χώρα του και των γιορτών αυτού θα έρθει επίσης αύριο.
Τέλος, σήμερα αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΛ ο Νίκος Καρανίκας.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass