Φουλ για τετράδα ο Παναθηναϊκός

*Μετά τη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Αρη με 1-0

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 20:17

Το γρήγορο γκολ του Αργύρη Καμπετσή και οι επεμβάσεις του Σωκράτη Διούδη ήταν τα «κλειδιά» για να φύγει ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Άρη από το «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική της Super League. Αρκετές χαμένες ευκαιρίες - ιδίως στο δεύτερο μέρος - και για τις δύο ομάδες, με τους «κίτρινους» να έχουν, μεταξύ άλλων, δοκάρι με τον Ντάνιελ Μαντσίνι.


Από στημένη φάση ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, γύρισμα του αμαρκάριστου στο δεύτερο δοκάρι Φραν Βέλεθ και από κοντά ο Καμπετσής είχε εύκολο έργο για το 0-1 στο 9ο λεπτό! Το παιχνίδι κυλούσε ως το τέλος του πρώτου μέρους όπως ακριβώς επιθυμούσε το «τριφύλλι»: ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Διούδη. Πλην αυτής του 37ου λεπτού, όταν από γύρισμα του Ματέο Γκαρσία, ο Μαντσίνι έκανε την εναέρια προβολή, αλλά η μπάλα «έγλειψε» τη δεξιά δοκό του εμβρόντητου Διούδη και πέρασε άουτ.
Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο ορεξάτα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Τζέιμς Τζέγκο πήρε την πάσα από τον Δημήτρη Μάνο, ωστόσο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Διούδη.
Ο 27χρονος τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο σουτ του Μάνου στο 61’, με τους «πράσινους» να απειλούν δις στη συνέχεια. Αρχικά με την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Δημήτρη Εμμανουηλίδη (63’) που σταμάτησε στον Μάριο Σιαμπάνη κι εν συνεχεία με τον Βέλεθ (65’) που μέσα από τη μικρή περιοχή σημάδεψε πολύ ψηλά. Δέκα λεπτά μετά ο Διούδης έδιωξε σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία το πλασέ του Σαντέ Σίλβα, ενώ ο Μπρούνο Γκάμα στο 87’ βρήκε δίχτυα, αλλά... από την εξωτερική πλευρά. Το σουτ του Καρλίτος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σιαμπάνη και το φάουλ του Ματέο βρήκε - και πάλι - σε ετοιμότητα τον Διούδη, με το 0-1 να διατηρείται ως το τέλος.
Με την τρίτη διαδοχική του νίκη μέσα στο 2021 - στις οποίες μάλιστα κράτησε απαραβίαστη την εστία του - ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -5 από τον τέταρτο Άρη που, μετά τον εκπληκτικό πρώτο γύρο, μετράει πλέον τρεις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του, έχοντας σκοράρει μόνο σε ένα από αυτά.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Κίτρινες: Λόπεθ, Ιωάννου, Μπεναλουάν, Σάκιτς - Πούγγουρας, Μολό.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81’ Σάκιτς), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81’ Γκάνεα), Τζέγκο (55’ Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι (68’ Σίλβα), Ματέο, Λόπεθ (46’ Μάνος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (81’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (80’ Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής.
*Την πρώτη του εμφάνιση από τον περασμένο Ιούλιο και την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, πραγματοποίησε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Μαουρίσιο στο 81ο λεπτό.4Χ4

Η ΑΕΚ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ
Την τέταρτη διαδοχική της νίκη πέτυχε απόψε η ΑΕΚ, που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε μόνη πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Ολιβέιρα στο 63’, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Λιβάγια στο 73’. Μείωσε με πέναλτι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 89’. Ήταν το πρώτο γκολ εναντίον της ΑΕΚ στην καριέρα του Λάζαρου, αλλά και το πρώτο που δέχεται η Ένωση μετά από τρεις αγώνες (και 89 λεπτά!).
Παρά τις απουσίες η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει σχετικά εύκολα μια ομάδα που σχεδόν πάντα της έβαζε δύσκολα. Κορυφαίοι ήταν δύο παίκτες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τον τελευταίο καιρό: ο Νέλσον Ολιβέιρα και ο Μιχάλης Μπακάκης.
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Κίτρινες: Γκαρσία, Λιβάγια - Στρούγγης, Μουνίθ, Γκάλο
AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες (82’ Σιμάνσκι), Σάχοβ, Μάνταλος (78’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (82’ Τάνκοβιτς), Λιβάγια (90+4’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γκάλο (76’ Ούμπιδες), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (40’λ.τρ. Τομάσεβιτς), Χαρίσης, Σάλομον, Νάτσος, Μουνίθ (76’ Αγκάγεφ), Ραμπέγιο (61’ Κωτσόπουλος), Μανούσος (61’ Χριστοδουλόπουλος).

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Πανθεσσαλικού Σταδίου μεταξύ του Βόλου και της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 51’ με τον Δουβίκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο αμέσως επόμενο λεπτό (52)’ με τον Ντέλετιτς, ο οποίος στο 68’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Βόλος, που στο ματς του πρώτου γύρου επικράτησε 2-1, είχε στο ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας, αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα, ουραγός στην κατάταξη με μόλις 5 βαθμούς, δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Στο 14’ ο Ρόμανιτς βγήκε μόνος του απέναντι στον Κλέιμαν, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου κατάφερε να σταματήσει την μπάλα και να αποσοβήσει το γκολ.
Η ομάδα της Φθιώτιδας έφθασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ στο 21’, όταν το σουτ του Αραμπούλι από κοντά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες και ήθελαν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, απάντησαν στο 29’ με καλό σουτ του Σάντσες το οποίο μπλόκαρε ο Επασί.
Όμως οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές αδυναμίες τού αντιπάλου τους και συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες. Έτσι, στο 32’ σουτ του Τζανδάρη μπλόκαρε ο Κλέιμαν, ενώ στο 33’ ο Αραμπούλι μέσα από την περιοχή έκανε το πλασέ άουτ. Καλύτερη η Λαμία στο 1ο 45λεπτο που δεν κατάφερε όμως να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα.
Ό,τι δεν πέτυχε η Λαμία το κατάφερε στην επανάληψη ο Βόλος, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 51’ με σουτ του Δουβίκα, έπειτα από κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του από τα δεξιά. Άμεση όμως ήταν η απάντηση της Λαμίας στο επόμενο λεπτό (52’), αφού σε μια αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων βγαίνουν στην κόντρα επίθεση τέσσερις με έναν και ο Ντέλετιτς σκοράρει για να ισοφαρίσει σε 1-1.
Το σκηνικό έγειρε υπέρ του Βόλου στο 68’ όταν η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες, αφού ο Ντέλετιτς αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Φεράρι. Στο 77’ όμως, η Λαμία βγήκε στην επίθεση με τον Σκόνδρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν, αλλά τον πρόλαβε ο Μήτογλου και έκανε την προβολή για να κόψει το σουτ του αρχηγού των φιλοξενουμένων.
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ήταν για τη Λαμία στο 90’+2’, με τον Μπα να βγαίνει τετ α τετ με τον Κλέιμαν, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.
Διαιτητής: Μπέμπεκ (Κροατία).
Κίτρινες: Μήτογλου, Σάντσες, Κρητικός - Μπεχαράνο.
Κόκκινες: Ντέλετιτς (2 κίτρινες).
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες, Γκρίλο (34’ Νίνης), Ριένστρα, Μπαριέντος (84’ Κρητικός), Ρενάτο, Περέα (46’ Ντεντάκης), Μπαρτόλο (67’ Μαρτίνες), Δουβίκας.
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (65’ Μπιάρνασον), Τιρόνε (46’ Καραμάνος), Ρόμανιτς (90’ Προβυδάκης), Ντέλετιτς, Αραμπούλι (65’ Μπα).

ME KOKΚINH ΑΝΑΨΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ»
Οι ελπίδες του ΟΦΗ για θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ διήρκεσαν μόλις 26 λεπτά, δηλαδή ως το σημείο που αποβλήθηκε (με απευθείας κόκκινη κάρτα) ο Βάτερμαν.
Το παιχνίδι ήταν ως τότε μονόλογος του «Δικέφαλου», αλλά μετά την αποβολή το «Θ. Βαρδινογιάννης» άρχισε να... γέρνει, με τη μακεδονική ομάδα να φεύγει τελικώς νικήτρια με 3-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν να πολιορκούν την περιοχή των Κρητικών, με τον Βάτερμαν να επεμβαίνει στο 4’ σε σουτ του Ουάρντα, τον Κρμέντσικ να αστοχεί στο 7’ και στο 11’ στα σουτ που επιχείρησε και τον ίδιο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ με γυριστή κεφαλιά, στο 19ο λεπτό.
Στο 26’ ο Βάτερμαν ανέτρεψε τον Τζόλη και ο διαιτητής Παπαπέτρου μετέτρεψε την αρχικώς επιδειχθείσα κίτρινη σε κόκκινη κάρτα μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, εκτιμώντας ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ θα έβγαινε σε προφανή θέση για γκολ.
Η κυριαρχία της μακεδονικής ομάδας συνεχίστηκε, αλλά ο Κρμέντσικ δεν μπορούσε να βρει εστία στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσέχο επιθετικό να χάνει άλλες δύο ευκαιρίες, στο 38’ (σουτ άουτ) και το 44’ (απόκρουση Σωτηρίου).
Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο το πέτυχε, εις διπλούν μάλιστα, στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.
Στο 48ο λεπτό και στη σέντρα του Μουργκ από δεξιά ο Τζόλης μπήκε στη φάση, πρόλαβε τον Ουές κι άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει στο 53’ ο Βαρέλα, μετά από συνδυασμό Σβαμπ - Μουργκ και κακή αντίδραση του Σωτηρίου, που δεν συγκράτησε την μπάλα.
Στο 67’ το σκορ έλαβε την τελική του διάσταση, όταν από κάθετη πάσα του Τζόλη η μπάλα έφυγε από τα πόδια του επιρρεπή στο λάθος Σελίμοβιτς και ο Κρμέντσικ με εύκολο πλασέ νίκησε από κοντά τον Σωτηρίου για το 3-0, που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να μειώσει εκ νέου τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου
ΚΟΚΚΙΝΗ: 26’ Βάτερμαν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περέιρα, Κρέσπο
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Βούρος (77’ Σολίς), Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης (30’ Σωτηρίου), Κοροβέσης (78’ Σουρνάκης), Βαφέας, Στάικος, Νέιρα, Στάρτζεον (68’ Γρίβας), Σαρδινέρο (68’ Γιαννούλης).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (77’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (77’ Αουγκούστο), Τζόλης, Ουάρντα (83’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (69’ Λάμπρου), Κρμέντσικ (76’ Σφιντέρσκι).

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ...
Δραματική εξέλιξη είχε ο αγώνας του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0 στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Χασάν.
Ο Ολυμπιακός που ήθελε την επιστροφή στις νίκες, μετά το 1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ώστε να διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας τους διώκτες του, παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Ραντζέλοβιτς και τον τιμωρημένο Μπα, ενώ απόντες από τον ΠΑΣ ήταν οι Κριζμάν, Κάστρο και Παντελάκης.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει να νικήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου με το 2-0 επί της Λαμίας, αναζητούσε ένα θετικό αποτέλεσμα για να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε, αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην έδρα του αντιπάλου του.
Οι Ηπειρώτες μπήκαν δυνατά και επιθετικά στον αγώνα, αλλά σιγά σιγά οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 20’ έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν με πέναλτι του Βαλμπουενά που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και στο οποίο υπέπεσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ στον Ελ Αραμπί.
Στο 53’ κοντινό πλασέ του Μασούρα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αθανασίου, ο οποίος στο 46’ πέρασε στη θέση του Χουτεσιώτη που αντιμετώπισε πρόβλημα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά με την εξέταση του VAR υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο επιθετικός του Ολυμπιακού.
Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήλθε στο 90+4’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέαμπτσιουκ - Χουτεσιώτης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακας, Αθανασίου
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (72’ Βρουσάι), Σισέ, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Βαλμπουενά (82’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (66’ Χασάν), Μπρούμα (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (46’ Αθανασίου), Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Σάλιακας, Λιάσος, Σιόντης, Καρτάλης (87’ Πανουργιάς), Μπρένερ (55’ Ελευθεριάδης), Λεό, Παμλίδης (79’ Νάουμετς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass