Απογοήτευσε ο Απόλλων Λάρισας…

ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ «ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ» ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 21:09

«Το δις εξ αμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού» λέει μια παροιμία του θυμόσοφου λαού μας και αυτή φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στο χθεσινό παιχνίδι του Απόλλωνα Λάρισας με τον Διαγόρα, που διεξήχθη στο AEL FC ARENA και βρήκε νικήτρια την ομάδα του «Σμαραγδένιου» νησιού με σκορ 1-0.


Αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο, καθώς οι «κυανόλευκοι» έμειναν όπως φάνηκε από την περασμένη Τετάρτη στα Τρίκαλα, όπου και εκεί γνώρισαν πάλι την ήττα με 1-0, αλλά δεν κατάφεραν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους.
Χθες, λοιπόν, η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική και αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο και στην επανάληψη τα τελευταία λεπτά, σε όλο το υπόλοιπο διάστημα, δεν ήταν αυτός ο Απόλλωνας που περιμέναμε να δούμε, δε δημιουργήθηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία.
Και βέβαια δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την απαράδεκτη εμφάνιση της ομάδας του Γιάννη Μάγγου και τη 2η συνεχόμενη ήττα, στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.
Με τέτοιες εμφανίσεις η ομάδα δεν μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να ανεβάσει τον πήχη ψηλά, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη.
Από την άλλη πλευρά, ο ιστορικός Διαγόρας έκανε… πάρτι στο AEL FC ARENA, με τον τεχνικό Σάκη Θεοδοσιάδη να είναι καλά «διαβασμένος» και να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη -την πρώτη φετινή- στο παλατάκι, μετά την πρόκριση της Καλαμάτας για το Κύπελλο Ελλάδος, όταν ήταν προπονητής στη «Μαύρη Θύελλα».
Στο α’ ημίχρονο, ο Διαγόρας ήταν αυτός που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες προκειμένου να σκοράρει, όμως δεν τις μετουσίωσε σε γκολ.
Στην επανάληψη, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με… φόρα και στο 64ο λεπτό ο Γεωργίου ήταν αυτός που παραβίασε την εστία του Τάλισσον από κοντά για το 0-1.
Στο 77’ ο Διαγόρας έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Αυγενικού να κάνει δύο τα τέρματά του σε ένα κομβικό σημείο και στην ουσία να «κλειδώσει» το ματς.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πάλεψαν να ισοφαρίσουν και στο 79’ ο Κλάους Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέλιο. Τέσσερα λεπτά μετά στο 83’ ο Νύκταρης που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, με γυριστή κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσέλιου, όμως ο Σανδραβέλης στη γραμμή κράτησε το 0-1.
Έτσι, ο Διαγόρας θα επιστρέψει στο «Σμαραγδένιο» νησί με πέντε βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές να απολαμβάνει έστω και προσωρινά τη μοναξιά της κορυφής, ενώ ο Απόλλων Λάρισας παραμένει στον ένα βαθμό και στην 9η θέση…
Ο Απόλλων Λάρισας θα ταξιδέψει στην Ιεράπετρα την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, προκειμένου να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον ΟΦΙ, ενώ ο Διαγόρας θα φιλοξενήσει τον Ιωνικό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Με 4-3-3 παρέταξε ο Γιάννης Μάγγος, τον Απόλλωνα Λάρισας. Κάτω από τα δοκάρια ο Τάλισσον (σ.σ. ο μοναδικός διαθέσιμος πορτιέρο για τους γηπεδούχους). Στο κέντρο της άμυνας οι Μόρας και Γκόλιας και στα άκρα της άμυνας οι Σκούπρας και Καρρίκι.
Αμυντικά χαφ οι Χατζής και Μπάλλας, μπροστά τους ο Λίταινας και οι Τζοβάρας, Μπαλογιάννης αριστερά και δεξιά, με τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή.
Το σχήμα 4-3-3 επέλεξε και ο Σάκης Θεοδοσιάδης για τον Διαγόρα, με τον Τσέλιο στο τέρμα και μπροστά του αμυντικό δίδυμο τους Σεληνιωτάκη και Ρουγκάλα. Σανδραβέλης και Κοντοχρήστος στα πλάγια της άμυνας. Εξάρια οι Ντοριβάλ και Μασούρας και ακριβώς μπροστά τους ο Λινάρδος.
Επιθετική τριπλέτα οι Γεωργίου, Μπαστακός και Αλάεθ.

 

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
3’: Κόρνερ εκτέλεσε ο Μπαλογιάννης από αριστερά, ο Μόρας κέρδισε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στην κεφαλιά του Χατζή στο δεύτερο ο Κοντοχρήστος έβγαλε την μπάλα κόρνερ.
5’: Ο Λίταινας μπήκε στην περιοχή από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Σκούπρα, του οποίου η σέντρα-σουτ πέρασε εκτός.
10’: Σουτ του Ντοριβάλ που δοκίμασε την τύχη του λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Τάλισσον μπλόκαρε την μπάλα.
17’: Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Μασούρα, που επιχείρησε σουτ το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
26’: Ο Σανδραβέλης έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι από τον Τάλισσον. Το κοντινό σουτ του, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
28’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Ροδίτες.
Ο Μασούρας επιχείρησε συρτό φαλτσαριστό σουτ, ο Μόρας έδιωξε πάνω στη γραμμή τελευταία στιγμή.
58’: Σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ, έδιωξε ο Τάλισσον την μπάλα.
64’: Τελικά το γκολ ήρθε για τον Διαγόρα Ρόδου με σκόρερ τον Φώτη Γεωργίου. Ο Τάλισσον απέκρουσε προσωρινά την κεφαλιά του Μπαστακού με τον Γεωργίου να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 0-1.
77’: Διπλή ευκαιρία για τον Διαγόρα. Ο Αλάεθ δίνει παράλληλη μπαλιά στον Αυγενικού, ο οποίος βγαίνει απέναντι από τον Τάλισσον και στέλνει την μπάλα πάνω του. Στην επαναφορά ο Αλάεθ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
79’: Καλή στιγμή και για τον Απόλλωνα. Ο Αθανασιάδης μετά από κεφαλιά έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ένα πολύ καλό γυριστό σουτ απείλησε τον Τσέλιο που είπε «όχι».
83’: Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Νύκταρης με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Τασιούλη απείλησε για το 1-1, όμως ο Σανδραβέλης έδιωξε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι.
88’: O Μόρας έπιασε κεφαλιά εντός περιοχής, μάζεψε ο Τσέλιος την μπάλα και στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, δε σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Απόλλωνα δεν ξέφυγε κανένας παίκτης από τη μετριότητα, ενώ καλύτεροι του Διαγόρα ήταν οι Λινάρδος (κορυφαίος του αγώνα), Ντοριβάλ, Σαντραβέλης και Γεωργίου.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο είχε το διαιτητικό τρίο, οι κ.κ. Φώτης Πολυχρόνης, Κωνσταντίνος Βρούζος, Ιωάννης Μηνούδης, όλοι από την Ένωση Πιερίας, ενώ 4ος ήταν ο κ. Αλέξανδρος Μέγας από την ίδια Ένωση.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 7’ Μπάλλας, 94’ Αθανασιάδης, 35’ Σανδραβέλης, 72’ Αλάεθ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Τάλισσον, Μόρας, Γκόλιας (80’ Νύκταρης), Σκούπρας, Καρρίκι, Χατζής, Λίταινας (64’ Γκουντρουμπής), Μπάλλας (71’ Μπάμπης), Τζοβάρας (46’ Μπαστιάνος), Μπαλογιάννης (71’ Τασιούλης), Αθανασιάδης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κοντοχρήστος, Ρουγκάλας, Σελινιωτάκης, Μασούρας, Ντοριβάλ (74’ Αθανασίου), Λινάρδος (74’ Αυγενικού), Γεωργίου (90’ Θεοδωράκης), Μπαστακός (78’ Μανωλάκης), Ζόρντι (90’ Δημητρούλας).
*Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Τίμος Καβακάς.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΧΘΕΣ
Απόλλων Λ. - Διαγόρας    0-1

ΣΗΜΕΡΑ
14:00 Καραϊσκάκης Άρτας - Χανιά
14:00 Παναχαϊκή - ΟΦ Ιεράπετρας
14:45 Ιωνικός - Τρίκαλα (ΕΡΤ3)
14:45 Εργοτέλης - Λεβαδειακός
Ξάνθη - Δόξα Δράμας αναβολή

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
1.** Διαγόρας Ρόδου    3-2    5
2. Λεβαδειακός    3-1    4
3. Τρίκαλα    2-1    4
4. Ξάνθη    2-1    4
5. Ιωνικός    1-1    3
6. ΟΦ Ιεράπετρας    3-3    2
7. Παναχαϊκή    2-2    2
8. **Χανιά    1-1    1
9. **Απόλλων Λάρισας    1-3    1
10. ΑΕ Καραϊσκάκης    2-4    1
11. *Εργοτέλης    0-1    0
12. *Δόξα Δράμας    0-0    0
*Η Δόξα Δράμας δεν έχει ξεκινήσει στο πρωτάθλημα. **Χανιά και Εργοτέλης έχουν από ένα παιχνίδι, ενώ Απόλλων Λάρισας και Διαγόρας από τρεις αγώνες.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass