Ρεζίλι

Ο «ΛΕΑΝΔΡΟΣ» ΕΠΝΙΞΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΕΛ - ΤΕΛΟΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ!

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2021 21:00

Ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα έγινε χθες η ΑΕΛ με την εμφάνισή της στο Αλκαζάρ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου και έχασε στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League με 1-0, από ένα τέρμα που πέτυχε ο Λαρισαίος Σωτήρης Τσιλούλης στο 73’.

Το 0-1 κρίνεται δίκαιο, αφού η ΑΕΛ ήταν μια ομάδα που τη χτύπησε η κακοκαιρία του «Λέανδρου» και όπως πνίγηκε ο μυθικός ήρωας με την Ηρώ στον Ελλήσποντο έτσι «πνίγηκε» και η ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.
Χειρότερη ΑΕΛ δεν είδαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς ήταν μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος που σε καμία περίπτωση δεν έδειξε το πάθος που απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έχασε δίκαια αφού ουσιαστικά η λαρισινή ομάδα δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία.
Το «διαζύγιο» με τον τεχνικό Γιάννη Τάτση ήρθε αμέσως μετά το παιχνίδι, ενώ αλγεινή εντύπωση μας έκανε ότι οι παίκτες αντί να σκεφτούν ότι και αυτοί είναι υπαίτιοι (αλλά και αυτοί που τους έφεραν) παίζουν ...καλύτερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θαρρείς παρά στο γήπεδο…
Δυστυχώς δεν ξέρουμε αν μπορεί να διορθωθεί αυτή η αγωνιστική κατάσταση, αφού από την αρχή του πρωταθλήματος η ΑΕΛ δεν έχει πετύχει ούτε μία εντός έδρας νίκη ενώ οι εμφανίσεις κάνουν διαγωνισμό ποια θα είναι η χειρότερη όλων.
Βαθμολογικά μπορεί να υπάρχουν ελπίδες παραμονής (δεν έχει τελειώσει ούτε η κανονική περίοδος, ενώ υπάρχουν και τα πλέι άουτ), αλλά με τέτοιες εμφανίσεις είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθεί στην τελευταία θέση.
Στα αξιοσημείωτα ότι είναι το τέταρτο φετινό «διπλό» που πετυχαίνει η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης που από πολύ νωρίς ξέφυγε τις περιπέτειες.
Η ΑΕΛ μπορεί να αλλάξει κάτι; Ο προπονητής φεύγει, όμως θα πάρει βαθμούς; Οι ελπίδες πλέον βρίσκονται στους νεαποκτηθέντες Χουσίνιο, Ακούνια, Μαξιμένκο και Αμπουμπακάρι.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπάγιτς, στην άμυνα τους: Τσόσιτς, Ζίζιτς και Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή τον Μπέρτο δεξιά, τον Φιλίπ αριστερά και τους Σπαρβ, Κολομπίνο και Νικολιά πίσω από τους Πινακά και Ντουρμισάι.
Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια στο τέρμα, στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη (δεξιά), Ντομίνγκες, Λισγάρα (σέντερ μπακ), Μπρούσιτς (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Λαγός και Κολ και πίσω από τον προωθημένο Ντάουντα οι Φερνάντεθ, Τσιλούλης και Μουνιέ.
Ο Απόλλωνας δεν μπήκε φοβισμένα και έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 2’ με τον Μαρκ Φαρνάντεθ. Από κει και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρχε κάτι ουσιαστικό με εξαίρεση στο 13’ τη μονομαχία Σπαρβ και Μουνιέ.
Στο δεύτερο μέρος ο Τάτσης έκανε την πρώτη αλλαγή με την είσοδο τού Μιλοσάβλιεβιτς αντί του Σπαρβ, αλλά δε βοήθησε την ομάδα και ακόμα χειρότερα έγιναν τα πράγματα όταν βγήκε ο Ζίζιτς. Ο Απόλλωνας Σμύρνης άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με πρωταγωνιστή τον Τσιλούλη και τελικά πέτυχε ο ίδιος το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση στο 73’.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ πίεσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα κάνοντας μία μόλις ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Τρούγιτς.

 

ΦΑΣΕΙΣ ..ΓΚΟΛ
2’: Σουτ του Μαρκ Φερνάντεθ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπάγιτς σε καλή θέση μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
11’: Παράλληλη σέντρα προς την εστία του Ντουρμισάι από δεξιά δεν μπορεί ο Πινακάς να βρει την μπάλα που καταλήγει πλάγιο άουτ.
29’: Ο Μπαξεβανίδης κάνει από τα δεξιά, ο Ντάουντα βρίσκει ελάχιστα στον αέρα την μπάλα και ο Μουνιέ που είχε πεταχτεί να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι δεν τη βρίσκει…
41’: Με σουτ του Ντουρμισάι μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.
48’: Με σουτ του Φιλίπ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
63’: Ατομική ενέργεια του Τσιλούλη από δεξιά που μεταβιβάζει στον Ντάουντα, που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει άουτ.
67’: Σουτ του Τσιλούλη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Τσόσιτς και μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
73’: Μπαλιά του Μπαξεβανίδη στον Ντάουντα στο σημείο του πέναλτι ο οποίος τη μεταβιβάζει στον Τσιλούλη μέσα στη μεγάλη περιοχή που κάνει το 0-1.
90’+1’: Ο Ντουρμισάι κάνει εξαιρετική κάθετη στον Τρούγιτς που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει πιεζόμενος και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βέρχουλστ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτερος από την ΑΕΛ ο Ζίζιτς στο πρώτο μέρος που κέρδισε όλες τις μονομαχίες. Από κει και πέρα Μιχαήλ και Τσόσιτς στο δεύτερο μέρος δεν τα πήγαν καλά. Ο Φιλίπ είναι καλός επιθετικά, αλλά αμυντικά τον περνάει όποιος θέλει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τσιλούλης. Ο Μπέρτος καλύτερος στη δεξιά πλευρά, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς πάλι δεν πήγε καλά.
Ο Σπαρβ με τον Κολομπίνο ήταν καλοί στο πρώτο μέρος με τον πρώτο να πηγαίνει στον πάγκο και τον δεύτερο να μην κάνει τίποτα στην επανάληψη.
Οι επιθετικοί (Ντουρμισάι, Πινακάς, Γιουνές, Τρούγιτς) ελάχιστες φορές καταλάβαμε ότι αγωνίζονταν.
* * *
Από τον Απόλλωνα Σμύρνης κορυφαίος ο Τσιλούλης και καλή η παρουσία του Ντάουντα στο δεύτερο μέρος. Μας άρεσαν οι Ντομίνγκες, Λισγάρας.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άριστος ο διαιτητής Στάθης Γκορτσίλας (Μακεδονίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σπαρβ, Ντουρμισάι, Τσόσιτς, Λαγό, Μαρκ Φερνάντεθ και Λισγάρα.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), Ηλίας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Τσόσιτς, Ζίζιτς (57’ Γιουνές), Μιχαήλ, Μπέρτος (77’ Τρούγιτς), Σπαρβ (46’ Μιλοσάβλιεβιτς), Κολομπίνο, Νικολιάς, Φίλιπ, Πινακάς, Ντουρμισάι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Λαγός (62’ Κιτόκο), Κολ, Μαρκ Φερνάντεθ (89’ Χουχούμης), Τσιλούλης, Μουνιέ (76’ Βιτλής), Ντάουντα (89’ Τσαμπούρης).

 

Γ. Τάτσης: Δύσκολα βαθμολογικά

Γ. ΠΑΡΑΣΧΟΣ: ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΖΙΖΙΤΣ

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης δήλωσε τα εξής: «Eίναι μια μεγάλη αλήθεια ότι ήταν κακή η εμφάνιση των παικτών, επίσης μεγάλη αλήθεια είναι ότι είτε παίζεις με πολλούς αμυντικούς είτε με επιθετικούς δεν σημαίνει ότι θα κρατήσεις το μηδέν ή θα βάλεις πολλά γκολ και θα κερδίσεις. Έχει να κάνει και με τις ισορροπίες που πρέπει να κρατάμε. Εμείς στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποια παιδιά που ήταν σε καλή μέρα και άλλα που δεν με άφησαν ικανοποιημένο».
Για τη δύσκολη βαθμολογική θέση της ΑΕΛ:
«Εννοείται ότι θα είναι πιο δύσκολα γιατί μπαίνει και το ψυχολογικό κομμάτι, δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε καλή εικόνα αλλά είναι και θέμα ημέρας και ικανότητας. Οι ελπίδες μας εναπόκεινται σε κάποια σταθερά σημεία που πρέπει να κρατηθούν όσον αφορά τους παίκτες και αυτοί να δέσουν με κάποια καινούρια παιδιά που έρχονται».
*Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Παράσχος, είπε: «Καλύτερα να παίζουμε εκτός έδρας, κάναμε κάποιες καλές εμφανίσεις αλλά μας έλειπε η τύχη και κάποια σφυρίγματα. Είχαμε πολλά προβλήματα αλλά όσοι έπαιξαν ήταν καλοί. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και πλέον μπορούμε να σκεφτόμαστε όχι τις τελευταίες θέσεις αλλά για λίγο ψηλότερα. Η ομάδα έχει μέλλον και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό».
Για το ρίσκο της ΑΕΛ:
«Από τη στιγμή που η ΑΕΛ ρίσκαρε και έβγαλε τον Ζίζιτς, πετύχαμε το γκολ και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και κάτι ακόμα αν ήμασταν πιο προσεκτικοί»
Για το ρεκόρ εκτός έδρας νικών:
«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και επιτέλους ο Απόλλων βγήκε από τη μιζέρια και την απομόνωση».
Για τις χαμηλότερες κατηγορίες:
«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να ξεκινήσει και η Football League που απασχολεί πολλούς ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να παίξουν και πάλι τα παιδιά».

 

Αγώνα είχαν και οι εργαζόμενοι του ΕΑΚ

Αγώνα χθες δεν έδωσαν μόνο οι παίκτες της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και οι εργαζόμενοι του ΕΑΚ Λάρισας που κατάφεραν να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο από τη χιονόπτωση που προηγήθηκε προχθές τα ξημερώματα κι έτσι η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε κανονικά.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass