ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΟ:

Συμφώνησαν στην επανεκκίνηση, αναζητείται ο τρόπος διεξαγωγής

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 20:10

Ανταλλαγή απόψεων και εξέταση των πιθανών σεναρίων επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, περιλάμβανε η σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπευθύνων της ΚΟΕ με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 ανδρών και της Α’ Εθνικής γυναικών.

Η γενική εικόνα κλίνει προς την επανεκκίνηση των δύο διοργανώσεων, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών ομάδων στα αντίστοιχα προ-ολυμπιακά τουρνουά, ήτοι στις 10/2 για τις γυναίκες και περίπου έναν μήνα αργότερα για τους άνδρες, ενώ ομόφωνα συμφωνήθηκε ως καταληκτική ημερομηνία η 26η Μαΐου.
Με τα δεδομένα αυτά είναι προφανές ότι το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών δεν μπορεί να διεξαχθεί στην προβλεπόμενη από την προκήρυξη μορφή, καθώς πριν τη διακοπή του Νοεμβρίου είχαν διεξαχθεί μόλις πέντε αγωνιστικές από τις 26 της κανονικής περιόδου. Προτάθηκαν και συζητήθηκαν διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι και πλέον αναμένονται οι αποφάσεις της ομοσπονδίας, που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
Σε ό,τι αφορά την Α’ Εθνική γυναικών που μετέχει η γυναικεία ομάδα του ΝΟΛ, λόγω του μικρότερου αριθμού αγώνων (18 αγωνιστικές εκ των οποίων πρόλαβαν να γίνουν οι πέντε), αλλά και λόγω της δυνατότητας να επαναρχίσει νωρίτερα, υπάρχει πιθανότητα να ολοκληρωθεί κανονικά με σύντμηση του προγράμματος της κανονικής περιόδου. Η πρόβλεψη είναι ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 17 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου με διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα.
Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε και το ακανθώδες ζήτημα του κόστους των διαγνωστικών τεστ, που είναι απαραίτητα βάσει του νέου, αυστηροποιημένου πρωτοκόλλου. Η ΚΟΕ έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της να ενισχύσει προς τον σκοπό αυτόν τα σωματεία με 30.000 ευρώ συνολικά και περιμένει μία ανάλογη κίνηση από την Πολιτεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass