Με στυλ... Χιμένεθ, η ΑΕΚ 1-0

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΑΡΗ - ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ... ΠΛΕΪ-ΟΦ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2021 20:00

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και χάρη σε μία εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 65ο λεπτό, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης», σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League.

Η «Ένωση», μετά από ένα κάτω του μετρίου ποιοτικά παιχνίδι, υποχρέωσε τον Άρη στην τρίτη φετινή του ήττα και τον «έπιασε» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα του Έλντερ Λόπες, ο Δημήτρης Μάνος πρόλαβε την έξοδο του Γιώργου Αθανασιάδη ωστόσο το πλασέ του πήγε παράλληλα με την εστία. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε από νωρίς τον Ιονούτς Νεντελτσεάρου να αποχωρεί τραυματίας, με τον 18χρονο Ζίγκα Λάτσι να περνάει στο κέντρο της άμυνας. Στο 21’ η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά, αλλά η σκαστή κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ κατέληξε στην αγκαλιά του Ζάκαρι Μπουσέ. Η επόμενη, ήταν ένα ωραίο, διαγώνιο μα συνάμα κι άστοχο σουτ του Λούκας Σάσα.
Η «Ένωση» δημιούργησε μία σημαντική ευκαιρία στα 33 δευτερόλεπτα από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουσέ. Η είσοδος των Πέτρου Μάνταλου, Μάρκο Λιβάγια έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ που με ένα υπέροχο φάουλ του Γκαρσία - στη γωνία που φυλούσε ο Μπουσέ - στο 65ο λεπτό έκανε το 0-1!
Από κει και πέρα δεν είχαμε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, παρά μόνο το δοκάρι στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λιβάγια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR.
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Μπεναλουάν, Σούντγκρεν - Κρίστιτσιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς (87’ Τζέγκο), Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάσα (87’ Ιωάννου), Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα (63’ Ματέο), Μαντσίνι, Μάνος (75’ Λόπεθ).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (20’ Λάτσι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (60’ Μάνταλος), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ, Μαχαίρας (60’ Λιβάγια).

***Οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τον άδικο χαμό του Άγγελου Τσιπούρα. Μέλος των ακαδημιών του Άρη και πρωταθλητή με την Κ17 του Συλλόγου, έφυγε από τη ζωή από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας.

 

ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΗ ΛΑΜΙΑ
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, που τον φέρνει ξανά σε... τροχιά πλέι-οφ σημείωσε ο Ατρόμητος επί της Λαμίας με 2-1, σε εξ αναβολής αγώνα για τη 13η αγωνιστική της Super League. Ο Καραμάνος έβαλε μπροστά την ομάδα της Φθιώτιδας (9’), όμως οι Περιστεριώτες ανέτρεψαν το σκορ με τους Χριστοδουλόπουλο (πέν. 38’) και Σάλομον (85’).
Η ενισχυμένη στις μεταγραφές Λαμία, είναι αποφασισμένη να παίξει πλέον τα... ρέστα της για την παραμονή σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν ως το φινάλε. Παρά το γεγονός όμως ότι προηγήθηκε από νωρίς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, στο τέλος έμεινε με... άδεια χέρια, μετά το υπέροχο σε εκτέλεση γκολ του Σάλομον.
Ο Χριστοδουλόπουλος έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με πολύ ωραίο σουτ στο 6’ που μπλόκαρε ο Επασί. Στο 9’ από εξαιρετική πάσα του Ρόμανιτς, ο Καραμάνος έκανε το 1-0 για τη Λαμία, με το VAR να επιβεβαιώνει μετά από λίγο την εγκυρότητα του γκολ, καθώς καλυπτόταν ο φορ των Φθιωτών.
Στο 20’ ο Ντέλετιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά, πλάσαρε, με τον γκολκίπερ του Ατρόμητου να ακουμπάει την μπάλα και τον Γκαλβάο να διώχνει στη συνέχεια πριν περάσει τη γραμμή. Στο 38’ ο Προβυδάκης ανέτρεψε τον Ραμπέγιο μέσα στην περιοχή, με τον Χριστοδουλόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τη Λαμία να είναι η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 57’ το σουτ του Ρόμανιτς πέρασε λίγο άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς πήγαινε για ισοπαλία, στο 85’μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια κι ένα σουτ του Σάλομον έξω απ’ την περιοχή αιφνιδίασε τον Επασί, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει στη γωνία του και χάρισε στον Ατρόμητο μία υπερπολύτιμη νίκη που τον έφερε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμο με τον Αστέρα Τρίπολης.
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Τζανετόπουλος
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Μανδάς, Γκαλβάο (40’ λ. τρ. Γούτας), Στρούγγης, Κιβρακίδης, Τομάσεβιτς, Σάλομον, Γκάλο, Ενσικουλού (46’ Τριμμάτης), Ραμπέγιο (70’ Μουνίθ), Αγκάγιεφ (71’ Χαρίσης), Χριστοδουλόπουλος (70’ Μανούσος).
ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος (86’ Σκόνδρας), Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Προβυδάκης (68’ Βλάχος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Τιρόνε (78’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (86’ Μπα), Ντέλετιτς, Καραμάνος (78’ Αραμπούλι).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*Ατρόμητος-Λαμία    2-1
Χριστοδουλόπουλος (πέν. 38’), Σάλομον (85’)/Καραμάνος(9’)
*Άρης-ΑΕΚ     0-1
(65’ Λιβάι Γκαρσία)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    43-7    42
2. ΑΕΚ    26-16    33
3. Άρης    22-10    33
4. ΠΑΟΚ    27-13    32
5. Παναθηναϊκός    17-12    25
6. Αστέρας Τρίπολης    15-19    21
7. Ατρόμητος    16-21    21
8. ΟΦΗ    18-23    19
9. Βόλος    18-24    19
10. Απόλλων Σμύρνης    17-20    15
11. ΠΑΣ Γιάννινα    16-20    15
12. Παναιτωλικός    9-20    11
13. ΑΕΛ    9-26    8
14. Λαμία    8-29    5
*Η Λαμία έχει 14 αγώνες και η ΑΕΛ με τον Απόλλων Σμύρνης, από 15 αγώνες.

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
14 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
9 ΓΚΟΛ: Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
8 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ)
7 ΓΚΟΛ: Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
6 ΓΚΟΛ: Πινακάς (ΑΕΛ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
5 ΓΚΟΛ: Μπερτόλιο, Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
4 ΓΚΟΛ: Φατιόν (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Φορτούνης, Χασάν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σαρδινέρο, Στάρτζεον (ΟΦΗ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
3 ΓΚΟΛ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μπαριέντος (ΒΟΛΟΣ), Μπουχαλάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Νέιρα (ΟΦΗ), Ουάρντα (ΒΟΛΟΣ/ΠΑΟΚ), Ίνγκασον, Τζόλης (ΠΑΟΚ).

 

Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος η ΑΕΚ

ΓΙΑ FAKE PROFILE ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα απευθυνθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ για να καταγγείλει ψεύτικο προφίλ του Μανόλο Χιμένεθ στο Instagram. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν διαθέτει λογαριασμό στα social media και κάποιος σκέφτηκε να τον... αντικαταστήσει. Μέχρι εδώ, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αφού υπάρχουν χιλιάδες fake profile που μιμούνται δημόσια πρόσωπα. Όμως, ο «μιμητής» του προπονητή της ΑΕΚ φαίνεται πως πήρε πολύ σοβαρά τον ρόλο του. Επικοινώνησε με παίκτες στέλνοντας ιδιωτικά μηνύματα στα οποία τους καλούσε να συζητήσουν θέματα της ομάδας! Συνεπώς δεν επρόκειτο πλεον για κάτι σύνηθες, αλλά για επικίνδυνη περίπτωση και οι άνθρωποι της ΑΕΚ αποφάσισαν να κινηθούν άμεσα ώστε να διαγραφεί το συγκεκριμένο προφίλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass