Δοκιμάζεται στα Τρίκαλα ο Απόλλων Λάρισας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΟΤ (15:00) - ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 14:12

Με οδηγό το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ξάνθη, ο Απόλλων Λάρισας θα προσπαθήσει σήμερα κόντρα στον Α.Ο.Τ., να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο δημοτικό στάδιο Τρικάλων, στις 15:00.


Παιχνίδι που διεξάγεται στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 και οι δύο ομάδες αναζητούν την πρώτη τους φετινή νίκη, σε ένα κλασικό θεσσαλικό ντέρμπι.
Τα Τρίκαλα μετά από ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από την Παναχαϊκή και ο Απόλλων Λάρισας, επίσης μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στην επανάληψη, ισοφάρισε 1-1 στις καθυστερήσεις την Ξάνθη, στο AEL FC ARENA.
«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια αθλητική ομάδα, που έχει βαριά φανέλα και χρειάζεται να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη μας, αν θέλουμε να πάρουμε κάτι», τόνισε ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Μάγγος.
Από αγωνιστικής πλευράς, ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του έμπειρου γκολκίπερ Γλύκου, η οποία θα αποφασιστεί μετά το ζέσταμα που θα κάνει, την τελευταία στιγμή και εφόσον δεν νιώσει ενοχλήσεις στο πόδι του.
Πιθανό σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει το σημερινό ματς ο Απόλλων Λάρισας, είναι: Τάλισσον ή Γλύκος, Σκούπρας, Καρίκκι, Μόρας, Γκόλιας, Χατζής, Μπάλας, Λίταινας, Τζοβάρας, Μπαστιάνος, Κλάους Αθανασιάδης. Ενδέχεται να γίνουν μία ή δυο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Ξάνθη να είναι πανέτοιμοι για τη θεσσαλική μάχη.
Στην αποστολή που συγκροτήθηκε, συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω 22 ποδοσφαιριστές: Τάλισσον, Γλύκος, Σκούπρας, Καρίκκι, Μπούσης, Μόρας, Οκάν Χατζητερζόγλου, Γκόλιας, Χατζής, Μπάλας, Μπάμπης, Λίταινας, Νύχταρης, Μπαλογιάννης, Μπρέμπος, Τασιούλης, Τζοβάρας, Μπαστιάνος, Κλάους Αθανασιάδης, Γκουντρουμπής, Λουκάς και Παυλής.
Εκτός έμειναν οι Καμπέρης (τραυματίας), Γεωργακόπουλος, Καλούσης, Σούλτσε, Αστράς, Παναγιώτου, Ενγκοο, Ζαχόπουλος.
*Ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία του ΑΟ Τρίκαλα για τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λάρισας.
Ο τεχνικός Αποστόλης Χαραλαμπίδης δεν ανακοίνωσε αποστολή και θα ανακοινώσει την 20άδα λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού σημερινού αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο ματς του περασμένου Σαββάτου στην Πάτρα, τα Τρίκαλα αγωνίστηκαν ως εξής:
Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Παπαγεωργίου, Σταματής, Σκόνδρας (74’ Σιλβάνο Νάτερ), Ντιαλόσι, Αλμπάνης (65’ Ευθυμίου), Νιάρος, Πέλκας (88’ Ζώγκος)

 

721 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ…
Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο και έχει καταγραφεί στην ιστορία. Μια σεζόν πριν την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος οι «κυανέρυθροι» είχαν υποβιβαστεί από τη Super League 2 στη Football League. Στην αναζήτηση της προϊστορίας βλέπουμε ότι την τελευταία φορά που ο ΑΟΤ αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν στις 30 Ιανουαρίου του 2019. Οι «κυανόλευκοι» είχαν προηγηθεί με τον Φώτη Γκουντρουμπή και ο Δημήτρης Καπός ισοφάρισε σε 1-1 στο 90’+4.
Επίσης, τη φετινή χρονιά και πριν το γενικό λοκ νταουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Α.Ο.Τρικάλων σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων, κέρδισε τον Απόλλωνα Λάρισας 2-0.

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Οχτώ φορές αναμετρήθηκαν λοιπόν στο παρελθόν ΑΟ Τρίκαλα και Απόλλων Λάρισας. Οι «κυανέρυθροι» μετράνε 3 νίκες, ενώ 5 ματς έληξαν ισόπαλα χωρίς οι «κυανόλευκοι» να έχουν κερδίσει ποτέ στο δημοτικό στάδιο.
Να σημειωθεί πως το 1993 η αναμέτρηση έληξε χωρίς τέρματα (0-0) με τον νυν προπονητή τερματοφυλάκων των «κυανέρυθρων», Μπάμπη Μπακαρό να κατεβάζει ρολά ως παίκτης των φιλοξενούμενων (έπαιξε και το 2009 στη φιέστα ανόδου του ΑΟΤ).
Αναλυτικά η προϊστορία:
*29 Οκτωβρίου 1989
Α Ο Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 0-0 (Γ’ Εθνική)
*4 Απριλίου 1993
Α Ο Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 0-0 (Γ’ Εθνική)
*3 Οκτωβρίου 1993
ΑΟ Τρίκαλα -Απόλλων Λάρισας 2-2 (Γ’ Εθνική)
(21’ Τσιρογιάννης,79’ Ρουσομάνης-42’ Χασιώτης, 90’ Γαλάνης)
*8 Ιανουαρίου 1995
ΑΟ Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 1-1 (Γ’ Εθνική)
(6’ πεν. Κνέζεβιτς-87’ αυτογκόλ Ταβουκτσής)
*5 Οκτωβρίου 2003
ΑΟ Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 2-1 (Δ’ Εθνική)
(8 αυτογκόλ Λάζος, 58’ Τσιούκας- 33’ Γκαλίτσιος)
*17 Μαΐου 2009
ΑΟ Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 3-1 (Δ’ Εθνική)
(14’ Τσιούκας, 18’ Διαμάντης, 83’ Παπαστεριάδης-88’ Σκάκος)
*10 Δεκεμβρίου 2017
ΑΟ Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας 3-1 (Football League)
(37’ Ζγκούρι, 65’  Τόμιτς, 72’ Τόμιτς-16’ Τσιλούλης)
*30’ Ιανουαρίου 2019
ΑΟ Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας 1-1
(90+ Καπός – 79’ Γκουντρουμπής)

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον σημερινό αγώνα στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων θα διευθύνει ο κ. Δημήτριος Θεοχάρης από την Ένωση Θεσσαλίας, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους κ.κ. Ελευθέριο Βογιατζή (Καρδίτσας) και Βασίλη Παγούρα (Βοιωτίας), ενώ 4ος θα είναι ο Στέφανος-Βάιος Καλατζής (Θεσσαλίας) και παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας).

 

ΓΙΑ ΤΟ 2x2 ΙΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Λεβαδειακός και Ιωνικός θα προσπαθήσουν να ντουμπλάρουν τις επιτυχίες τους στην εμβόλιμη 2η αγωνιστική της Super League 2 που διεξάγεται σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Οι Βοιωτοί, μετά το σπουδαίο διπλό στην Άρτα (2-0) επί της ΑΕ Καραϊσκάκης, υποδέχονται τα Χανιά που θα κάνουν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, μιας και το παιχνίδι τους με τη Δόξα Δράμας αναβλήθηκε. Οι Νικαιώτες από την πλευρά τους, έχοντας περάσει νικηφόρα από την Κρήτη με το 1-0 επί του Εργοτέλη, έχουν νέο εκτός έδρας ματς, αυτή τη φορά στη Θράκη απέναντι στην Ξάνθη, η οποία στην πρεμιέρα απώλεσε στις καθυστερήσεις το «τρίποντο» με το 1-1 κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.
Στη Ρόδο, ο τοπικός Διαγόρας και η Παναχαϊκή θα ψάξουν για την πρώτη φετινή τους νίκη μετά τις ισοπαλίες της πρώτης αγωνιστικής, ενώ το ίδιο ευελπιστούν να κάνουν Τρίκαλα και Απόλλων Λάρισας που τίθενται αντιμέτωποι στο θεσσαλικό ντέρμπι. Στην Κρήτη, τέλος, ο ΟΦ Ιεράπετρας υποδέχεται την ΑΕ Καραϊσκάκης.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Super League 2:
15:00 ΟΦ Ιεράπετρας – ΑΕ Καραϊσκάκης
15:00 Διαγόρας Ρόδου – Παναχαϊκή
15:00 Δόξα Δράμας – Εργοτέλης (αναβολή)
15:00 Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας
15:00 Ξάνθη – Ιωνικός
15:30 Λεβαδειακός – Χανιά (ΕΡΤ3)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε έναν αγώνα)
Λεβαδειακός     2-0     3
Ιωνικός     1-0     3
Απόλλων     1-1     1
Τρίκαλα     1-1     1
Παναχαϊκή     1-1     1
Διαγόρας     1-1     1
Ιεράπετρα     1-1     1
Ξάνθη     1-1     1
Εργοτέλης     0-1     0
Καραϊσκάκης     0-2     0
Χανιά     0-0     0
Δόξα Δράμας     0-0     0

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ης  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Ούτε για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 θα μπορέσει να αγωνιστεί η Δόξα Δράμας καθώς όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια στο πρόγραμμα, το ματς ΑΟ Ξάνθη – Δόξα Δράμας αναβάλλεται.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/01/2021
14:45 AEL FC ARENA, Απόλλων Λ. – Διαγόρας ΕΡΤ3
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/01/2021,
14:00 Καραϊσκάκης Άρτας – Χανιά
14:00 Παναχαϊκή 1891 – ΟΦ Ιεράπετρας
14:45 Ιωνικός – Τρίκαλα ΕΡΤ3
14:45 Εργοτέλης – Λεβαδειακός
*Ο αγώνας ΑΟ Ξάνθη – Δόξα Δράμας αναβάλλεται.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass