Ράλι Ντακάρ 2021:

Ολα τα αποτελέσματα των κατηγοριών

Νίκη #14 για τον σπουδαίο Peterhansel

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2021 18:01

Ακριβώς 30 χρόνια μετά την πρώτη νίκη του στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ, ο Stephane Peterhansel πανηγύρισε ξανά! Ο Γάλλος οδηγός σημείωσε με το X-Raid MINI JCW τον τρίτο καλύτερο χρόνο στη μήκους 225 χιλιομέτρων, δωδέκατη και τελευταία ειδική διαδρομή της 43ης εκδοχής αυτής της επικής αγωνιστικής δοκιμασίας. Έτσι, έκλεισε τη φετινή μάχη με τελικό προβάδισμα λίγο κάτω από τα 15 λεπτά. Κι αυτή είναι συνολικά η 14η νίκη του - έχει 6 στην κατηγορία των μοτοσικλετών και πλέον 8 σε εκείνη των αυτοκινήτων! Ακολούθησε ο Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux, σε ένα ακόμα πολύ καλό αποτέλεσμα αν και είναι σαφές πως ήθελε πολύ μία νίκη στη... «γειτονιά του» αφού προέρχεται από το Κατάρ. Όμως μεταξύ άλλων, τα 16 κλαταρίσματα (!) στην πορεία του αγώνα, αποδείχθηκαν καθοριστικά. Όσο για τον Carlos Sainz, ολοκλήρωσε το φετινό Ντακάρ με νίκη στην ΕΔ12, όμως μετά από πολλές ατυχίες έμεινε τρίτος, μία ώρα μακριά από τον teammate του στη MINI. Πιο σκληρό παιχνίδι έπαιξε η τύχη στον Yazeed Al Rajhi που ενώ μαχόταν με τον Ισπανό για τη νίκη στο κύκνειο άσμα του 2021, προδόθηκε από τον κινητήρα του Toyota Hilux και εγκατέλειψε.H γενική κατάταξη στην κατηγορία των αυτοκινήτων:
1 Peterhansel/Boulanger (X-raid Mini JCW) 44h27m11s
2 Al-Attiyah/Baumel (Toyota Gazoo Racing) +14m51s
3 Sainz/Cruz (X-raid Mini JCW) +1h01m57s
4 Przygónski/Gottschalk (Overdrive Racing Toyota) +2h36m03s
5 Roma/Winocq (Bahrain Raid Xtreme Hunter) +3h22m48sΝίκες για Lopez και Sotnikov
σε SSV & φορτηγά
Μπορεί με την ολοκλήρωση του 43ου Ράλι Ντακάρ τα φώτα να έπεσαν πάνω στον Stephane Peterhansel που σημείωσε τη 14η νίκη του, ωστόσο στην πορεία ολοκληρώθηκαν και οι υπόλοιπες κατηγορίες. Δεν είχαμε όμως εκπλήξεις. Στα φορτηγά η KAMAZ πανηγύρισε για 18η φορά! Όμως για τον Dmitry Sotnikov ήταν η παρθενική νίκη, στην έβδομη συμμετοχή του. Ο Ρώσος είχε προβάδισμα 40 λεπτών αλλά δεν έκανε... βόλτα στα 200 χιλιόμετρα της δωδέκατης και τελευταίας ειδικής διαδρομής. Σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και ο τερματισμός τον βρήκε 39 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Anton Shibalov, με τον Airat Mardeev να ολοκληρώνει το lock out της Μπλε Αρμάδας στο βάθρο της κατηγορίας. Στα SSV ο πρώην οδηγός του WRC, Kris Meeke, ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (για δεύτερη φορά στον αγώνα). Όμως στην κορυφή της γενικής κατάταξης ήταν και παρέμεινε ο Chaleco Lopez. Ο Χιλιανός ήταν 17 λεπτά μπροστά από τον Αμερικανό Austin Jones, με τον Πολωνό Aron Domzala να συμπληρώνει το βάθρο.

Μοτοσικλέτες και θέαμα

Την πρώτη του νίκη σε Rally Dakar κατάφερε να πάρει ο Kevin Benavides, χαρίζοντας στη Honda τον Τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Πριν το ξεκίνημα της σημερινής Ειδικής, ο Benavides είχε ένα προβάδισμα της τάξης των τεσσάρων λεπτών επί του οδηγού της KTM, Sam Sunderland. Αυτό όμως αυξήθηκε στα πέντε λεπτά, ύστερα από κάποιο λάθος που εντοπίστηκε στα GPS της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν οι χρόνοι. Ο Benavides ξεκίνησε τρίτος τη σημερινή Ειδική και στα πρώτα 99 χιλιόμετρα κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά στα 10 λεπτά από τον αντίπαλό του. Από εκεί και πέρα κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του αυτή, ενώ πάλευε για την πρωτιά με τον ομόσταυλό του Ricky Brabec. Στο τέλος έχασε την 1η θέση για 2 λεπτά. Ωστόσο ο Sunderland έμεινε 13 λεπτά πιο πίσω κι έτσι αυτό ήταν αρκετό για τον Benavides να πάρει την πρώτη του Νίκη σε Dakar και τη δεύτερη συνεχόμενη της Honda. Ο 32χρονος έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αργεντινή που κερδίζει τον θεσμό στην κατηγορία των μοτοσικλετών και γενικά σε κάθε κατηγορία πλην των quads. Στην τελική κατάταξη ο Brabec κατάφερε να προσπεράσει τον Sunderland και του πήρε τη 2η θέση κι έτσι η Honda έκανε το 1-2 στο φετινό Rally. Ήταν το πρώτο της από το 1987 και μετά! Ο Sunderland συμβιβάστηκε με το τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Rookie Daniel Sanders κράτησε την 4η θέση μπροστά από τον Skyler Howes και την ιδιωτική του ΚΤΜ.

Δυστυχώς και θύμα!
Οι οργανωτές του Rally Dakar επιβεβαίωσαν την απώλεια ενός ερασιτέχνη συμμετέχοντα στο φετινό Rally Dakar.
Ο λόγος για τον Pierre Cherpin, ο οποίος είχε μια σφοδρή πτώση στην 7η Ειδική της περασμένης Κυριακής. Ο οδηγός βρέθηκε αναίσθητος και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της περιοχής Jeddah, ενώ είχε προγραμματιστεί η επιστροφή του σε νοσοκομείο της πατρίδας του. Δυστυχώς, ο Cherpin υπέκυψε στα τραύματά του την Πέμπτη, πριν προλάβει να φτάσει στη Γαλλία. «Κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς του, ο Pierre Cherpin υπέκυψε στα τραύματά του από την πτώση του στην 7η Ειδική», γράφει η ανακοίνωση. «Ο οδηγός έπεσε στο 178 χλμ. και περίπου στη 1:00 pm. Οι γιατροί τον βρήκαν αναίσθητο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρό τραύμα στο κεφάλι». «Χειρουργήθηκε εσπευσμένα και από τότε ήταν σε τεχνητό κώμα, με την κατάστασή του να είναι σταθερή τις τελευταίες ημέρες». «Επρόκειτο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Lille».
Ο Pierre Cherpin αγωνιζόταν στο 4ο Dakar της καριέρας του και στο πρώτο του μετά το 2015, στην κατηγορία «Original by Motul» για αναβάτες χωρίς εξωτερική βοήθεια.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass